تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826135657




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار يك مقام مسئول در سازمان حفاظت محيط زيست: وضعيت شمشاد هيركاني در كشور بحراني است


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: هشدار يك مقام مسئول در سازمان حفاظت محيط زيست: وضعيت شمشاد هيركاني در كشور بحراني است
قطع درختان و برداشت‌هاي غير اصولي از جنگل‌ها و مراتع، آتش سوزي، وجود دام در جنگل و فعاليتهاي غير اصولي كشاورزي از عوامل تخريب كننده جنگل‌هاي شمال ايران است. هشدار يك مقام مسئول در سازمان حفاظت محيط زيست: وضعيت شمشاد هيركاني در كشور بحراني است


ايلنا: معاون دفتر موزه تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيكي سازمان حفاظت محيط زيست هشدارداد: بيماري سوختگي شمشاد كه در سالهاي اخير در بسياري از كشورهاي امريكايي، اروپايي و آسيايي مشاهده شده است، در حال پيشروي از غرب به شرق جنگلهاي شمال كشور است.

به گزارش ايلنا، "طاهره افتخاري"، معاون دفتر موزه تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيكي سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اين مطلب گفت: شمشاد جنگلي يا شمشاد هيركاني درختي هميشه سبز و سايه پسند است كه بومي شمال ايران است و علاوه بر ايران در تركمنستان و تالش نيز رويش دارد، اين گونه گياهي در فهرست گياهان در معرض تهديد و در طبقه در معرض خطر انقراض جاي دارد.

وي عوامل تخريب كننده جنگل‌هاي شمال ايران، قطع درختان و برداشت‌هاي غير اصولي از جنگل‌ها و مراتع، آتش سوزي، وجود دام در جنگل و فعاليتهاي غير اصولي كشاورزي برشمرد، گفت: علاوه بر اين عوامل، خشكسالي و افزايش متوسط دماي سالانه، از عوامل اصلي طبيعي موثر بر شيوع آفات و بيماري‌ها محسوب مي‌شوند.

افتخاري با اعلام اينكه بيماري بلايت يا سوختگي شمشاد كه در سال‌هاي اخير در بسياري از كشورهاي امريكايي، اروپايي و آسيايي مشاهده شده است، افزود: به گزارش سازمان جنگل‌ها و مراتع كشور براي اولين بار در سال ۱۳۸۹ در جنگلهاي تالش و آستارا ديده شده است. بر اساس گزارشات دريافت شده، اين بيماري در حال پيشروي از غرب به شرق جنگلهاي شمال كشور است.

معاون دفتر موزه تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيكي سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينكه متولي اصلي حفظ و صيانت از جنگل‌هاي كشور، سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخيزداري كشور است، گفت: موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور نيز، نهاد علمي و اجرايي در زمينه آفات و بيماري‌ها و روشهاي مبارزه با آنهاست.

وي ادامه داد: طبق تحقيقات كار‌شناسان اين مراكز تحقيقاتي، عامل بيماري شمشاد جنگلي، يك گونه قارچ (Buxicola cylindrocladium) است كه باعث چروكيدگي و ايجاد لكه‌هاي قهوه‌اي در برگ گياه و ساير اندام‌هاي هوايي و سپس مرگ سريع بافت‌ها و اندام‌هاي هوايي گياه مي‌شود بطوريكه گياه ظرف مدت كوتاهي خزان نموده و خشك مي‌شود.

افتخاري با اعلام اينكه در حال حاضر وزارت جهاد كشاورزي داراي برنامه‌هاي مطالعاتي و تحقيقاتي گسترده در زمينه بررسي و كنترل آفات و بيماري هاست، گفت: وزارت جهاد كشاورزي همانند ساير نهادهاي دولتي و از جمله سازمان حفاظت محيط زيست، فرايند مطالعاتي، تحقيقاتي، كنترل و مهار عوامل آسيب رسان به محيط زيست، با توجه به عدم تداوم طرح‌ها از جمله مشكلات بودجه اي- شايد- به دليل توجيه نبودن تصميم سازان و برنامه ريزان كشور در سطح كلان، به چنين مقوله‌هايي تا مرحله بحران توجه خاصي نمي‌شود.

وي ادامه داد: بطوريكه هنوز هم برنامه آمايش سرزمين جدي تلقي نشده و از طرفي در مورد پايش محيط زيست نيز حمايت و فعاليت مداوم و پايداري مشاهده نمي‌شود.

افتخاري با تاكيد بر اينكه به منظور حفاظت از محيط زيست، بايد تمامي نهادهاي دولتي و غير دولتي با هم همراه شوند، اظهار داشت: محيط زيست بخش جداگانه‌اي از زندگي مردم نيست؛ جاي سوال دارد كه در كشور ما با چنين تنوع زيستي گسترده و از طرفي با بحرانهاي طبيعي وسيع نظير خشكسالي، سيل و... هنوز محيط زيست در حد يك سازمان دولتي باقي مانده است.

وي خاطر نشان كرد: نتيجه اين نحوه رويكرد اين خواهد بود كه سازمان حفاظت محيط زيست كه بايستي در زمينه پايش، كنترل و حذف عوامل تهديد كننده محيط زيست، هم به صورت جداگانه و هم به طريق همراهي با ساير نهاد‌ها از جمله وزارت جهاد كشاورزي نقش كليدي داشته و وارد عمل شود، به هيچوجه از نظر ساختاري بويژه نيروي انساني و مالي تقويت نشده است.

اين مقام مسئل درسازمان حفاظت محيط زيست ازاينكه در كشور تنها وقتي كه يك بحران، آنهم در سطح وسيع بوجود آيد، به محيط زيست و حضور و پاسخگويي اين نهاد توجه مي‌شود انتقاد كرد و گفت؛ با توجه به حجم وسيع فعاليتهاي توسعه‌اي در سالهاي اخير كه اكثراً فاقد ارزيابي‌هاي زيست محيطي بوده و علي رغم مخالفتهاي كار‌شناسان محيط زيست انجام پذيرفته‌اند، اخيراً شاهد بروز تهديدات جدي در زمينه حفاظت از زيستگاههاي ارزشمند نظير درياچه اروميه و يا گونه‌هاي خاص و ارزشمند مانند بلوط ايراني و شمشاد جنگلي بوده‌ايم. بديهي است هر گونه تغيير و ناهنجاري در محيط زيست بدون در نظر گرفتن پايداري اجزاي آن، چنين عواقبي را در پي خواهد داشت.

طاهره افتخاري با تاكيد بر اينكه كاربري اراضي در مناطق حاصلخيز شمال كشور در سطح وسيع، به منظور ايجاد و توسعه مناطق، جاده سازي، احداث مراكز تفريحي، ويلاسازي و... بدون توجه به هشدارهاي كار‌شناسان دلسوز نه تنها در سطح سازمان محيط زيست بلكه در سطح كشور، انجام پذيرفت، افزود: مي‌بايستي به وضعيت فعلي گونه‌هاي ارزشمند گياهي كه بالتبع بي‌تاثير بر گونه‌هاي جانوري نيز نمي‌باشد، مي‌انديشيدند.

وي با بيان اينكه همواره پس از تخريب محيط زيست به ناچار ساليان متمادي با صرف هزينه و وقت بسيار بيشتر از حفاظت آن، بايستي صرف بازسازي و احياي محيط گردد، ‌تصريح كرد: در حال حاضر در مورد حفاظت و احياي جنگلهاي شمال و غرب كشور بهترين راهكار، عزم ملي و استفاده از پتانسيل تمامي نهادهاي علمي و اجرايي كشور است.

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن