واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عباس آقاكوچكي: بسكتبال براي جهاني شدن به حمايت نياز دارد
كارشناس بسكتبال ايران معتقد است براي اينكه تيم ملي ايران در عرصه جهاني حرفي براي گفتن داشته باشد بايد طي يك برنامهريزي بلند مدت كار كرد و رقابت با تيمهاي بزرگ جهان نيز ميتواند نخستين گام اين برنامه باشد كه هماكنون كادرفني تيم ملي تصميم به برداشتن آن قدم دارد؛ حال او تاكيد ميكند كه بايد از تيم ملي در مسير پيشرو به خوبي حمايت كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تيم ملي بسكتبال ايران سال آينده بايد در جام جهاني و بازيهاي آسيايي رقابت كند. فدراسيون و كادرفني تيم ملي نيز در اين مسير برنامههايي براي تيم ملي دارد اما تمام آنها به بعد از ليگ برتر موكول شده است. با اين شرايط همه بازيكنان درگير ليگ هستند و مطمئنا اين فصل از رقابتها بسيار اهميت دارد كه ميتواند در آمادگي بهتر تيم ملي تاثيرگذار باشد. با اين حال بايد ديد برنامههاي تيم ملي زير نظر مهمد بچيروويچ چطور است و بسكتبال بهتر است چه راهي را زير نظر بگيرد.
عباس آقاكوچكي در گفت و گو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره وضعيت اين فصل از ليگ برتر بسكتبال و تاثير آن براي آمادگي بهتر مليپوشان اظهار كرد: به نظر من اين فصل از رقابتهاي ليگ برتر معايب و محاسني دارد. به طور مثال دو بازي در هفته براي كشورهايي خوب است كه تيمهايشان به خوبي از پيش فصل استفاده كرده و با آمادگي كامل وارد رقابتها ميشوند اما در ايران كه برخي تيمها شب قبل از مسابقات بسته ميشوند اين شكل مناسب نيست. چرا كه ما بايد فرصت براي اصلاح و تمرين داشته باشيم تا پيشرفت كنيم. هم اكنون ما هيچ فرصتي براي بازسازي تيم نداريم و نميتوانيم تمرين كنيم و به همين دليل كيفيت بازيها پايين ميآيد. يكسري از تيمها از نيمفصل دوم خودشان را پيدا ميكنند و يكسري هم در نيمفصل دوم شرايطشان فرقي نميكند. به نظر من اين موضوع به طور مستقيم به كيفيت بازيها ضربه ميزند و براي بسكتبال مفيد نيست.
او با اشاره به محاسن ليگ نيز بيان كرد: به نظر من در اين فصل از رقابتهاي ليگ برتر حضور بازيكنان جوان به خوبي در تيمها جا افتاده و اين بازيكنان نقش خوبي در مسابقات دارند. هرچه كيفيت تيمها پايين است اما حضور بازيكنان جوان در تركيب اكثر تيمها باعث رشد آنها ميشود كه در آينده بسكتبال موثر باشند. اين فضاي خوب براي جوانان ايجاد شده تا هم خود را نشان دهند و هم تجربه كسب كنند كه بتوانند وارد عرصه ملي شوند. ما در سالهاي آينده برنامههاي ويژهاي براي تيمهاي ملي داريم و به همين دليل اين بازيكنان جوان بايد آماده و آمادهتر شوند. اينكه بازيكنان جوان در جريان بازي خودنمايي كنند و نشان دهند استعداد دارند نكتهاي مثبت براي بسكتبال ما خواهد بود.
پيشكسوت بسكتبال ايران در پاسخ به اين سوال كه تشكيل تيمهاي ملي الف و ب را چقدر براي حضور موفق تيم ملي در مسير جام جهاني را چطور ميبيند؟ تصريح كرد: به نظر من تشكيل تيمهاي الف و ب گامي بسيار مثبت براي بسكتبال است. من برنامههاي آقاي بچيروويچ را خواندهام اما بايد تمام آنها عملي شود. ما هميشه نامي از تيم ملي ب داشتيم اما در برنامهريزي اين تيم نقشي نداشته و هميشه نامش بوده است. تيم ملي ب اميدهاي بسكتبال هستند و بايد براي آينده آماده شوند. تيم ملي اميد نياز به برنامه و بازي دارد و بايد بازيكنان جواني كه قرار است سالهاي آينده در تركيب بزرگسالان حاضر شوند در اين تيم به ميدان بروند. جا ماندههاي تيم ملي بزرگسالان وارد تيم ملي اميد نشوند. همين كه اين تيم بتواند با حضور در ميادين بين المللي آماده شود به سود بسكتبال خواهد بود. درباره تيم ملي الف نيز حضور در رقابتهاي بزرگ مناسب است اما اين موضوع نياز به حمايت و برنامه ريزي دقيق دارد.
