واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون سازمان نظام پزشكي در گفتوگو با فارس:تعرفه خدمات بيمارستاني و ويزيت سرپايي حداقل بايد ۲۵ درصد افزايش يابد
معاون برنامهريزي سازمان نظام پزشكي مي گويد: در مورد تعرفه خدمات هتلينگ بيمارستانها و ويزيت سرپايي به اين نتيجه رسيديم كه در سال آينده تعرفه اين بخش بايد حداقل رشد معادل نرخ تورم يعني حدود ۲۵ درصد داشته باشد اما در بخش پاراكلينيكي عقب ماندگي بيشتر است.
محمد جهانگيري در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، خاطرنشان كرد: طي يك هفته اخير بحثهاي كارشناسي زيادي در جلسه شوراي عالي نظام پزشكي و در كميسيون تلفيق شوراي عالي نظام پزشكي با حضور انجمنهاي علمي تخصصي روي تعرفهها مطرح شد.
وي افزود: كارشناسيهاي لازم در قسمت هتلينگ و ويزيت در قسمت خدمات سرپايي انجام شده و به يك متُد مشخص رسيدم. با توجه به لحاظ كردن نرخ تورم قيمت تمام شده اين خدمات ميتواند قابل قبول باشد.
معاون نظارت و برنامهريزي سازمان نظام پزشكي با اشاره به اينكه ميانگين تورم در سال 92، حدود 40 درصد بوده و تا پايان سال 93 به 25 درصد خواهد رسيد، افزود: بايد رشد تعرفه حداقل با لحاظ كردن قيمت تورم باشد چرا كه تعرفههاي امسال 29 درصد رشد داشت كه در اين بخش يك مقدار عقبماندگي داريم.
به گفته جهانگيري در بخش هتلتينگ و ويزيت سرپايي حداقل رشد 25 درصدي را پيشبيني ميكنيم تا شايد بتوانيم كيفيت خدمات را در همين سطح نگه داريم.
معاون نظارت و برنامهريزي سازمان نظام پزشكي تصريح كرد: البته در حوزه خدمات پاراكينيكي وضعيت نابسامانتر است مشكلات عديدهاي براي تعيين تعرفه آزمايشگاهها، پزشكي هستهاي و موارد شبيه به اين داريم كه هنوز به نتيجه نرسيدهايم و در حال كار كارشناسي هستيم چرا كه تخمينها با اصل موضوع فاصله زيادي دارد. از طرف ديگر نميخواهيم با افزايش هزينههاي پزشكي به نرخ تورم دامن بزنيم و بيشتر رعايت حال مردم را ميكنيم.
جهانگيري در پاسخ به اينكه چه مواردي در روش جديد تعيين تعرفه در نظر گرفته شده است، گفت: از مجموع 15 بند عنوان شده قيمت تمام شده خدمات بر اساس محصولي كه ارائه ميشود مانند هزينههاي سربار، هزينه ريسك و زمان انجام خدمت پزشكي، درمانها و درآمد ماهانه ديده شده است.
جهانگيري ادامه داد: عادلانه كردن و مناسبسازي خدمات و اينكه چه ميزان درآمد با چه رويكردي در نظام سلامت وجود دارد و ارزش نسبي خدمات بايد متناسب باشد.
وي با اشاره به اينكه هدف قانونگذار اين است كه نحوه پرداختها به ويژه از سوي سازمانهاي بيمهگر بايد تغيير كرده و مردم نهايتاً 30 درصد از جيب خود بپردازند، افزود: تأمين منابع مانند نيروي انساني، فيزيكي و تأمين منابع مالي بيشترين نقش را در اين زمينه دارند كه اصلاح سرانه نظام سلامت از جمله اين موارد است چرا كه اكنون كه درمان سرپايي 80 درصد خدمات را تشكيل ميدهند و بخش اعظم پرداختها از جيب مردم در اين حوزه است كه بايد با پوشش بيمهاي مشكل حل شود.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]