واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تهيه بانك اطلاعات تحقيقات پاياني بانوان طلبه با اطلاعات 19هزار تحقيق
گروه حوزههاي علميه: مسئول امور تحقيقات پاياني حوزههاي علميه خواهران از تهيه بانك اطلاعات تحقيقات پاياني بانوان طلبه با اطلاعات 19 هزار تحقيق پاياني دفاعشده يا در حال دفاع خبر داد.
به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن (ايكنا)، معصومه سالك با اشاره به اينكه بانوان طلبه در پايان مقطع تحصيلي عمومي سطح دو (كارشناسي) تحقيق پاياني ارائه ميكنند، اظهار كرد: سامانه تحت وب تحقيقات پاياني اوايل سال آينده به مرحله تست و سپس به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر امور مرتبط به تحقيقات پاياني در قالب گزارشهاي فصلي ارسالي از مديريتهاي استاني حوزههاي علميه خواهران نظارت و كنترل ميشود، افزود: در روند نظارت فعلي، در هر فصل به طور متوسط عناوين پيشنهادي حدود 500 تحقيق پاياني ملاحظه و در مورد همين تعداد تحقيق پاياني، مسائل مربوط به دفاعيه، اساتيد داور، تخصص اساتيد، رعايت حد مجاز راهنمايي و داوري توسط يك استاد و رعايت ضوابط و مقررات آييننامه، بررسي ميشود.
مسئول امور تحقيقات پاياني حوزههاي علميه خواهران يكي از ثمرات اين گزارشها و نظارتها را تهيه و بهروزرساني بانك تحقيقات پاياني بانوان طلبه عنوان كرد و افزود: اين بانك حاوي اطلاعات حدود 19هزار تحقيق پاياني دفاع شده و در دست تدوين طلاب مدارس علميه خواهران سراسر كشور است.
وي با اشاره به بازنگري در آييننامه تحقيقات پاياني بانوان طلبه تصريح كرد: با توجه به برخي كاستيهاي آييننامه قبلي تحقيقات پاياني و برخي نظرسنجيها از مدارس علميه خواهران، آييننامه تحقيقات پاياني با هدف تبيين موارد مبهم و بهروزرساني متناسب با شرايط علمي پژوهشي حوزههاي علميه خواهران، تهيه گشته است. در اين آييننامه، ضمن ارتقاء شرايط اساتيد راهنما و داور، وظايف طلبه، استاد راهنما، استاد داور و نيز دستاندركاران مرتبط در ستاد تبيين شده است.
سالك تصريح كرد: يكي از مهمترين تغييرات آييننامه جديد در كاربرگ صورتجلسه دفاعيه و تعيين حد نصاب حداقلي در معيارهاي مختلف كاربرگ ارزشيابي تحقيق پاياني است كه طلاب را ملزم به رعايت حداقل ضوابط در كليه معيارهاي مندرج در فرم ارزيابي ميكند.
وي با بيان اينكه با ابلاغ آييننامه نهايي به مدارس، از اين پس طلاب نميتوانند موضوعات تكراري ديگر طلاب در استان محل تحصيل خود را به عنوان موضوع تحقيق پاياني پيشنهاد دهند، افزود: بر اساس اين آييننامه امتيازدهي به تحقيقات از 100 لحاظ شده است كه نهايتاً در بازه 20 محاسبه ميشود. علاوه بر اينكه طلبه بايد اين حد نصاب امتياز را كسب نمايد، بايد در تك تك معيارهاي ارزشيابي، حداقلهاي پژوهشي را رعايت كند.
وي با اشاره به تشكيل شوراي پژوهش در مدارس علميه خواهران تصريح كرد: تاكنون تأييد موضوعات تحقيقات پاياني در شورايي به همين نام در مدارس علميه پيگيري ميشد، در حال حاضر و بر اساس آييننامه جديد، اين موضوع و نيز تصويب طرحنامههاي طلاب و تاييد صلاحيت علمي اساتيد راهنما در شوراي پژوهش مدارس كه ارتقا يافته همان شوراي قبلي است، پيگيري ميشود.
سالك با اشاره به اقدامات و برنامههاي صورتگرفته در زمينه ساماندهي و مهارتافزايي اساتيد راهنما يادآور شد: بخش دوم دورههاي مهارتافزايي اساتيد راهنما كه در ادامه دوره قبلي (دوره برگزار شده در سال89 توسط معاونت آموزش) برنامهريزي و اجرا شد، شامل سرفصلهاي جديد و مبتني بر آسيبشناسي دوره قبل و نيازسنجي از مدارس علميه بود و روند اجراي آن طي بازه زماني حدود پنج ماه در سال 91 انجام شد.
وي افزود: در اين دوره بيش از 600 استاد راهنماي واجد شرايط در حدود 30 كارگاه كه اغلب توسط اساتيد بومي مناطق مختلف برگزار شد، مباحث مورد نياز خود را تحت سرفصل هاي واحد فراگرفتند.
مسئول امور تحقيقات پاياني حوزههاي علميه خواهران با بيان اينكه سامانه جامع اساتيد حوزههاي علميه خواهران از سوي معاونت آموزش حوزههاي علميه خواهران پيگيري ميشود، اظهار كرد: با راهاندازي اين سامانه ساماندهي اساتيد راهنما نيز تسهيل ميشود. پس از آماده شدن سامانه، اساتيد راهنما ميتوانند با مراجعه به سامانه مذكور نسبت به تكميل پرونده خود اقدام كنند و مدارس، مديريتهاي استاني و ستاد مركز نيز از طريق اين سامانه بر عملكرد اساتيد راهنما و داور نظارت كنند. برنامهريزيهاي ارتقايي و دورههاي مهارتافزايي نيز بر اساس گزارشهاي اين سامانه صورت خواهد گرفت.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]