واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: ريئس پرديس پژوهش و توسعه صنايع بالا دستي: كاهش ريسك اكتشاف در طرح مرواريد خليجفارس بينظير است
در ۴ سال گذشته با تغيير رويكرد شعارها تصميم بر اين شد كه بيشتر تأمين كننده فن آوري براي بخش بالا دستي نفت باشيم وسعي كرديم بجاي پژوهش فن آوري ارائه دهيم و با بررسي مشكلات فعلي صنعت نفت براي فن آوري اهدافي را ترسيم كنيم و در كنار آن به توان جذب صنعت هم توجه داشته باشيم. ريئس پرديس پژوهش و توسعه صنايع بالا دستي: كاهش ريسك اكتشاف در طرح مرواريد خليجفارس بينظير است
رئيس پرديس پژوهش صنايع بالادستي گفت: بزرگترين پروژه ما طرح مرواريد خليج فارس است كه كمك ميكند ريسك اكتشاف در خليج فارس و عمان پايين بيايد كه بايد گفت اين پروژه با اين حجم در سطح جهان بينظيراست.
به گزارش خبرنگار ايلنا در نشستي كه صبح امروز با عنوان رويكرد نوين مديريت پژوهشگاه صنعت نفت در اصلاح ساختار و سيستم در جهت بهينه سازي چرخه تبديل علم به فن آوري برگزار شد سيد صالح هندي رئيس پرديس پژوهش صنايع بالادستي با بيان اينكه پرديس در قالب سه پژوهشكده علوم زمين، مهندسي نفت و مطالعات مخزن فعاليت ميكند اظهار داشت مجموعاً سرويسهاي پرديس در قالب انجام پروژهها ي بنيادي پژوهشي كاربردي مطالعات جامع خدمات علمي آزمايشگاهي به صنعت نفت ميباشد.
وي افزود: در ۴ سال گذشته با تغيير رويكرد شعارها تصميم بر اين شد كه بيشتر تأمين كننده فن آوري براي بخش بالا دستي نفت باشيم وسعي كرديم بجاي پژوهش فن آوري ارائه دهيم و با بررسي مشكلات فعلي صنعت نفت براي فن آوري اهدافي را ترسيم كنيم و در كنار آن به توان جذب صنعت هم توجه داشته باشيم.
وي با اشاره به اينكه در حوزه اكتشاف توليد و توسعه نيز برنامههايي داريم گفت: براي ايجاد پايداري و امنيت در عرصه انرژي چند راه حل داريم كه به صورت سيستماتيك ترسيم كردهايم.
هندي با اشاره به اينكه در حيطه اكتشاف بار ريسك را پايين ميآوريم تا بهتر به نتيجه برسيم خاطر نشان كرد بزرگترين پروژه ما طرح مرواريدخليج فارس است كه كمك ميكند ريسك اكتشاف در خليج فارس و عمان پايين بيايد كه بايد گفت اين پروژه با اين حجم در سطح جهان بينظيراست.
رئيس پرديس پژوهش و توسعه صنايع بالا دستي ادامه داد در بحث اكتشاف به منابع ديگر غير از منابع متعارف هم نگاه ويژهاي داشتهايم كه براين اساس طرح هيدارت در پرديس بالادستي در حال انجام است كه نتايج خوبي نيز داشته است.
هندي شناسايي شيلهاي گازي را از ديگر منابع غير متعارف جهان دانست و توضيح داد دو هفته پيش در زمينه اكتشاف شيلهاي گازي با مديريت اكتشاف قرار دادي امضا شده است.
وي با اشاره به اينكه ما قائل به اين هستيم كه افزايش توليد با افزايش ضريب برداشت متفاوت است اظهار داشت در گذشته مجبور بوديم توليد يا كاهش و يا افزايش داشته باشد كه اين امر با ظرفيت برداشت متفاوت است و هر كدام مقتضيات خاص خود را دارد چراكه ازدياد برداشت ۵ يا ۶ سال طول ميكشد كه نتيجه بدهد به همين خاطر اين دو مبحث از هم جدا شد.
هندي همچنين به مذاكراتي كه با فلات قاره جهت توليد آب انجام شده بود اشاره كرد و گفت در كنار downstream با كمك پژوهشگاه روي فرايندهاي افزايش فراورش گاز هم كار ميكنيم زيرا خيلي از مخازن توان توليد دارند اما توان فراورش ندارند.
وي ادامه داد: افزايش ضريب ازدياد برداشت در دو بخش مديريت مخزن و توسعه روشهاي ازدياد برداشت در حال انجام است و پيشرفت خوبي داشته است.
هندي اظهار داشت: در توسعه روشهاي ازدياد برداشت توانستيم شركتي را قانع كنيم كه پايلوت ازدياد برداشت اجرايي شود و اين امر فرايندي است كه مجموعه فعاليتها را در دل خود دارد كه اميدواريم به عنوان تجربه موفق براي بقيه ميادين نيز انجام شود.
وي گفت: بعد از تلاش سه الي چهار ساله فاز اول طرح كيميا با شركت نفت امضا شد كه باعث خودكفايي شده و منجربه حفاري، تعمير، تحريك چاهها ميشود.
ريئس پرديس پژوهش و توسعه صنايع بالا دستي در خصوص كنسرسيوم ازدياد برداشت از ميادين نيز توضيح داد: در اين خصوص با بعضي از دانشگاهها و موسسات همكاريهايي داشتهايم و پژوهشگاه از ابتدا عضو كنسرسيوم بوده و جز بخشهايي بوده كه در تهيه تفاهم نامه حضور داشته ضمن اينكه مجموعه بدنه نفت به اين نتيجه رسيده است كه پژوهشگاه ميتواند كنسرسيوم را تحت تأثير قرار دهد لذا تصميم بر اين شد كه پژوهشگاه در خارج از كنسرسيوم با شش دانشگاه رقابت كند و در حال حاضر نيزاولين قرارداد كنسرسيوم نهايي شده اما فعاليت آن هنوز آغاز نشده است.
ريئس پرديس پژوهش و توسعه صنايع بالا دستي در خصوص دليل انتخاب منطقه لرستان براي بحث شناسايي شيلهاي گازي اظهار داشت: به دليل وضعيت خاص زمينشناسي و ميزان جمعيت اين منطقه و نياز به گاز داشته اين منطقه با مديريت اكتشاف انتخاب شده است ضمن اينكه بايد گفت مناطق شرق و شمال شرق كشور پتانسيلهاي خوبي در اين خصوص دارند.
رئيس پرديس پژوهش و فناوري صنايع بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به تأكيد برنامه پنجم توسعه براي افزايش يك درصدي ضريب ازدياد برداشت از مخازن تصريح كرد: تعيين يك درصد افزايش ضريب ازدياد برداشت از مخازن نفتي در برنامه پنجم توسعه را نمي توان با قطعيت گفت چرا كه با پارامتري كه عدم قطعيت بالا دارد در دوسال اول اعلام شد به اين هدف رسيديم.
وي ادامه داد: عددي كه به عنوان ريكاوري فكتور اعلام ميشود بيش از ۳۰ درصد عدم قطعيت دارد و اين عدم قطعيت بالا نميتواند اثبات كننده افزايش يك درصدي باشد به طوري كه شركت نفت در دوسال اول برنامه پنجم اعلام كرد به اين هدف رسيده است.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]