تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که خدا را، آنگونه که سزاوار اوست، بندگى کند، خداوند بیش از آرزوها و کفایتش ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803844202




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خاطره‌اي از مرحوم حاج محمد اسماعيل دولابي


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: خاطره‌اي از مرحوم حاج محمد اسماعيل دولابي


وقف و صدقه جاريه رود عظيمي است كه از سرچشمه فطرت و غريزة ابديت خواهي انسان نشأت گرفته و در مسير تاريخ پرفراز و نشيب ايران و اسلام رونق افزاي نشاط و سرزندگي مردم به ويژه محرومان و نيازمندان بوده است. آثار و بركات فراوان آن موجب پيدايش تاريخ تمدن اسلامي در قرون چهارم و پنجم هجري گرديد.

تاريخ شكوهمندي كه به بركت موقوفات آموزشي، علمي، بهداشتي و رفاهي بر تارك افتخار بشريت مي‌درخشد.

مهمترين و اساسي‌ترين خصوصيت ماندگاري وقف ساختار حقوقي آن و حساسيت نسبت به حفظ حدود و حريم آن در طول تاريخ بوده است.

في‌المثل مي‌دانيم كه هر كس اختيار مال خودش را دارد و مي‌تواند عرفاً و شرعاً و قانوناً هرگونه دخل و تصرفي را در اموال خود داشته باشد، و هرگاه اراده كند آن را به معرض فروش بگذارد. اما اموال موقوفه از اين قانون مستثني است حتي خود واقف هم حق فروش موقوفه را ولو به نيت خير ندارد. بنابراين اگر كسي ملكي را قبل از ظهر وقف كرد كه عوايد و منافع آن مثلاً صرف تحصيل ايتام شود و صيغه آن را جاري و شرايط قبض و اقباض را به عمل آورد، چنانچه بعد از ظهر پشيمان شودو مثلاً بخواهد آن را فروخته و قيمت آن را در همان راه خير (تحصيل ايتام) مصرف نمايد جايز نيست.

نياكان متدين و گذشتگان ما دقت و وسواسي را كه نسبت به اموال موقوفه داشتند حتي بيش از دقت در حفظ مايملك شخصي خودشان بود. نمونه‌اي را در اين زمينه به خوانندگان گرامي تقديم مي‌دارم:

مرحوم حاج محمد اسماعيل دولابي كه از نوادر روزگار ما در سير و سلوك و عرفان و اخلاق بود، گاهي ابراز علاقه مي‌كرد با حجت‌الاسلام و المسلمين حاج سيدمهدي امام جماراني ديداري داشته باشد. جناب آقاي جماراني هم ارادت و علاقة خاصي به ايشان داشت. در چندين جلسة خصوصي بين آن دو بزرگوار، اينجانب نيز توفيق حضور داشتم و فيض مي‌بردم. در يكي از اين جلسات كه در محل دفتر جناب آقاي امام جماراني در سازمان اوقاف و امور خيريه تشكيل شده بود و جناب آقاي نظام‌زاده قائم مقام وقت سازمان نيز حضور داشت،مرحوم آقاي دولابي حدود دو ساعت در موضوعات مختلف صحبت كرد. از جمله فرمود:

من در جواني با پدرم كار مي‌كردم. زمين كشاورزي داشتيم، براي رسيدن به زمين خودمان ناچار بوديم از داخل يك زمين ديگر كه موقوفه بود عبور كنيم. وقتي از داخل آن زمين وقفي خارج مي‌شديم پدرم كفشهايش را درمي‌آورد و به هم مي‌زد تا اگر ذرات خاك به آن چسبيده جدا شود و مي‌گفت مبادا از مال وقف چيزي با كفش ما به ملك ديگري برود.

گذشتگان در استفاده از مال وقف خيلي احتياط مي‌كردند و اين در بين مردم يك سنت شده بود. حافظ هم به همين نكته اشاره دارد: ز مال وقف نبيني بنام من درمي

مرحوم آقاي دولابي پس از نقل اين خاطره حالت انكسار و افسردگي را در چهرة جمع حاضر مشاهده كرد و از آنجا كه مبادا سنگيني مسئوليت و حساسيت مال اوقاف موجب پشيماني از خدمت در اوقاف گردد بلافاصله چنين ادامه دادند: البته اين را هم بدانيد كه خدمت كردن براي حفظ مال وقف و عمل به نيات خير گذشتگان آنقدر ثواب دارد كه هيچ خدمتي به پاي آن نمي‌رسد. زحمات شما مثل اين است كه آن واقف پس از دويست سال الآن زنده است و با مال موقوفه‌اش به مجلس عزاداري سيدالشهدا(ع) خدمت مي‌كند. شما باعث حيات و زندگي او شده‌ايد. قدر اين توفيق را بدانيد.



چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن