تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803756059




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حوزه سلامت روي منابع كاذب حساب باز مي‌كند!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حوزه سلامت روي منابع كاذب حساب باز مي‌كند!
بودجه‌ريزي عملياتي تعريف مشخصي دارد؛ از يك طرف دستگاه مربوطه بسته عملياتي را ‌راهبردي تعريف ‌و‌ بهاي تمام شده حسابداري و استاندارد را محاسبه مي‌كند. از سوي ديگر، بايد مبتني بر اسناد بالادستي ‌و اعداد و ارقام نيز بر اين اساس باشد.
بودجه حوزه سلامت در حالي ‌در سال ۹۳ ـ نسبت به سال گذشته ـ افزايش ۱۴درصدي داشته كه مهم‌ترين نقطه قوت آن را مي‌توان افزايش ۶۶درصدي بيمه سلامت دانست؛ موضوعي كه به باور نمايندگان مجلس در صورت اجرايي شدن‌ در كاهش پرداخت از جيب مردم تأثير بسزايي خواهد داشت؛ البته تحقق حرف و حديث‌هايي مبني بر اختصاص ۵ هزار ميليارد تومان از درآمد حاصل از فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها به حوزه سلامت نيز پرداخت از جيب مردم را به شكل چشمگيري كاهش خواهد داد..

به گزارش «تابناك»، امسال بودجه حوزه سلامت، مبلغي معادل ۳۵ هزار ميليارد تومان را به از آن خود كرده‌ كه به گفته برخي مسئولان، هرچند اين رقم نسبت به سال گذشته‌ روند رو به رشدي داشته، به دليل ۸ ميليارد تومان بدهي وزارت بهداشت، ‌‌درمان و آموزش پزشكي، ‌مي‌توان از افزايش ۶ درصدي بودجه در اين حوزه سخن گفت.

در اين باره، دكتر رسول خضري ‌به تابناك گفت: بايد از دولت تشكر كرد كه لايحه بودجه را به موقع آورده، چون نمايندگان فرصت كافي براي بررسي بودجه دارند؛ اما از نكات قابل انتقاد در بودجه، اتكاي بيش از اندازه حوزه سلامت به درآمدهاي اختصاصي است كه بيشتر از ‌دو منبع براي آن ‌نداريم؛ يكي بيمه‌هاست و ديگري فرانشيزي كه از مردم گرفته مي‌شود. سهم درآمدهاي اختصاصي حوزه سلامت در بودجه از ۳۲ درصد به ۴۸ درصد رسيده و ۱۶ درصد افزايش داشته است. اين مقدار زياد است و فشار بر مردم را افزايش مي‌دهد.

نماينده سردشت افزود: موضوع ديگر آنكه در مورد يارانه‌ها حرفي زده نشده و تنها در ذيل رديف اعتبارات حوزه سلامت آمده است، ۵۶۰۰ميليارد تومان از محل هدفمندي يارانه‌ها كه آن هم اگر محقق شود، سهم ۱۰ درصدي بخش سلامت از هدفمندي يارانه‌ها در سال‌هاي گذشته پرداخت نشده و اين كار دلخوش كردن به منابع كاذب است. ما دوست نداريم حوزه سلامت روي منابع كاذب حساب باز كند. منابع بايد دقيق و شفاف بيان شود. نمي‌توان حوزه سلامت را به شوخي گرفت و منابع تحقق نيافتني براي آن در نظر گرفت.

اين نماينده اظهار داشت: سرانه بهداشت و درمان تغيير زيادي نكرده و سرانه ماهانه سلامت از ۱۴۳۰۰ به ۱۶۳۰۰ تومان رسيده است. اين ‌تغيير محسوس نيست. اين سرانه بسيار پايين‌تر از آني است كه بايد در نظر گرفته مي‌شد. سرانه سلامت سالانه در كشورهاي اروپايي، نزديك ۵۰۰۰ دلار است و فقط غنا مانند ماست. سهم بخش سلامت از درآمد خالص سرانه نيز كمتر از ۴ درصد است، در حالي كه اگر كشوري مي‌خواهد در حوزه سلامت فعال باشد و بيمه‌ها قوي‌تر شوند و كيفيت خدمات بالا‌تر رود، سهم بخش سلامت از درآمد سرانه كشور بايد بالا‌تر از ۷ درصد باشد.‌۷۰ در‌صد عوامل كارآمد بر حوزه سلامت در دست وزارت بهداشت نيست.

