واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور:انتظار كاهش تورم به ۲۵درصد در سال آينده/تعصبي در بودجه عمراني منطقهاي نداريم
معاون بودجه معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور گفت: سهم ماليات از توليد ناخالص داخلي به ۷ درصد رسيده است كه بايد طبق قانون برنامه اين نسبت به ۱۰ درصد و نرخ تورم به ۲۵درصد برسد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور، فرهاد دژپسند معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور گفت: اعتبارات عمراني لايحه بودجه 93 بدون تعصب منطقهاي و بر اساس زمان بهرهبرداري طرحها پيشبيني شده است.
به گزارش خبرنگار فارس برخي نمايندگان مجلس مانند استان لرستان يا برخي شهرهاي خوزستان در اعتراض به عدم توجه به اعتبارات پروژههاي عمراني در مناطق كمتر برخوردار و محروم و حوزههاي انتخابيه خود در لايحه بودجه 93 تهديد به استعفا كردند.
نمايندگاناعنقاد دارند، با توجه به كمبود منابع بايد اعتبارات بودجه عمراني اولويت بندي شود و در سال آينده بودجه به طرحهايي اختصاص يابد كه از پيشرفت بالاي ۸۰درصد برخوردار باشند و چون پروژههاي مناطق محروم و كمتر توسعه يافته داراي پيشرفت ۲۰ تا ۳۰ درصدي هستند، عملا در سال آينده اعتباري به پروژههاي عمراني مناطق كمتر توسعه يافته و شهرهاي كوچك اختصاص نمييابد.
فرهاد دژپسند معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور در يك نشست تشريحي اطمينان داد كه 37 هزار ميليارد ريال بودجه عمراني سال آينده از نظر فني و انساني قابليت جذب دارد.
دژپسند با رد هرگونه تعصب منطقهاي در تخصيص بودجههاي عمراني تأكيد كرد: ملاك تخصيص اعتبار به طرحهاي عمراني ميزان پيشرفت فيزيكي و زمان بهرهبرداري آنها بوده است.
معاون بودجه درباره مزاياي بهرهبرداري از طرحهاي منتخب در لايحه اضافه كرد: اگر اين طرحها خاتمه يابد، از يك سو عرضه را افزايش ميدهد و از سوي ديگر با بهرهبرداري از آنها ظرفيتهاي شغلي جديد ايجاد ميشود.
وي با اشاره به اينكه اكثر طرحهاي عمراني در لايحه زيربنايي و زيرساختي هستند، افزود: با بهرهبرداري از طرحهاي عمراني پيشنهادي در لايحه زمينه تسريع در انجام ساير طرحهاي عمراني فراهم ميشود.
دژپسند با اشاره به وجود 2906 طرح عمراني نيمهتمام در كشور گفت: اتمام اين طرحها به 200 هزار ميليارد تومان پول نياز دارد و چون نميتوانيم به صورت يكباره به همه آنها اعتبار اختصاص دهيم، براي دوره 8 تا 10 ساله بايد اين اعتبار را پادار كنيم.
وي اضافه كرد: در اين صورت با توجه به رشد هزينهها و ضريب تعديل، اعتبار مورد نياز به 400 هزار ميليارد تومان افزايش مييابد كه به اين ترتيب نبايد هيچ طرح ديگري را شروع كنيم.
دژپسند با تأكيد بر اينكه اثربخشي اعتبارات عمراني مهمتر از تخصيص اعتبار مساوي به همه طرحها است، افزود: منابع موجود بايد به گونهاي اختصاص يابد كه كارايي منابع به حداكثر رسيده و متناسب با دوره زماني سالانه بخشي از اين طرحها را به اتمام برسانيم.
معاون بودجه تخصيص بر اساس پيشرفت فيزيكي را معيار اختصاص اعتبارات عمراني ذكر كرد و گفت: بر اين اساس طرحها به 3 دسته با پيشرفت فيزيكي بين صفر تا 20 درصد، 20 تا 80 درصد و 80 درصد به بالا تقسيم شدهاند.
دژپسند اضافه كرد: سال ۹۳ خاتمه 500 طرح عمراني خواهد بود كه از اين تعداد 246 طرح در سال آينده به بهرهبرداري ميرسد و بقيه طرحها متناسب با پيشرفت فيزيكي بودجه دريافت خواهند كرد.
وي درباره معيارهاي انتخاب طرحهاي عمراني گفت: طرحهاي مربوط به مهار آبهاي مرزي، طرحهاي تأمين آب شرب، طرحهايي كه در سفرهاي مقام معظم رهبري تعهد اعتبار شده است، طرحهاي دفاعي- امنيتي و عمران روستايي در اولويت كار تخصيص قرار گرفتهاند.
وي همچنين گفت: در كنار طرحهاي داراي اولويت، طرحهاي مكمل كه تأمين اعتبار آنها به بهرهبرداري از پروژههاي عمراني كمك ميكرد، نيز در اولويت قرار گرفتهاند.