آقاكوچكي ادامه داد: به نظر من اينكه قرار است تيم ملي به مصاف تيمهاي بزرگ اروپا برود تفكر زيبايي است كه براي ما خوب خواهد بود اما داشتههاي ما چيست؟ از نظر فني خوب است چرا كه عملكرد تيم ملي در جام جهاني آبروي بسكتبال كشور است و بايد با برنامهريزي خواسته ها برآورده شود. به نظر من بايد برنامه ها عملي شود. نبايد بي تفاوت باشيم و بدون تداركات وارد جام جهاني نشويم. به نظر من بايد با قدرت وارد جام جهاني شويم كه اين خوب بودن به حمايت نياز دارد. مطمئنا تيم ملي نياز به اردوي تداركاتي خوب و بازيهاي تداركاتي قدرتمند نياز دارد.
سرمربي تيم بسكتبال همياري زنجان در پاسخ به اين سوال كه براي تدارك اين برنامهها چه بايد كرد تا از نظر مالي به مشكل نخورد؟بيان كرد: در اين راه وزارت ورزش بايد در كنار فدراسيون باشد. فدراسيون بسكتبال در اين راه تمام داشتههايش را مي گذارد و بايد حمايت شود. از يك طرف مسووليت برنامهريزي و جذب منابع مالي برعهده فدراسيون هم هست اما وزارت ورزش هم بايد در كنار بسكتبال باشد. در اين سال همه چيز جام جهاني و بازيهاي آسيايي است و بايد توجه كنيم كه بسكتبال در جهان مي تواند درخشش داشته باشد و در آسيا نيز شانس قهرماني دارد پس هم وزارت ورزش و هم فدراسيون بايد با دقت و هوشياري برنامه ريزي داشته باشند.
او در پاسخ به اين سوال كه نقش مربيان ايراني در كنار سرمربي تيم ملي چگونه ميتواند باشد؟به ايسنا گفت: بچيروويچ شخصيت خوبي دارد و از تمامي مربيان ايراني كمك خواهد گرفت. به نظر من مربان ايراني دانش و توانايي بالايي دارند و ميتوانند در اين راه به تيم ملي كمك كنند. در اين راه فدراسيون ميتواند جلسههايي براي مربيان و بچيروويچ برگزار كند تا همه در كنار هم درباره تيم ملي اظهار نظر كنند و در نهايت بهترين تصميمها گرفته شود.
آقاكوچكي در پاسخ به اين سوال كه آيا به خدمت گرفتن مربي خارجي براي ردههاي پايه فاصله بين مربيان داخلي و خارجي را بيشتر نميكند؟ گفت: به نظر من ميتوانيم از دانش مربيان داخلي استفاده كنيم و تنها بايد انتخابهايمان درست باشد. ما مربيان بزرگي داريم كه ميتوانند در ردههاي پايه كار كنند. بچيروويچ ميتواند خواستههايش از ردههاي پايه را بازگو كند و مربيان ايراني نيز بازيكنان را زير نظر بگيرند. مربيان خارجي مفيد هستند و ميتوانند مثل ميتف و دراگون با نوجوانان كار كنند اما اين مربيان ايراني هستند كه بايد ورزشكاران را زير نظر داشته باشند و راهنماييشان كنند. دانش مربيان ايراني زياد است اما براي استفاده از تجربه و علم مربيان خارجي هم ميتوانيم برنامهريزي كنيم.
كارشناس بسكتبال در پاسخ به اين سوال كه چه زماني بسكتبال ميتواند در عرصه جهاني حرفي براي گفتن داشته باشد؟ بيان كرد: اين موضوع به برنامهريزي ويژه و بلند مدت نياز دارد. رقابت با تيمهاي بزرگ جهان ميتواند نخستين گام باشد تا ترس ما بريزد. بايد هزينه كنيم تا نام ايران در بسكتبال جهان شنيده شود. بايد در تورنمنتهاي مختلف حاضر باشيم و گام به گام پيشرفت كنيم تا بتوانيم بعد از چند سال در عرصه جهاني حرفي براي گفتن داشته باشيم. شما ميدانيد تيمهاي آمريكا،اسپانيا و بسياري تيمهاي ديگر فاصله زيادي در عرصه بسكتبال دارند و نمي شود خيلي ساده به آن سطح نزديك شد.
انتهاي پيام
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]