تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826243694




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گفتگو با خادم روشندل سیدالشهدا؛ اگر با دل و جان مداحی کنی، دل‌ها را هم به سوی کربلا می‌کشانی/ محتوای مداحی‌های امروز سبک و ضعیف شده است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گفتگو با خادم روشندل سیدالشهدا؛ اگر با دل و جان مداحی کنی، دل‌ها را هم به سوی کربلا می‌کشانی/ محتوای مداحی‌های امروز سبک و ضعیف شده است

گفتگو با خادم روشندل سیدالشهدا؛ اگر با دل و جان مداحی کنی، دل‌ها را هم به سوی کربلا می‌کشانی/ محتوای مداحی‌های امروز سبک و ضعیف شده است
حاج علیرضا نهادی، از پیرغلامان اهل بیت می گوید تصویر من از امام حسین(ع) یک انسان بزرگ، آزاداندیش، فراجناحی و بین‌المللی است.
گروه فرهنگی نامه نیوز -  قرار مصاحبه‌مان با علیرضا نهادی موسس مکتب الذاکرین برای ساعت 5 عصر هماهنگ شد؛ درست همزمان با برگزاری کلاس‌های آموزش مداحی برای نوجوانان. استاد با وسواس ویژه‌ای بر اداره کلاس نظارت داشت و در ضمن پاسخگوی سوالات ما درباره خود و مجموعه آموزشی مکتب‌الذاکرین اهل بیت(ع) بود. گپ و گفت ما با علیرضا نهادی،‌خادم روشن‌دل امام حسین(ع) که کربلا را با چشم دل دیده است را در ادامه بخوانید:


از چه زمانی امام حسین(ع) را شناختید؟

شناخت امام حسین(ع) چیزی نیست که بشود به راحتی به آن رسید و این موضوعی است که حتی بسیاری از بزرگان دینی هنوز به آن دست نیافته‌اند. من در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شده‌ام که از ابتدا بنده را با نام امام حسین(ع) آشنا کردند. در 5 سالگی به کلاس حفظ قرآن رفتم و از 6 سالگی مداحی را آغاز کردم و از 8 سالگی هم مداح رسمی شهر کاشان بودم.


در سال‌های نوجوانی چه تصوری از امام حسین(ع) داشتید؟

معمولا هر فردی از امام حسین(ع) یک تصویر و شناختی دارد. به طور مثال بچه‌ای که دو سال دارد می‌گوید پدرم را دو تا دوست دارم بزرگ‌تر که می‌شود سقف دوست داشتن‌هایش هم بیشتر می‌شود. شناخت اهل بیت هم همین‌گونه است و هر فردی به اندازه ظرفیت خود تصویری از ایشان پیدا می‌کند. تصویر من از امام حسین(ع) یک انسان بزرگ، آزاداندیش، فراجناحی و بین‌المللی است.


اولین باری که به هیئت امام حسین(ع) رفتید را یادتان هست؟

بله. بنده از 3 سالگی به حسینیه گلشن آبادی‌ها در کاشان که هیئت فامیلی ما بود می‌رفتم و از 6 سالگی هم در همان هیئت مداحی می‌کردم.


چرا مداحی در گذشته بیشتر به دل می‌نشست؟

ریشه این مشکل را باید در سبک محور شدن مداحی و مداحان جستجو کرد. مداحان دیگر به اندازه کافی به محتوای آنچه می‌خوانند توجه نمی‌کنند. این مشکل را می‌توان در قطع ارتباط مستمر و متقابل شعرای خوب و مسلط آیینی و مداحان جستجو کرد. به طور مثال «چشم‌های قشنگ عباس دلم را هوایی کرده» سبک بودن محتوای شعر را می‌رساند، این شعر را مقایسه کنید با این مصرع پر مغز که در گذشته مداحان بیشتر می‌خواندند: «من ز می حسین باده نوشم، به آب آبرو نمی‌فروشم». این دو شعر هر دو در مدح حضرت عباس است؛ اما تفاوت معنایی زیادی با هم دارند. در نوحه‌ای برای مسلم ابن عقیل گفته می‌شد «بی ولای حسین نخواهم این زندگی، مرگ با شرافت به بود از بردگی، اولین قتیلم، زاده عقیلم، وا حسینا، وا حسینا». این شعر واقعا محتوا دارد.