وي افزود: آلودگي هوا، كارخانجات، تصادفات و.. ربطي به حوزه سلامت ندارد؛ اما بار آن بر دوش حوزه سلامت سنگيني مي‌كند و جالب اينكه اعتبارات حوزه سلامت در اختيار وزارت بهداشت نيست و حوزه سلامت از دو طرف ضربه مي‌خورد. اين موضوع باعث بروز عوارض و مشكلاتي مي‌شود كه بار حوزه سلامت را به شدت سنگين مي‌كند. وزارت بهداشت يك چهارم منابعي را كه بايد با آن كار كند، ‌دارد، در حالي ‌كه دولت اعلام كرده چهار دستگاه را ‌عملياتي ديده و در مورد آن‌ها بودجه‌ريزي عملياتي انجام داده است.

خضري گفت: بودجه‌ريزي عملياتي تعريف مشخصي دارد. از يك طرف دستگاه مربوطه بسته عملياتي را ‌راهبردي تعريف ‌و قيمت ‌تمام شده حسابداري و استاندارد را محاسبه مي‌كند. از سوي ديگر، بايد مبتني بر اسناد بالادستي ‌و اعداد و ارقام بر اين اساس باشد. همچنين سياست‌گذاري دولت نيز بايد شفاف‌ و براي يك سال برنامه‌ريزي شده باشد؛ اما برخي از بندهاي مربوط به حوزه بهداشت و درمان به سال‌هاي بعد تسري داده شده ‌و اين خلاف بودجه‌ريزي است. برنامه بودجه بايد براي يك سال مالي دولت باشد.‌ دخل و خرج بودجه به بحث سياست‌گذاري مالي چربيده است. سياست‌گذاري مالي كه بسيار مهم‌تر از بحث و دخل و خرج بودجه است زياد شفاف نيست.

اين نماينه گفت: يارانه دارو ۱۷۰۰ ميليارد تومان در نظر گرفته شده كه نسبت به سال گذشته تغيير نكرده است. حوزه سلامت بيمار است و نياز به دستگيري دارد. دستگاهي كه مي‌خواهد كمك حال بيماران باسد، خود‌ بيمار است. اقتصاد حوزه سلامت كشور به شدت بيمار است. مشكل عمده ما جدا از اعتبارات و منابع مالي، اين است كه مديريت منابع مالي ما در راه درستي نمي‌رود و به جاي اينكه در بحث پيشگيري و سلامت كه راحت‌تر و با هزينه كمتري مي‌شود كار انجام داد، آن را‌‌ رها كرده‌ و به درمان چسبيده‌ايم. كمتر از ۱۰ درصد بودجه وزارت بهداشت به سمت سلامت و پيشگيري مي‌رود.

وي در پايان اظهار داشت: اگر مي‌خواهيم كشوري سلامت و كارآمد داشته باشيم، بايد با ديد سرمايه‌گذاري به اين حوزه نگاه كنيم، نه به ديد هزينه‌اي. متأسفانه نگرش لايحه بودجه پيشنهادي دولت، نگرش هزينه‌اي است. تا اين نگرش اصلاح نشود، چيزي درست نمي‌شود. ما ۷۰ درصد سوء مديريت در بحث مديريت منابع داريم و ۲۰ درصد بودجه و ۱۰ درصد هم مشكلات ساختاري است. ساختار هم بايد تغيير كند. برنامه توسعه را زماني نوشتيم كه شدت تحريم‌ها اينگونه نبود. الان بايد متناسب با تحريم‌ها ساختارمان را تغيير دهيم، چون با اين ساختار نمي‌توان اهداف را محقق كرد. هر چقدر قانون هم خوب باشد، ولي محقق نشود، فايده‌اي ندارد. بودجه ريزي نبايد آرمان گرايانه باشد، بلكه بايد واقع‌گرايانه، عملياتي و ‌تحقق‌يافتني باشد

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن