واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از يك اثر هنري قابل تاملبطري شكستههايي كه ميگويند زمين براي كودكان دايره نيست+تصاوير
هنرمند هرمزگاني در نمايشگاه «زمين دايره نيست» با بهرهگيري از سبك چيدمان هنري، سعي دارد با عناصري، اين امر را در مخاطب خود يادآوري كند كه زمين پر از خشونت و جنگ جايي براي زندگي بدون ترس كودكان ندارد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بندرعباس، چهارمين نمايشگاه موسي عامريپور طراح و مجسمهساز هرمزگاني با عنوان «زمين دايره نيست» در فرهنگسراي طوبي برپا شده است.
اين نمايشگاه كه با سبك «چيدمان» و با شركت خشايار رادافشار، امير مسلمزاده، معصومه ذاكري و احسان ميرحسني برگزار شده، شاهد استقبال خوبي از طرف علاقهمندان بوده است.
عامريپور متولد 1350 در شهر بندرعباس و داراي ليسانس ارتباط تصويري و داراي مقامها و رتبههاي ملي و منطقهاي از جمله مقام نخست هشت دوره طراحي صحنه و لباس تئاتر استاني، منطقهاي و جشنواره ملي ضامن آهو و شركت در سه دوره جشنواره تئاتر فجر به عنوان طراح صحنه و لباس است.
عامريپور تاكنون علاوه بر اين نمايشگاه، موفق به برپايي نمايشگاههاي انفرادي ديگري از جمله چيدمان گردهمايي عناصر حياتي، پرفورمنس گفتوگو با باغ، نمايشگاه مجسمه و برگزاري كارگاه مجسمه نيز شده است.
خبرنگار فارس در همين راستا به سراغ وي در محل اجراي نمايشگاه «زمين دايره نيست»، رفته است.
اگر بخواهيم مشاهده كلي خود را در نگاه نخست از اثر هنري عامريپور كه در فضايي حدودا 20 در 7 متر اجرا شده، بازگو كنيم بايد گفت كه اين اثر از صدها بطري شكسته شده و سالمِ آويزان است كه بيش از هر چيز برندگي و ترس از تيزي برنده را در ذهن مخاطب متبادر ميكند.
به نظر ميآيد عامريپور در اين اثر همانطور كه خود نيز در گفتوگو با فارس ميگويد، تا بخشي توانسته است به هدف خود كه همان نشان دادن «ترس كودك» در زميني كه به گفته او فقط از دور، دايره است، و از نزديك پر از خشونتهاست، شده است.
وي در همين راستا گفت: نمايشگاه «زمين دايره نيست» با سبك چيدمان هنري (اينستاليشن) كه هنري جديد است، برپا شده است.
اين هنرمند هرمزگاني با بيان اينكه هنرهاي تجسمي همواره منادي صلح، دوستي و محبت بوده است، گفت: زمين از دور دايره ديده ميشود اما زماني كه پا بر روي زمين ميگذاريم ميبينم كه زمين پر از خشونتها و جنگهايي است كه كودكان را ميترساند و جايي ناامن براي كودكان ميشود.
وي با بيان اينكه در طراحي اين اثر هنري از باقيمانده شيشه شكستههايي كه مردم در بنادر جنوبي و به ويژه بندرعباس با آب دريا پر ميكردند و براي «چشم زخم» (دفع چشم حسود و بدخواه در باور مردمان قديم) بر سر در خانهها و حياتهاي خود ميآويختند، الهام گرفته است، اضافه كرد: زماني كه شيشهاي در اثر زمينلرزه ميشكند، كودك ميترسد و يا حتي زماني كه كودكي با توپ و يا سنگ شيشهاي را ميشكند ممكن است حتي سالمندان حاضر در آن خانه بترسند كه اين امر نيز نشان از ترس كودك درون داشته و نمايشگاه به «ترس كودك درون» نيز نيم نگاهي دارد.
عامريپور يادآور شد: از همين رو شيشه شكسته را عنصر و دستمايه خوبي براي نشان دادن ترس كودك و متوجه كردن مخاطب از ترسي كه كودكان ميتوانند داشته باشند، يافتم، چرا كه علاوه بر صداي شكستن آن نيز كه ترس در وجود كودك رقم ميزند، حتي تكههاي شكسته نيز ميتواند به بدن كودك آسيب برساند و قدم زدن را براي او مشكل كند.
وي اضافه كرد: از رسانهها نيز انتظار ميرود از عواملي كه سبب ترس كودكان ميشود حرف بزنند و دنيا را به سمت محيطي امن براي «كودكيها» تبديل كنند.
نمايشگاه مذكور از سوم تا هشتم ديماه از ساعت هفت الي 21 هر روزه در نگارخانه گرمساري فرهنگسراي طوبي بندرعباس داير است.
هنر چيدمان يا هنر اينستاليشن (Installation art) استفاده كردن از عناصر مختلف است براي بيان تجربه هنرمند از فضايي مشخص آنچه اين هنرمندان در آن شريك هستند، نه موضوع خام، مواد خام، يا روشهاي خاكار، بلكه، علاقه آنها و تعهدشان به ديدگاهي گستردهتر از آفرينش هنري و از اين راه كشف خود است.
از خصوصيات هنر اينستاليشن، فعالسازي يك محيط يا يك مفهوم با برخوردهاي ظاهراً هنري است كه باعث ميشد اثر معنا و مفهوم و ارزش هنري پيدا كند.
موادي كه در چيدمان استفاده ميشوند شامل طيف وسيعي هستند: از مواد و اشياي زندگي روزمره و طبيعت گرفته تا رسانههاي جديد نظير ويدئو، صدا، پرفورمانس (هنر اجرا)، كامپيوتر و حتي اينترنت. هنر چيدمان لزوماً در نگارخانههاي هنري اجرا نميشود، بلكه ممكن است در هر فضاي عمومي يا شخصي اجرا شود. بعضي از چيدمانها فقط براي فضاي خاصي طراحي شدهاند.
سبكهاي استفاده شده در هنر چيدمان بسيار متنوع هستند؛ از انتزاعي (آبستره) گرفته تا روايي، از سياسي تا صرفاً نظري، اثري موقتي يا ماندگار.
انتهاي پيام/88001/ط40
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]