واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: بنيادي فرهنگي كه وزير فرهنگ حق دخالت در آن را ندارد؟
با توجه به وجود مركز رسانه هاي ديجيتال در وزارت فرهنگ كه همان فعاليت هاي بنياد ملي بازيهاي رايانهاي را در راستاي همان اهداف برگزار مي كند، آيا وجود اين مركز و بنياد، موازي كاري در يك وزارتخانه محسوب نميشود؟
پولنيوز - زندگي در عصر ارتباطات ويژگيها و شرايط خاص خود را دارد تا جايي كه استفاده از ابزارهاي حاصل از تكنولوژي در اين عصر اجتنابناپذير است.
استفاده از رايانه در جهان، به عنوان سمبل تكنولوژي حتي دنياي كودكان را نيز دستخوش تغيير كرده و در اين بين توليدكنندگان و طراحان بازي هاي رايانهاي سودهاي گزافي رابه جيب ميزنند و تنها به فكر فروش بيشتر محصولات خود هستند و گويي تنها دغدغهاي كه ندارند آسيبهاي حاصل از استفاده از اين بازيهاي رايانهاي است.
بازي هاي رايانه اي قدمتي نزديك به 40 سال دارد، اما با نگاهي به انبوه بازي هاي موجود در بازار در مي يابيم كه قريب به اتفاق اين بازي ها وارداتي و محصول كشورهاي ديگر - خصوصاً كشورهاي غربي - است كه در ساخت هريك از اين بازي ها اهدافي را دنبال مي كنند.
متأسفانه كشور ما در اين زمينه به پيشرفت هاي قابل توجهي دست نيافته است. شركت هايي در اين زمينه مشغول فعاليت اند و توليداتي هم عرضه كرده اند كه متأسفانه پاسخ گوي نيازهاي نسل امروز جامعه ما نيست و بايد براي اين امر مهم و حياتي، توسط مسئولان ذيربط، تدابيري انديشيده شود.
با همه اين اوصاف ضرورت وجود نهادي تنظيم كننده و ناظر در اين بخش احساس ميشد كه سرانجام در سال 85 بنياد ملي بازيهاي رايانهاي تصويب شد كه اين بنياد وظيفه هدايت، حمايت و برنامهريزي براي سنين مختلف را در اين حوزه دارد اما اينكه اين بنياد در طول هفت سال فعاليتش چه دستاوردي داشته خود جاي سوال و ابهام دارد.
كل بودجه و اعتبار هزينه شده براي بنياد ملي بازيهاي رايانهاي چقدر بوده و چگونه هزينه شده است؟ چه تعداد بازي ايراني روانه بازارهاي خارجي شده و توليدات داخلي كدام بازي در كشور طرفدار دارد؟
نقش بنياد ملي بازيهاي رايانهاي در گسترش و اشاعه توليدات به اصطلاح فاخر ايراني چه بوده است؟ و به راستي كدام ارگان يا نهاد رسمي كشور نظارت علمي و اصولي بر روي فعاليت هاي بنياد دارد؟
اين ها ازجمله ابهاماتي است كه بايد پاسخ داده شود و موضوع مهم ديگر آن است كه بايد شفاف شود كه اعضاي هيات امناي بنياد چه كساني هستند و يا چگونه انتخاب شده و چه نظارتي بر فعاليت مديرعامل بنياد دارند؟
شركت در نمايشگاه گيم اسپوي دوبي 3سال متوالي با صرف هزينه هاي ميلياردي براي چه بوده و چرا فقط برخي توليدكنندگان - ظاهرا خاص - اجازه حضور در غرفه ايران را داشتند و نتيجه اين هزينه ها چه بوده است؟
و آيا تقليد كوركورانه و استفاده غيرمجاز از موتورهاي ساخت بازي توليد كشورهاي خارجي به عنوان ساخت بازي ايراني و توليد محتوا محسوب مي شود؟
با توجه به وجود مركز رسانه هاي ديجيتال در وزارت فرهنگ كه همان فعاليت هاي بنياد ملي بازيهاي رايانهاي را در راستاي همان اهداف برگزار مي كند، آيا وجود اين مركز و بنياد، موازي كاري در يك وزارتخانه محسوب نميشود؟
و با توجه به قطع بودجه عملياتي اين بنياد در سال 91 براي سال 92 از طرف مجلس، به چه دليل با حمايت رييس جمهور سابق از بودجه هاي خارج از كنترل وزير، هزينه هاي مورد نياز اين نهاد برآورد و هزينه شده است؟
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]