تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر گاه يكى از شما وضو بگيرد و بسم اللّه الرحمن الرحيم نگويد. شيطان در آن شريك است...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832038021




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش فارس از آنچه يك ديدار پنهاني زمينه‌ساز آن استسرپُل‌هاي جديد غرب كه از ماجراي سفارت يونان در تهران كليد خورد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از آنچه يك ديدار پنهاني زمينه‌ساز آن استسرپُل‌هاي جديد غرب كه از ماجراي سفارت يونان در تهران كليد خورد
ديدار هيئت پارلماني اروپا با ۲ تن از محكومان ضدامنيتي فتنه ۸۸، مسيري طولاني است كه اگر هوشيار نباشيم، انتهاي آن به تغيير ارزش‌هاي شهروندي جامعه ايراني ختم خواهد شد.


به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، داستان حقوق بشر و بحث‌هاي حاشيه‌اي آن داستاني طولاني به خصوص در سال‌هاي پس از انقلاب اسلامي محسوب مي‌شود. گرچه حقوق بشر بعنوان يك مفهوم انتزاعي و حتي ديني، از جايگاه والايي در بين افكار عمومي برخوردار است، اما همين نكته سبب شده تا در مقاطع مختلف، حقوق بشر بعنوان يك دستاويز مهم در عرصه سياست خارجي قدرت‌هاي بزرگ مطرح شود.

در اين ميان نظام جمهوري اسلامي ايران بعنوان يك نظام پيشرو در مخالفت با نظم كنوني جهان، بيشترين هدف فشار به بهانه‌هاي حقوق بشر بوده است و در سال‌هاي اخير سالانه حداقل چند قطعنامه حقوق بشري عليه ايران به تصويب رسيده است.

با اين حال به نظر مي‌رسد كه اين جبهه قديمي در برابر ايران در حال رنگ عوض كردن و تغيير ماهيت است و به سمتي حركت مي‌كند كه اينبار نه به دنبال هدف قرار دادن گروه‌هاي كوچك بلكه به دنبال عمومي كردن دغدغه آن براي تمام اقشار است.

*من سرهنگ نيستم، حقوق‌دانم

در دوران رقابت‌هاي انتخابات رياست‌جمهوري سال 92 يكي از مهمترين شعارها و تكيه‌كلام‌هايي كه در جريان تبليغات رياست‌جمهوري از سوي ستاد آقاي روحاني مطرح و به شدت روي آن تأكيد شد، اين جمله بود كه «من سرهنگ نيستم، حقوق‌دانم».

تأكيد بر اين نكته و استفاده از آن در مقاطع مختلف اين نكته را به همگان يادآور مي‌شود كه حقوق بعنوان يك مفهوم اساسي نقش مهمي در دولت فعلي ايفا خواهد كرد و بسياري از تحولات بر اين اساس انجام خواهد پذيرفت و رئيس دولت هم خود بر اين نكته تأكيد دارد.

در چنين فضايي بود كه حسن روحاني رئيس‌جمهور اسلامي ايران در جلسه هيئت دولت اين وظيفه را به نهاد معاونت حقوقي خود واگذار كرد تا منشوري را بر اساس تأمين حقوق شهروندي براي همگان تدارك ببينند كه اولين ويرايش از اين منشور براي نظردهي عمومي پش از گزارش 100روزه رئيس‌جمهور منتشر شد و همچنان بحث‌ها در خصوص تأييد نهايي آن ادامه دارد.

*حقوق شهروندي ايراني-اسلامي، الگويي براي تمام دنيا

فارغ از اينكه بحث‌هاي مرتبط با حقوق شهروندي در داخل كشور كه به طور حتم پيگيري آن بر اساس اصول نظام جمهوري اسلامي ايران و قواعد ديني مؤثر و در رعايت حقوق اساسي ملت تأثيرگذار خواهد بود، نمي‌توان از نگاهي كه از بيرون بر روي اين تحولات وجود دارد غافل شد.

موضوعيت پيدا كردن حقوق شهروندي بعنوان يك موضوع ملي در ايران براي كشورهاي غربي كه موضوع حقوق بشر را بعنوان يك دستاويز كليدي براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي ايران و قابليت نفوذ بالا در افكار عمومي مي‌بينند بسيار مهم و تأثيرگذار است.

غرب بر اين نكته واقف است كه سير حركتي اين مسئله در صورت به نتيجه رسيدن، نه تنها مي‌تواند يك موضوع كليدي را براي آنها خنثي كند بلكه مي‌تواند به موضوعي قابل بحث در بين تمام كشورهاي اسلامي و حتي دنيا تبديل شود و الگوي مورد نظر آنان را از موضوع حقوق بشر و حقوق شهروندي به شدت تضعيف كند.

*سرپلي براي باز كردن يك جبهه جديد در داخل

در اين ميان نكته‌اي كه قابل توجه است پيدا كردن يك سرپل قابل اتكاء در داخل و داراي بار رواني و تبليغاتي لازم جهت طرح موضوع و مسئله است.

نمي‌توان اين نكته را فراموش كرد كه اهداي جايزه صلح نوبل به شيرين عبادي زمينه‌ساز توسعه بحث حقوق بشر از طريق وي در داخل ايران و پس از فتنه سال 88 در خارج از كشور بود. حالا با توجه به حساسيت موضوع حقوق شهروندي و انتقال اين موضوع به داخل زمينه تغيير چهره در اينباره براي سوژه مورد نظر غرب به شدت احساس مي‌شود.

*ستوده آنگ‌ سان سوچي ايران مي‌شود

در طول سال‌هاي گذشته نيز موارد فراواني بوده است كه غرب با تكيه بر رسانه‌هاي تبليغاتي خود افرادي را با تكيه بر الگوهاي برجسته‌اش و آنان را در افكار عمومي مطرح كرده است.