زمانی که برای امام حسین(ع) می‌خوانید چه حسی دارید؟

آدم باید به کاری که می‌کند اعتقاد داشته باشد و راه را به خوبی تشخیص داده باشد. کار در دستگاه امام حسین(ع) با عشق است. مداحی که می‌خواهد برای امام حسین(ع) نوکری کند اول باید مولای خود را بشناسد. اگر راه را به خوبی شناخت، هنگام مداحی خود را در محضر حضرت حس می‌کند و ایشان را حاضر و ناظر می‌بینید. وقتی با دل بگوید السلام علیک یا اباعبدالله همه دل‌ها را به سمت کربلا می‌کشاند؛ اما اگر نشناخته از امام حسین(ع) بخواند طبیعی است که به دل مردم نمی‌نشیند.


دوست دارید شما را کربلایی صدا کنند یا حاجی؟

هیچ کدام از اینها قداست نمی‌آورد. خیلی‌ها هزار بار هم به مکه می‌روند اما خدا را نمی‌بینند. بزرگی زمان جنگ عراق، عزم سفر به کربلا می‌کنند. در مرز عراق با کشاورزی رو به رو می‌شوند، کشاورز می‌گوید کربلا دل آدم است. زمان نماز که می‌شود کشاورز وضو می‌گیرد و می‌گوید السلام علیک یا اباعبدالله. آن بزرگ می‌گوید من پاسخ اباعبدالله به این کشاورز را شنیدم.


در سفرهایی که به کربلا داشتید کجای کربلا احساس کردید که دلتان شکسته است؟

بنده کنار حائر امام حسین(ع) خیلی دلم شکست و هرچه هم از امام حسین(ع) خواستم گرفتم.


به سراغ مجموعه مکتب الذاکرین برویم، از چه سالی تصمیم به تربیت مداحان گرفتید؟

از سال 69 مکتب‌الذاکرین را به صورت غیر رسمی راه اندازی کردم و فعالیت رسمی این مکتب از سال 70 آغاز شد. سیداصغر میرجعفری هم اولین شاگردم بود.


در تهران چند شاگرد داشته‌اید؟

در تهران بیش از 6 هزار ورودی داشتیم اما خروجی‌های با کیفیت مکتب حدود 300 نفر هستند.


تعدادی از این افراد را نام می‌برید؟

آقایان سیداصغر میرجعفری، علی مقدم، حسن نادری، ناصر آیینی، سعید ایوبیان، احمد مرادی، حسین حیاتی، حمید شمس، امیر منشی‌زاده و اکبر نامنی از جمله این افراد هستند.


با چه هدفی مکتب را راه‌اندازی کردید؟

هدف ما این بود که نوکران خوبی به امام حسین(ع) تحویل دهیم.


رمز ماندگاری شما چیست؟

توکل بر خدا و اتکا به امام حسین(ع).


به کدام شهید کربلا ارادت ویژه‌تری دارید؟

همه شهدای کربلا به حضرت حسین(ع) اعتقاد داشتند. بنده ارادت خاصی به ایشان دارم و در شهدای غیر بنی‌هاشم هم ارادت خاصی به حضرت حبیب ابن مظاهر دارم. ایشان را بیش از اندازه دوست دارم چون اول شهید غیربنی هاشم بود که حضرت زینب(س) برایشان دعا کرد.


در زندگی‌تان ‌اتفاق ویژه‌ای به واسطه امام حسین(ع) افتاده که بخواهید عنوان کنید.

بنده زندگی خود را مدیون سالار شهیدان هستم. اگر بخواهم عنایات این خانواده بزرگوار را به خود بگویم باید کتاب 500 صفحه‌ای بنویسم.





1392/10/4





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن