واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: "القاعده آفريقا روياي جهانيشدن دارد"
به گفته كارشناسان، گروههاي مسلح تندرو در شمال و غرب آفريقا متعهد شدهاند تا نسبت به عملياتهاي تروريستي القاعده وفادار بمانند، اما آنها به طور مستقل از هسته فرماندهي خود عمل ميكنند و هنوز براي حمله به غرب آمادگي لازم را ندارند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري فرانسه، كارشناسان مقابله با تروريسم در واشنگتن ضمن اشاره به افزايش لفاظيهاي ضد غربي از سوي گروههايي در منطقه ساحل، نيجريه و سومالي گفتند گروههاي شبه نظامي آفريقايي هنوز درگير جنگهاي داخلي و محلي هستند.
آنها هشدار دادند، آمريكا و متحدانش بايد نسبت به مداخله در اين درگيريها و بهانه دادن به سمت افراطگران آفريقايي براي توسعه مبارزاتشان به منظور هدف قرار دادن منابع آمريكا و اروپا هوشيار باشند.
شاخه يمني القاعده در حال حاضر تهديد بينالمللي است كه بمبهاي دستهاي در هواپيماها جاسازي كرده و شبه نظاميان نيجريهاي را براي انجام حملات انتحاري ناكام در جتهاي مسافربري آموزش ميدهند.
مايكل هيدن، رئيس سابق آژانس اطلاعاتي آمريكا گفت: اين جنبشها در آفريقا شاخههاي القاعده هستند. القاعده به آنها اعتماد به نفس ميدهد، اما مطمئن نيستيم كه آنها بخواهند دشمنان واقعي آمريكا باشند و آنها تنها ميخواهند به هدف اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده مبني بر تشكيل "امپراتوري مستقل" متعهد بمانند.
زماني كه بن لادن براي مدتي در سودان زندگي كرد به خود ميباليد كه مبارزانش به شبه نظاميان سومالي براي انهدام هلي كوپترهاي آمريكايي آموزش ميدهند اما جانشينهايش هيچ كنترل مستقيم عملياتي بر پيروان آفريقايي خود نداشتند.
برخي گروهها از جمله "القاعده در مغرب اسلامي" متعهد شدهاند تا به بن لادن وفادار بمانند اما ايمن الظواهري، معاون و جانشين بن لادن قدرت وي را ندارد.
پيتر فم، از انديشكده شوراي آتلانتيك گفت: اين جنبش افراطگر در آفريقا شخصا توسط الظواهري كنترل نميشود، البته اگر او بر چيزي كنترل داشته باشد. اما شاخههاي القاعده به برخي از گروههاي محلي كمك ميكنند تا خود را از ديگر گروههاي محلي متمايز كنند. اين مساله باعث ميشود تا افراد جوان به آنها پيوسته و در برخي موارد القاعده آنها را از نظر مالي از خارج از مرز آفريقا حمايت ميكند.
استقلال ايدئولوژيكي گروههاي افراطگراي آفريقايي نشانگر ريشههايشان در درگيريهاي مختلف منطقه است و به آنها اجازه داده تا دلايلي به دست آورده و از آنها سوءاستفاده كنند، اما اين مساله نفوذ واقعي آنها وراي مناطق محليشان و حتي در ميان گروههاي آفريقايي در غرب را محدود ميكند.
با توجه به ديدگاه اصلي القاعده گروههايي چون القاعده در مغرب اسلامي، الشباب سومالي و انصار و بوكوحرام نيجريه به عنوان تبليغي براي راهاندازي يك جنبش استفاده ميشوند.
اين تحليلگر افزود: اين مساله باعث ميشود كه الظواهري به جهان القاء كند كه نفوذ بسياري دارد در صورتي كه او يك مرد تنها است كه در خانهاي نشسته است.
ژان پيير فيليو، كارشناس فرانسوي مقابله با تروريسم نيز گفت: هيچ يگان عملياتي يا زماندهي هماهنگي در آفريقا وجود ندارد. اين گروهها تنها به روش تبليغات جهاد به القاعده مرتبط شدهاند.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]