واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك روانشناس در پاسخ به پرسش يك شهروند:مشاجره والدين جلوي فرزندان به مصرف الكل و مواد در نوجوانان منجر ميشود
يك روانشناس با تشريح تأثير مشاجره والدين جلوي فرزندان گفت: ترس، اضطراب، كاهش اعتماد به نفس، افت تحصيلي، افسردگي، سوء مصرف الكل و مواد مخدر نتيجه مشاجرات والدين بر كودكان و نوجوانان است.
مرجان فتحي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به پرسش يكي از شهروندان در صداي مشاور سلامت خبرگزاري فارس درباره اينكه دعوا و مشاجره والدين چه تأثيري در سلامت روان كودكان دارد، اظهار داشت: درباره تأثيرات مشاجره والدين بر فرزندان بايد به گروه سني آنها توجه كرد.
وي افزود: تأثير درگيريهاي والدين بر كودكان پيش دبستاني كه هنوز بخش شناختي آنها تكامل پيدا نكرده و هيجان آنها بر رفتارشان غلبه دارد با ترس و اضطراب همراه است.
فتحي ادامه داد: پيش از آنكه كودكان اين سنين بخواهند علت رفتارهاي پر مشاجره والدين را بفهمند آنچه نصيب اين بچهها ميشود، ترس و اضطراب است.
وي افزود: شب ادراري، ناخن جويدن، اضطراب جدايي ديگر آثار مشاجره والدين بر كودكان پيش دبستاني است.
فتحي اظهار داشت: معمولاً اين بچهها از رفتن به مهد كودك امتناع ميكنند چرا كه از وضعيت موجود نگرانند اما نميتوانند علت آن را از نظر شناختي توضيح دهند.
وي ادامه داد: انگشت مكيدن، رفتاري است كه در برخي از اين كودكان ديده ميشود كه نتيجه نزاعهاي والدين آنها است.
فتحي گفت: در دوره دبستان، قوه شناختي تا حدودي رشد پيدا ميكند اما كودك هنوز به مهارتهاي شناختي پيچيده دست پيدا نكرده، در نتيجه از مشاجرات والدينش احساس شرم، خجالت و گناه ميكند.
وي افزود: كودكان چنين ميپندارند كه آنها علت نزاعهاي والدين هستند.
اين متخصص بهداشت رواني تصريح كرد: كاهش اعتماد به نفس و افت تحصيلي پيامد مشاجرات والدين بر كودكان دبستاني است.
فتحي گفت: درد و رنج ناشي از مشاجرات والدين بر اين بچهها آنقدر زياد است كه آرزو ميكنند اي كاش به دنيا نميآمدند. بايد گفت اين كودكان در نهايت به افسردگي مبتلا ميشوند.
فتحي گفت: در مورد آثار نزاعهاي پدر و مادر بر نوجوان نيز بايد به اين نكته اشاره كرد كه نوجوان در دورهاي به سر ميبرد كه پر از آشفتگي است و انتظار ميرود والدين محيطي حاكي از آرامش و صميميت را براي او فراهم كنند.
وي افزود: درگيري والدين بر اين گروه سني نيز با افت تحصيلي و كاهش اعتماد به نفس همراه است.
اين روانشناس شخصيت اظهار داشت: مصرف سيگار، مشروبات الكلي و مواد مخدر نتيجه مشاجرات والدين بر نوجوانان است كه در نتيجه كاهش اعتماد به نفس در اين گروه سني به وجود ميآيد. همچنين جذب شدن نوجوانان در گروهها و دوستاني كه مشكلات رفتاري دارند يكي ديگر از عواقب نزاعهاي والدين است.
فتحي خاطرنشان كرد: مشاجره والدين در حضور فرزندان عواقبي دارد كه خيلي قابل جبران نيست.
شهروندان ايراني از سراسر كشور مي توانند سؤالات خود را درباره مسائل بهداشتي و درماني با شماره تلفن 02188911667 يا ايميل [email protected] با خبرنگاران گروه بهداشت و درمان خبرگزاري فارس در ميان بگذارند.
انتهاي پيام/
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]