واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ضرورت برنامهريزي براي كاهش خسارات ناشي از حوادث غيرمترقبه
رييس كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE با تاكيد بر ضرورت وجود طرح و برنامه براي كاهش خسارات ناشي از حوادث غيرمترقبه، گفت: بايد با راهكارهاي درست و زودهنگام، ضمن بازسازي مناطق آسيبديده كاري كنيم كه در صورت حادثه بعدي، خسارات به حداقل برسد .
به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از دبيرخانه كنفرانس، عباس جزايري در افتتاحيه كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE در شريانهاي حياتي، صنايع و مديريت شهري كه صبح روز چهارشنبه در محل مركز آموزشهاي شهروندي شهرداري تهران برگزار شد، با بيان اينكه ايران يكي از 10 كشور بلاخيز دنياست و همواره حوادث مختلفي در آن رخ ميدهد، افزود: اميدواريم با توجه به اتمام طرح پنج ساله آزمايشي جامع مديريت بحران كشور و بازنگري آن در مجلس شوراي اسلامي، اين كنفرانس بتواند اثرات قابل توجهي داشته باشد .
وي با اشاره به پنجم دي ماه و دهمين سالروز زلزله مرگبار بم كه منجر به كشته شدن 31 هزار و 830 تن از ساكنان اين شهر شد، افزود: بايد براي كاهش آسيب بلاياي طبيعي و غيرطبيعي برنامهريزي كنيم تا آسيبپذيريمان از ناحيه حوادثي نظير سيل، زلزله، خشكسالي، رانش زمين و ... كاهش يابد .
رييس كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE با اشاره به وقوع زلزله طبس در اواخر حكومت رژيم پهلوي، اظهار كرد: بررسيهاي ما نشان داده است كه در رژيم گذشته هيچ گونه برنامهاي براي مواجهه با حوادث طبيعي وجود نداشته و با وقوع زلزله طبس به نوعي استارت اقدام در اين حوزه زده شده است .
وي افزود: پس از آن با وقوع زلزله رودبار و منجيل در سال 69 به عنوان نخستين تجربه جدي زلزله پس از پيروزي انقلاب كارگروهي به منظور آمادگي در برابر سوانح و حوادث غيرمترقبه تشكيل و ستادي با همين نام آغاز به كار كرد .
جزايري با بيان اينكه از ميان 40 بلاي طبيعي در دنيا، 31 مورد آن سابقه وقوع در ايران را داشته است، خاطر نشان كرد: اين حوادث خسارات وسيعي را بر جاي خواهند گذاشت و به نوعي ميتوان گفت كه در صورت بروز اين حوادث، يك كشور تماما درگير بازسازي و رفع تبعات ثانويه آن ميشود .
بايد براي كاهش خسارات بلاياي طبيعي، طرح و برنامه داشته باشيم
رييس كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE با تاكيد بر اينكه بايد براي كاهش خسارات ناشي از حوادث غيرمترقبه طبيعي و غيرطبيعي، طرح و برنامه داشته باشيم، افزود: بايد با ارائه راهكارهاي مناسب، خسارات را هنگام وقوع حوادث كاهش دهيم و پس از آن برنامهريزي صحيح براي بازسازي به گونهاي عمل كنيم كه در حوادث بعدي خسارات كمتر شود .
وي زلزله رودبار را نقطه عطفي براي نوشتن قانون و آييننامه براي مواجهه با حوادث غيرمترقبه دانست و گفت: در اين دوره بود كه اولين طرح جامع امداد و نجات كشور شكل گرفت و ستاد حوادث غيرمترقبه با حضور 13 وزارتخانه و چهار ارگان ايجاد شد .
جزايري با اشاره به كش و قوسهاي موجود در روند ابلاغ آييننامه اين ستاد، افزود: سرانجام زماني كه آييننامه حوادث غيرمترقبه مراحل نهايي خود را طي ميكرد، زلزله بم رخ داد كه متاسفانه هنوز آثار اين زلزله نيز پس از گذشت 10 سال در اين شهر مشهود است .
رييس كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE با بيان اينكه زلزله بم شش ميليارد و 500 ميليون دلار خسارت بر جاي گذاشت، اظهار كرد: در صورتي كه زلزله سال 2005 پاكستان كه منجر به كشته شدن بيش از 80 هزار تن شد، رخ نميداد؛ زلزله بم بزرگترين زلزله چند سال اخير جهان بود .
وي زلزله بم را به مثابه دانشگاهي براي مديريت بحران در كشور برشمرد و افزود: در هنگام اين زلزله بود كه تجربياتي نظير تقسيمبندي شهر و مسئوليت واگذاري استانهاي معين، عمليات ترياژ و انتقال مصدومان از فرودگاه بم به ديگر نقاط كشور، كنترل بيماريها از قبيل تهيه و توزيع آب شرب و بهداشتي، مديريت امدادگران بينالمللي و ارائه ويزاي آني به آنان و ... انجام شد .
جزايري يكي از بهترين تجربيات ناشي از زلزله بم كه به ابتكار وزير بهداشت دولت اصلاحات انجام شد را تجربه انتقال مصدومان به بيمارستان شهرهاي ديگر و ترياژ مصدومان در فرودگاه دانست و گفت: همچنين دو بيماري مالاريا و سالس از مواردي بود كه در ايام وقوع زلزله به خوبي مديريت شد و در حالي كه آمار آن پيش از وقوع زلزله حدود هفت درصد بود، پس از زلزله اين آمار به دو تا سه درصد كاهش يافت .
رييس كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE با بيان اينكه در زلزله بم، جمهوري اسلامي ايران از هيچ كشوري كمك نگرفت، گفت: البته به جز رژيم صهيونيستي، براي امدادگران تمامي كشورها كه قصد كمك داوطلبانه را داشتند، ويزاي آني صادر شد .
وي با بيان اينكه سياستگذاري و برنامهريزي مالي، نظارت، سازماندهي استفاده از منابع محدود، هماهنگي دستگاهها و بخشها، تهيه پيشنويس و لوايح قانوني، اعلام وضعيتهاي بحراني ملي استاني و پيگيري و پيشبيني تامين اعتبارات مالي از وظايف ستاد حوادث غيرمترقبه كشور است، افزود: بايد همانگونه كه مقام معظم رهبري فرمودند «بمي بسازيم كه بهتر از گذشته باشد، طوري رفتار كنيم كه ساخت و سازهايمان به گونهاي انجام شود كه بهتر از گذشته باشد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]