واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: "نجات درياچه اروميه از وظايف اصلي سازمان حفاظت محيط زيست"
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست كشور كه براي بازديد از درياچه اروميه، تالابهاي اقماري و ديدار با مقامات استان به اروميه سفر كرده بود، بحران پيش آمده براي تالاب بين المللي درياچه اروميه را اسف بار توصيف كرد و در ديدار با مهندس سعادت استاندار استان آذربايجان غربي اظهار داشت: برنامه احياء پارك ملي درياچه اروميه، مصوبات هيئت دولت در خصوص پروژه هاي 19 گانه نجات پارك ملي درياچه اروميه و اخذ حق آبه زيست محيطي درياچه اروميه به عنوان يك مطالبه اصلي سازمان حفاظت محيط زيست مي باشد .
به گزارش روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي،دكتر احمد كيخا ، در خصوص بررسي راهكارهاي احياء درياچه اروميه اعلام نمود: جلوگيري از تخريب محيط زيست احياء زيستگاهها و حفاظت از تنوع زيستي رسالت مهم سازمان حفاظت محيط زيست ميباشد و تخريب در پارك ملي درياچه اروميه در حال حاضر به بحران زيست محيطي تبديل شده است كه سازمان حفاظت محيط زيست وظيفه توسعه پايدار در كشور را به عهده دارد و احياء پارك ملي درياچه اروميه را ازدستگاه هاي ذيربط مطالبه و پيگيري خواهيم نمود.
و ي افزود : ساختار شوراي منطقه اي مديريت حوضه آبخيز درياچه اروميه بايستي حمايت و دبيرخانه آن فعال ، و در اجراي پروژه ها نظارت داشته باشد و بر لزوم فعال نمودن شوراي منطقه اي مديريت حوضه آبخيز درياچه اروميه تاكيد نموده و گفت : اجراي پروژه هاي نجات درياچه اروميه از وظايف اصلي سازمان حفاظت محيط زيست بوده و اين سازمان به عنوان متولي پارك ملي مي بايستي برآن نظارت كامل داشته باشد.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست كشور تاكيد كرد :انتقال آب از رودخانه ارس به درياچه اروميه منطقي نبود و اجراي شبكه پايين دست آن ارتباطي به درياچه ندارد و وزارت نيرو جدا از پروژه هاي احياء درياچه اروميه موظف به اجراي شبكه هاي مذكور داشته و آن را نمي توان به احياء درياچه اروميه ربط داد.
دكتر كيخـــا، تخصيص اعتبار براي پروژه انتقال آب سردشت به درياچه اروميه را بسيار مهم دانسته و اعلام كرد: با توجه به پيشرفت فيزيكي قابل توجه اجراي اين پروژه به عنوان نياز اصلي احياء درياچه تلقي مي گردد و در كنار آن جلوگيري از سطح تبخير و تغذيه آبخوانها را راهكار اصلي براي نجات درياچه اروميه دانست.
وي اخذ حق آبه زيست محيطي پارك ملي درياچه اروميه و تالابهاي اقماري آن به عنوان مهم ترين مطالبه سازمان در اين استان عنوان كرده و گفت بطور جدي آن را دنبال خواهيم كرد.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: حق آبه زيست محيطي اكوسيستم ها براي استفاده و رفاه مردم و حفظ زندگي آنها امري ضروري بوده و مدافع آن سازمان حفاظت محيط زيست و تشكل هاي مردمي مي باشند و عدم مديريت صحيح منابع آب در حوزه آبريز درياچه اروميه باعث شده كه توجه كمتري به زيستگاههاي آبي پايين دست شود كه خوشبختانه در دولت تدبير و اميد اين مهم پيگيري خواهد شد.
دكتر كيخا اضافه كرد موضع سازمان حفاظت محيط زيست حمايت و پيگيري مصوبات كارگروه نجات درياچه اروميه بوده و در اين راه از هيچ كوششي دريغ نخواهد كرد.
وي از لزوم لايروبي كانالهاي ورودي به درياچه خبر داد و آن را راهكاري مطمئن در آب رساني به درياچه اروميه دانست و به تشكيل جلسات مستمر در ستاد سازمان اشاره نمود و از تشكيل اتاق فكري با حضور دانشگاهيان و سازمانهاي مردم نهاد زيست محيطي در اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي خبر داد و بر بازديد و نظارت مستمر تاكيد نموده و با توجه به وجود هم دلي بين آحاد مردم ، مديريت استان و سازمان حفاظت محيط زيست استان و كشور، براي احياي درياچه اروميه اظهار اميدواري كرد .
همچنين در اين ديدار مهندس سعادت ، استاندار آذربايجان غربي به عزم استان در جهت اجراي پروژه هاي مصوب تاكيد كرده و گفت: تالاب بين المللي پارك ملي درياچه اروميه متعلق به همه مردم كشور است و سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان متولي پارك ملي بايستي روشهاي اجراي پروژ هاي 19 گانه را پيگيري و ما نيز كمك و مساعدت لازم را اعمال خواهيم كرد.
استاندار آذربايجان غربي انتقال بين حوضه اي آب از سرشاخه اي ذاب سردشت به درياچه اروميه را راهكاري مناسب دانسته و اعلام كرد و اظهار داشت با توجه به پيشرفت فيزيكي طرح مذكور، تخصيص اعتبار جهت ادامه طرح ضروري است و اين استان پيگيري لازم را خواهد نمود.
وي تغيير در رژيم كشاورزي و ايجاد وضعيت جايگزين بر آن را از اولويت هاي نجات درياچه اروميه برشمرد.
مهندس سعادت بر لزوم فعال شدن مركز تحقيقات و مطالعات درياچه اروميه تاكيد نموده و اعلام كرد كه مركز مذكور بايستي با نظارت سازمان حفاظت محيط زيست تشكيل و بر روند احياء درياچه اروميه نظارت كند.
پارك ملي درياچه اروميه با مساحت بالغ بر 570000 هكتار از جمله تالابهاي بين المللي و ارزشمند كشور بوده كه در حال حاضر 80 % مساحت آبي آن خشك شده است و تردد از سواحل پارك ملي با وسائل نقليه موتوري انجام گرفته و تردد محيط بانان و كارشناسان در جهت حفاظت از جزاير به سختي انجام مي گيرد .
معاون محيط طيبعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست كشور و محيط بانان و مدير كل حفاظت محيط زيست استان، پس از بازديد از بزرگترين موزه تاريخ طبيعي كشور در اروميه و همچنين بازديد از محيط باني رشكان و پروژه انتقال آب به طول 19 كيلومتر به جزيره اشك ، در ساحل گلمانخانه با استفاده از وسيله نقليه 4 چرخ كه به طور خاص براي تردد در درياچه اروميه توسط محيط بانان طراحي شده بود از داخل درياچه اروميه نيز بازديد به عمل آوردند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]