از نمونه‌هاي اينچنيني مي‌توان به آنگ‌ سان سوچي و ملالي يوسف‌زي اشاره كرد كه در هر دو مورد با تكيه بر بحث آزادي سياسي و همچنين ضرورت تحصيل آزادانه زنان و همچنين جلوگيري از گسترش اسلام طالباني و همچنين فراهم آوردن حضور آنان در عرصه‌هاي مختلف سياسي كمك فراواني به تأئيد الگوهاي مورد نظر غرب شده است.

اهداي جوايز بين‌المللي و همچنين مصاحبه‌هاي گوناگون خبري با رسانه‌هاي مطرح جهاني تنها بخشي از اين پروپاگاندا بوده است.

*گفت و گوهايي كه از آن خبري به بيرون درز نكرد

در طول 2 سال اخير نيز به نظر مي‌رسد غرب چهره‌هاي مورد نظر خود را در ايران جستجو كرده و بر روي مواردي خاص تمركز يافته است.

ديدار جنجالي هيئت پارلماني اتحاديه اروپا با نسرين ستوده و جعفر پناهي و تأكيد چندباره طرف خارجي در پارلمان اروپا حتي به قيمت به تعويق افتادن بازديد از ايران براي ديدار با اين 2 چهره و محكوم فتنه را در همين چارچوب مي‌توان تحليل كرد.

حضور شيرين عبادي در پارلمان اروپا به منطور اهداي جايزه حقوق بشري «ساخاروف» به نسرين ستوده و جعفر پناهي در سال 2012

اين ديدار به گفته تارا كرونبرگ جزو مهمترين ديدارهاي هيئت پارلماني اروپا در تهران محسوب مي‌شود گرچه از مباحث اين 2 در تهران و گفت‌وگوي چند ساعته آنان مطلبي تا كنون به بيرون درز نكرده است اما دور از ذهن نيست كه اين ديدار مقدمه موج وسيعي از تبليغات در رسانه‌هاي جمعي براي مطرح كردن اين 2 و به خصوص نسرين ستوده در فضاي تبليغاتي جهاني جهت تحت تأثير قرار دادن بحث حقوق شهروندي در ايران باشد.

*بابي ساندز ايران

نسرين ستوده وكيلي بود كه در وقايع سال 88 به دليل برخي فعاليت‌هاي امنيتي چندين‌بار بازداشت و در نهايت دستگير و به چند سال حبس محكوم شد.

ستوده فعاليت‌هاي گسترده‌اي در خصوص بحث حقوق شهروندي پيش از مطرح شدن آن در سطح رسانه‌اي و دولتي داشت. در دوران زنداني شدن وي نيز اعتصاب چندين روزه او به شدت از سوي رسانه‌هاي غربي پوشش داده شد و از وي به عنوان يك بابي‌ساندز جديد در عرصه حقوق بشر نام برده شد.

ستوده پس از انتخابات سال 92 مورد عفو قرار گرفت.

* جايزه صلح نوبل به ستوده مي‌رسد؟

ديدار هيئت پارلماني اروپا با وي موضوع جديدي بود كه سبب شد نام نسرين ستوده به كرات حتي در رسانه‌هاي اصولگرا نيز مطرح شود و دور از ذهن نيست كه حتي ستوده در آينده‌اي نزديك برنده جايزه صلح نوبل شود.

*حقوق شهروندي ايراني يا اسلامي

با توجه به همين مشخصات است كه مي‌توان به اهميت ديدار اخير وي پي برد. حقوق شهروندي نكته‌اي است كه در صورت حركت در مسير مورد نظر غربي‌ها مي‌تواند تأثيري بسيار بيشتر از بحث حقوق بشر در سطح جامعه داشته باشد.

حقوق بشر بيش از آنكه جنبه‌اي مردمي داشته باشد بيشتر متوجه گروهي خاص در جامعه ايران همچون بهايي‌ها، مخالفين انگشت‌شمار احكام اسلامي و يا كساني كه بطور علني عليه نظام جمهوري اسلامي ايران مخالفت مي‌كردند، مي‌شد.

*برهنگي يا زندگي مكفي

در مقابل، حقوق شهروندي مي‌تواند با هدف قرار دادن موضوعاتي كه مربوط به تك‌تك انسان‌ها در يك جامعه متشكل مي‌شود سطح گسترده‌اي را هدف قرار ‌دهد. با اين حال نكته اصلي اينجاست كه حقوق شهروندي شامل حق استفاده از اينترنت بدون فيلتر، گسترش آزادي استفاده از انواع لباس‌ها و يا حتي آزادي ارتباطات جنسي باشد و يا حق داشتن يك زندگي مطلوب و در سطح عادي مورد توجه قرار بگيرد.

بديهي است غرب به دنبال آن است كه موضوع حقوق شهروندي صرفاً از يك مطالبه عمومي به يك چالش امنيتي، اجتماعي تبديل شود كه جز تخطي از برخي اصول راه ديگري براي ختم آنها نباشد.

*راهي كه تازه آغاز شده است

راهي كه با ديدار نسرين ستوده و هيئت پارلماني اروپا آغاز شده است، مسيري طولاني است كه اگر هوشيار نباشيم، انتهاي آن به تغيير ارزش‌هاي شهروندي جامعه ايراني ختم خواهد شد.

البته بهترين راه براي خنثي كردن چنين راهبردي توجه به تدوين حقوق شهروندي با تكيه بر اصول ايراني و اسلامي است. نكته‌اي كه بارها مقام معظم رهبري و ساير دلسوزان نظام بر آن تأكيد كردند.

گزارش: مهدي پورصفا

انتهاي پيام/

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن