تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ردم دو گروه‏اند: دانشمند و دانش‏اندوز و در غير اين دو، خيرى نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826140117




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منتقدي مرا به اتحاديه جهاني صهيونيسم متصل كرد!


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: منتقدي مرا به اتحاديه جهاني صهيونيسم متصل كرد!
احمد بيگدلي با ابراز تأسف براي منتقداني كه براي نوشتن از نويسنده و ناشر پول مي‌گيرند، از منتقدي گفت كه او را در نقدش به اتحاديه جهاني صهيونيسم متصل كرد.

اين نويسنده برنده جايزه كتاب سال در گفت‌وگو با خبرنگار ادبيات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ارزيابي خود از وضعيت نقد ادبيات در روزنامه‌ها و مطبوعات كشور گفت: مطلبي را چند وقت پيش در مجله تجربه ديدم، از آقايي كه در شهركرد زندگي مي‌كند و دكتراي ادبيات دارد. او آخرين مجموعه داستان من «مگر چراغي بسوزد» را روبه‌رويش گذاشته و چيزهايي نوشته؛ چيزهايي كه به ادبيات امروز ما ربطي ندارد. او دكتراي ادبيات دارد و درباره فردوسي‌، عنصري‌ و خاقاني خوب مي‌داند و مي‌تواند كتاب‌ها بنويسد. اما با داستان‌نويسي مدرن آشنايي ندارد و نمي‌دانم چطور درباره داستان‌نويسي مدرن مي‌نويسد.

او در ادامه اظهار كرد: مشكلي كه بيش‌تر منتقدان ما امروز با آن روبه‌رو هستند، رودربايستي با نويسنده، دوستي با نويسنده و ناآشنايي با نقد امروز است. كسي كه امروز مي‌خواهد نقد بنويسد به قول رحيم اخوت بايد حداقل يك زبان خارجي بداند كه بتواند مطالعه و تحليل كند. همچنين منتقد بايد از سر صدق نقد كند و به جاي اين‌كه مخاطب را از خواندن اثري بِرَماند، بايد او را جذب مطالعه كند؛ نه اين‌كه چيزي بنويسد كه خواننده فكر كند كتاب ارزش خواندن ندارد. اين سبب مي‌شود سوء‌برداشت يك منتقد به مخاطب سرايت كند و همين شود كه اكثر خواننده‌هاي امروز اهل خواندن ادبيات ترجمه هستند و سراغ ادبيات معاصر ما نمي‌روند.

بيگدلي همچنين بيان كرد: من داستان‌نويسي هستم كه حداقل در سال‌هاي اخير شناخته‌شده‌ام، اما متأسفانه كتاب «اندكي سايه» من مورد نقد يك منتقد جوان قرار مي‌گيرد، در حالي‌كه او نمي‌داند اسم «نداف» و «كنيسه» اسم‌هاي معمول در جنوب است و به يهودي‌ها ربطي ندارد. اما او در نقدش من را متصل مي‌كند به اتحاديه جهاني صهيونيسم. اين چه شيوه نقدنويسي است؟! در جنوب به پنبه‌زن مي‌گويند نداف و بسياري اسم بچه‌هاي‌شان را نداف مي‌گذارند. كنيسه هم به اتاقك بالاي پشت‌بام مي‌گويند كه رخت‌خواب‌ها را تابستان آن‌جا مي‌گذارند تا خنك شوند. اما منتقدي كه كوچك‌ترين اطلاعي از زمينه داستان ندارد، چيزهايي مي‌نويسد كه مانند فحش‌ دادن است. منتقد ديگري درباره «آناي باغ سيب» نوشته كه بيگدلي مقلد بي‌چون و چراي بورخس است، اما در زمان جمالزاده زندگي مي‌كند. اين چطور امكان‌پذير مي‌شود كه من مقلد بورخس باشم و در زمان جمالزاده زندگي كنم؟!

او همچنين درباره وجود نوعي رفاقت‌بازي در فضاي نقد ادبي گفت: بسياري در نقد نوشتن رفيق‎بازي مي‌كنند و فكر مي‌كنند بايد با نقد خود يك جوري كتاب را از زمين بلند كنند. من حتا شنيده‌ام بعضي‌ها براي نوشتن نقد از نويسنده يا ناشر پول مي‌گيرند كه اين تأسف‌برانگيز است.

بيگدلي همچنين درباره كمكي كه نقد مي‌تواند به ادبيات بكند، گفت: در دنياي ادبيات‌، بيرون از مرزهاي ما‌ منتقدان نام‌دار مي‌توانند با نوشتن نقد و بيان معايب و محاسن يك اثر، كتاب را چنان معرفي كنند كه بسياري با خواندن آن جذب شوند. در نقدها خواننده مجذوب كتاب مي‌شود و معايبي را كه منتقد گفته، در كتاب با چشم باز مي‌بيند و من در ميان اين نقدها نديده‌ام منتقدي باعث شود نويسنده‌اي زمين بخورد و يا نويسنده‌اي به شكل كاذب بلند شود. آن‌ها تنها در جهت جذب مخاطب كتاب هستند. اما در كشور ماچنين چيزي نيست. شايد بايد كسي مراقب باشد كه كساني كه نقد مي‌نويسند، چقدر آگاهي و دانش نوشتن دارند.

انتهاي پيام

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن