واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آميخته شدن موادمخدر شيميايي و سنتي، نسل كشي جهاني را به دنبال دارد
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به افزايش كشت ترياك در افغانستان اظهار داشت:گسترش مواد پيش ساز در منطقه و تلفيق اين دو نسل كشي منطقه اي و جهاني را بدنبال دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ سردار "علي مويدي" ظهر امروز در ديدار با مدير اداره ملي كميسيون مبارزه با مواد مخدر و كنترل پيش سازهاي كشور چين، گفت: تهديدات مشتركي كشورهاي منطقه را در برگرفته است كه با انسجام و همدلي مي توان اين تهديدات را به فرصت تبديل كنيم .
وي با اشاره به اينكه يكي از تهديدات منطقه كشت و توليد مواد مخدر سنتي در افغانستان است، افزود: چين و ايران مرز مشترك با اين كشور دارند اما متاسفانه افزايش مواد مخدر در افغانستان اين تهديد را براي دوكشور چندان كرده است.
وي با اشاره به وجود كشورهاي فرا منطقه اي و غربي در كشور افغانستان گفت: وجود اين كشورها نه تنها باعث كاهش مواد مخدر نشده بلكه هر روز شاهد افزايش چشمگير آن هستيم .
رئيس پليس مواد مخدر ناجا تاكيد كرد: كشورهاي منطقه بايد با همكاري مشترك همدلي و همفكري جوامع خود را از اين تهديد مصون دارند و معتقديم كشورهاي فرا منطقه اي به صورت هدفمند و با برنامه، افزايش كشت مواد مخدر را در افغانستان دنبال مي كنند .
مويدي ياد آور شد: شب گذشته تصويري در تلويزيون مشاهده كردم مبني بر اينكه آمريكا طي سالهاي گذشته ميلياردها دلار از كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان سود برده است .
اين مقام ارشد انتظامي تاكيد كرد : تبديل مواد سنتي به مواد مخدر پر خطر در افغانستان، تهديدي براي كشورهاي منطقه است لذا توقع ما از كشورهاي صاحب تكنولوژي اين است كه باعث افزايش و پيچيدگي مواد مخدر در دنيا نشوند؛ كشورهاي منطقه بايد موضوع مواد پيش ساز را به صورت هوشمندانه و با تدبير از مافياي مواد مخدر بگيرند.
وي ادامه داد: در زماني نه چندان دور تنها توليد مواد مخدر سنتي تهديد بود اما امروز مواد مخدر صنعتي اين تهديد را دو چندان كرده است .
به گفته رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا، متاسفانه امروز تكنولوژي به كمك اين تهديد آمده و از طريق توليد مواد پيش ساز، خطر افزايش مواد مخدر صنعتي را براي بشريت به ارمغان آورده است .
وي تصريح كرد: اگر تكنولوژي را در موضوع مواد مخدر صنعتي كنترل نكنيم به شيوع اين مواد كمك كرده ايم .
اين مقام ارشد انتظامي افزود : هر چند حضور آمريكا در افغانستان عامل افزايش ماده مخدر ترياك است اما اگر كشورهاي صاحب تكنولوژي ، قابليت هاي خود را كنترل نكنند به افزايش توليد مواد مخدردر اين كشور كمك كرده اند .
مويدي با تاكيد بر اينكه كشورهاي منطقه بايد تلاش كنند تا اين تهديد را به حداقل برسانند، افزود : جمهوري اسلامي ايران با كشور چين نهايت همكاري را در اين زمينه خواهد داشت چرا كه مافيا دشمن مشترك ما هست كه با هدايت دشمنان در منطقه به فعاليت مي پردازد؛ اميدوارم با يك تدبير هماهنگ بتوانيم فرصت ها را از مافياي و كساني كه پشت صحنه قاچاق مواد مخدر هستند، بگيريم .
سردار مويدي ياد آور شد : جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري كه در خط مقدم مبارزه قرار گرفته ، از تجارب خوبي در اين زمينه برخوردار است و آمادگي داريم در خصوص مواد مخدر سنتي و صنعتي و كنترل پيش سازها تجربه هاي خود را در اختيار كشور چين قرار دهيم .
مويدي گفت : ما نه تنها نگران افزايش كشت ترياك در افغانستان هستيم بلكه توسعه و گسترش مواد پيش ساز در منطقه و تلفيق اين دو، كشورهاي جهان را با مشكل اساسي مواجه مي كند.
رييس پليس مبارزه با موادمخدر ناجا در پايان ياد آور شد: عدم كنترل مواد مخدر شيميايي وآميخته شدن آن با مواد سنتي مي تواند نسل كشي منطقه اي و جهاني را به دنبال داشته باشد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]