واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: معاون سازمان حفاظت محيط زيست كشور: نجات درياچه اروميه بطور جدي آغاز شده است
اقدامات جدي و عملي براي نجات اكوسيستم درياچه اروميه در دولت تدبير و اميد و سازمان حفاظت محيط زيست آغاز شده است.
معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست كشور گفت: اقدامات جدي و عملي براي نجات اكوسيستم درياچه اروميه در دولت تدبير و اميد و سازمان حفاظت محيط زيست آغاز شده است.
احمدعلي كيخا در جريان بازديد از درياچه اروميه و تالابهاي اقماري آن اظهار كرد: توجه به مسايل زيست محيطي در كانون توجه دولت تدبير و اميد قرار گرفته است كه مهمترين اقدام آن در اولين جلسه هيات دولت رسيدگي به مساله درياچه اروميه بود.
وي گفت: در همين راستا 19 طرح عملي و مهم براي احياي درياچه اروميه در هيات دولت به تصويب رسيده كه اعتبارات خوبي نيز در سال آينده براي اجراي آنها اختصاص يافته است.
كيخا با بيان اينكه درياچه اروميه بيمار بوده و نيازمند درمان است افزود: مديريت منابع آب در كشور مشكل اصلي است كه حوزه درياچه اروميه نيز يكي از چالش هاي آن است كه چنانچه شيوه مديريت منابع آب در كشور اصلاح نشود وضعيتي شبيه درياچه اروميه در نقاط ديگر كشور اتفاق مي افتد.
وي اظهار كرد: يكي از علل خشك شدن اين درياچه تغييرات آب و هواست ولي بخش قابل ملاحظه آن مديريت ناصحيح و نامناسب آب در داخل كشور است.
معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست كشور با اشاره به اينكه خشك شدن درياچه اروميه به اين معني است كه ما نتوانستيم مقدار آب كافي در اختيار آن قرار دهيم گفت: مصرف آب در بخش كشاورزي در حوضه آبريز درياچه اروميه افزايش و آب در محدوده اين درياچه كاهش پيدا كرده است.
وي گفت: در حال حاضر 10 ميليون تن محصولات كشاورزي در اين حوضه برداشت مي شود و مصرف آب اين حوزه از يك و نيم ميليارد مترمكعب به پنج ميليارد افزايش يافته است كه اين امر نشان مي دهد سه ميليارد مترمكعب از آب اين تالاب گرفته شده است كه اين امر باعث شده 15 ميليارد مترمكعب كمبود آب در اين منطقه به وجود آيد.
كيخا با بيان اين امر كه خشك شدن اين پهنه آبي قطعا زندگي و حيات را در اين منطقه با مشكل مواجه مي كند افزود: سازمان محيط زيست براساس ماموريت اصلي خود در راستاي تحقق اصل 50 قانون اساسي تمام توان خود را براي احياي اين درياچه به كار مي بندد.
وي گفت: در همين راستا سازمان محيط زيست از ظرفيت هاي بين المللي نيز در راستاي احياي اين تالاب بهره گرفته كه تاكنون رايزني هاي خوبي با دفتر عمران سازمان ملل در تهران در اين زمينه انجام شده و علاوه بر اين كشور ژاپن نيز براي احياي آن با كمك هاي فني و اعتباري و همكاري هاي علمي اعلام آمادگي كرده است.
كيخا يادآور شد: در ديدار اخير وزير امور خارجه ايتاليا با رييس سازمان حفاظت محيط زيست نيز اين كشور براي كمك به ايران براي احياي درياچه اروميه اعلام آمادگي كرد.
به گفته مسپولان حفاظت محيط زيست هم اكنون بيش از 80 درصد از مساحت اين درياچه به دليل خشكيدگي كاهش پيدا كرده است كه همين امر موجب شده تا بيش از 450 هزار هكتار از وسعت اين درياچه به كوير و بيابان مبدل شود.
درياچه اروميه كه داراي 16 تالاب اقماري هست در شمال غربي ايران و در منطقه آذربايجان واقع شده و بين دو استان آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي قرار دارد.
آب اين درياچه بسيار شور است و عمدتا از رودخانه هاي زرينه رود، سيمينه رود، تلخه رود، گدار، بار اندوز، شهرچاي، نازلو و زولا تغذيه مي شود.
به اعتقاد كارشناسان اختصاص 90 درصد منابع آبي منطقه به بخش كشاورزي، تبخير زياد در پي گرم شدن هوا و برداشت غيرمجاز از آب هاي زيرزميني در پي حفر چاه از دلايل خشك شدن اين درياچه است.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]