واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پژوهشگران لرستان، ظرفيتهاي راكد اقتصادي را فعال كنند
خرمآباد ـ خبرنگار اطلاعات: پژوهشگران لرستان تلاش كنند ظرفيتهاي راكد و از كارافتاده اقتصادي را فعال كنند.
استاندار لرستان با اعلام اين مطلب از پژوهشگران بومي خواست از فرصتهاي پيش آمده استفاده كنند و مسئولان محلي را در بهرهبرداري از منابع غني و سرشار استان ياري دهند.
هوشنگ بازوند كه در آيين نكوداشت 48 پژوهشگر برتر اين استان سخن ميگفت: اضافه كرد: مشاركت فعال دانشگاهيان در روند رشد و توسعه، امري مهم و ضروري است.
وي گفت: حضور دانشگاهيان به عنوان قشر تحصيل كرده و فعال در عرصههاي علمي و فرهنگي در عرصه توسعه استان بسياركمرنگ است و بايد در اين زمينه با هدف مشاركت فعال اين قشر در رشد و توسعه استان، تجديدنظر شود.
او در مراسم نكوداشت پژوهشگران برتر لرستان افزود: نبود هماهنگي ميان دانشگاه و حوزه پژوهش يكي از دلايل اصلي است كه منجر به اُفت توسعه در لرستان شده است و اين موضوع به حضور كمرنگ دانشگاهيان در اين عرصه نيز برميگردد.
وي با اشاره به اينكه دستيابي به توسعه بدون بهرهگيري از يافتههاي پژوهشي امكانپذير نيست افزود: با انجام طرحهاي تحقيقاتي و پژوهشي با استفاده از اعضاي هيات علمي، دانشجويان و دانشگاهيان توانمند ميتوان به راحتي قابليتها و ظرفيتهاي مؤثر استان را شكوفا كرد.
بازوند با اشاره به اينكه در صورت پيمودن درست مسير توسعه، ميتوان مسير كوتاهتري را در عرصه فعاليتهاي خود طي كرد گفت: برغم تعبيرهاي بدي كه درباره محروميت لرستان وجود دارد، اين استان قابليتها و امكانات خدادادي بسياري دارد كه با استفاده از محققان و پژوهشگران برجسته استان ميتوان براي تحقق رشد و توسعه لرستان گامهاي مؤثري برداشت به همين منظور از تمام پايان نامهها در زمينه توسعه استان و در بخشهاي مختلف استقبال ميشود.
بازوند با بياناينكه جاي انجام طرحهاي تحقيقي و پژوهشي در حوزههاي گردشگري، صنعت، كشاورزي و توسعه خدمات در استان خالي است، افزود: در بخش كشاورزي استان لرستان داراي 800 هزار هكتار اراضي با6 تا 7 درصد باغ، يك ميليارد مترمكعب آب از سفرههاي زيرزميني و يك ميليارد مترمكعب آب از آبهاي سطحي است كه تحقيق و انجام پژوهش در اين زمينه تأثير بسزايي در توسعه اين بخش دارد.
استاندار لرستان افزود: مديران و تصميمگيران دستگاههاي اجرايي لرستان بايد محور فعاليتها و برنامهريزي خود را بر مبناي «نتايج پژوهشي» قرار دهند تا ديگر شاهد انجام پروژههاي زمينگير و فاقد توجيه اقتصادي در استان لرستان نباشيم.
وي با بياناينكه اجراي طرحهاي عمراني نظير راهها، راهآهن و سدها فقط 15 درصد فعاليتهاي اصلي ما است، افزود: 85 درصد فعاليتها بايد در اثرگذاري پژوهش و تحقيق خلاصه شود چرا كه اثربخشي كار مطالعاتي و پژوهشي بسيار بيشتر است.
او بااشاره به اينكه راه و چارهاي اساسي براي اين سرمايه و ظرفيت خوابيده در استان وجود ندارد افزود: توقع داريم پژوهشگران در فعال كردن اين ظرفيتهاي خوابيده به ما كمك كنند و در اين زمينه نيز بايد ارتباط اقتصاد استان با ساير استانها برقرار شود چرا كه اين ارتباط نيز نزديك است.
وي با تأكيد براينكه بايد امكانات و تجهيزات لازم در زمينه پژوهش در اختيار پژوهشگران واقعي قرار گيرد، گفت: مديران دستگاههاي اجرايي بايد پژوهش را به عنوان اولويت اصلي خود قرار دهند.
در اين آيين از 48 پژوهشگر برتر لرستان در حوزه استادان، دانشجويان و دانشآموزان قدرداني شد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]