* 20 ميليارد تومان براي مطالعات نجات درياچه اروميه
معاون بودجه با تأكيد بر اينكه طرح جديدي براي سال آينده مصوب نشده، افزود: 20 ميليارد تومان براي انجام مطالعات نجات درياچه اروميه اختصاص يافته است.
وي با بيان اينكه ممكن است بر اساس الگوي تخصيص، برخي استانها طرح بالاي 80 درصدي نداشته باشد، تصريح كرد: ما نميتوانيم به اين دليل پول را راكد كنيم. اما در عين حال براي تداوم طرحهاي اين دسته از استانها اعتبارات مورد نياز را تأمين كردهايم.
دژپسند همچنين به بند ج تبصره 14 لايحه بودجه اشاره كرد و گفت: بر اساس اين تبصره كه براي نخستين بار در لايحه گنجانده شده، استانها و شهرهاي گردشگر پذير ميتوانند تا 5 درصد عوارض وضع و عوايد حاصل از آن را صرف استان خود كنند.
وي با تأكيد بر واقعي و قابل تحقق بودن اعتبارات عمراني سال آينده گفت: پيشبيني ميشود اعتبار عمراني سال 92 تا پايان سالجاري حداكثر 11 هزار ميليارد تومان يعني معادل 20 درصد كل آن تخصيص يابد.
وي ادامه داد: در بودجه 93 تلاشمان اين بود كه اعتباري را پايدار كنيم كه قابليت تحقق داشته باشد و بر همين اساس بر درآمدهاي قابل اتكاء متمركز شديم.
دژپسند با 3 برابر خواندن اعتبار بودجه عمراني سال آينده نسبت به پيشبيني عملكرد سالجاري افزود: اگر ذينفعان اعتبار پايدار شده را با عملكرد پروژهها مقايسه كنند رشد آن را با همين تخصيص فعلي شاهد خواهند بود.
وي به پيشبيني استفاده از فاينانسهاي خارجي و وام نهادهاي بينالمللي از جمله بانك توسعه اسلامي اشاره كرد وگفت: برآورد ما اين است كه حداقل 35 ميليارد دلار در قالب فاينانس جذب كنيم كه اكنون براي ۱۵.۵ ميليارد دلار آن طرحها مشخص شده و مراحل نهاييشدن را طي ميكنند.
به گفته وي ساختمان شبكه فرعي آبياري و زهكشي اراضي كشاورزي استانهاي خوزستان و ايلام، تجهيز و نوسازي اراضي كشاورزي اين دو استان نيروگاههاي آبي لرستان و سد و نيروگاه گتوند از جمله طرحهايي هستند كه از محل فايناس اجرا خواهند شد.
دژپسند در ادامه با بيان اينكه درآمدهاي مالياتي به بنيانهاي اقتصادي و كوشش اقتصادي بستگي دارد، تصريح كرد: بنيانهاي اقتصادي در كشور ما قوي است و ظرفيت مالي ما بيشتر از آن چيزي است كه اكنون بهرهبرداري ميشود.
معاون بودجه نسبت ماليات به توليد ناخالص داخلي GDP را 7 درصد اعلام كرد و افزود: اين رقم بايد به 10 درصد برسد كه نيازمند داشتن سازمان مالياتي مدرن، مجهز، كوشا و فعال است.
وي تحقق چنين شرايطي را منوط به تجهيز نيروي انساني و تسريع در ايجاد نظام جامع مالياتي دانست و گفت: بر اين اساس، اجازه استخدام 12 هزار نفر نيرو به سازمان امور مالياتي داده شده و در تلاش هستيم ظرف 2 سال نظام جامع امور مالياتي تكميل شود.
دژپسند با بيان اينكه با انجام اين تمهيدات درآمدهاي مالياتي به 55 هزار ميليارد تومان قابل افزايش است، افزود: سهم درآمدهاي حاصل از سود بازرگاني و حقوق گمركي هم با كمترين رشد، 11 هزار ميليارد تومان پيشبيني شده است.
وي با اطمينان از قابليت تحقق منابع درآمدي گفت: درباره واگذاري داراييهاي مالي براي ايجاد اطمينان بيشتر ميزان آن را از 5 به 3 هزار ميليارد تومان كاهش داديم.
معاون بودجه در ادامه درباره اعتبارات عمراني خوزستان توضيح داد: در سال 93، به خوزستان 3341 ميليارد ريال از محل 2 درصد فروش نفتخام و گاز طبيعي و 28508 ميليارد ريال هم از محل درآمدهاي استاني تخصيص داده شده است و 5/5391 ميليارد ريال هم براي طرحهاي تملكداراييهاي سرمايهاي استان اختصاصيافته است.
*انتظار كاهش تورم به ۲۵درصد در سال آينده
دژپسند در پايان اطمينان داد: لايحه بودجه را محكم بستيم و پيشبيني ميكنيم، تورم تا پايان سال آينده به 25 درصد كاهش مييابد.
انتهاي پيام/ب
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]