تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802447631




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسي بودجه سلامت كشور/ اولويتهاي وزارت بهداشت در سال آينده


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بررسي بودجه سلامت كشور/ اولويتهاي وزارت بهداشت در سال آينده
وضعيت بودجه وزارت بهداشت در سال 93 و مسائل مرتبط با حوزه سلامت كشور، با حضور سه تن از معاونان وزارتخانه، مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، مشكلات حوزه سلامت كشور در سالهاي گذشته و انباشت كسري بودجه وزارت بهداشت، دست به دست هم داده تا شاهد شرايط حساس و ويژه اي در حوزه سلامت باشيم. به طوريكه وزير بهداشت دولت يازدهم نيز از همان ابتداي حضورش در راس مديريت اين وزارتخانه، وجود چنين مشكلاتي را پيش بيني مي كرد. اين در حالي است كه لايحه بودجه كل كشور در سال 93، چندي قبل به مجلس ارائه شد تا نمايندگان خانه ملت به بررسي كليات و جزئيات اولين بودجه دولت يازدهم بپردازند. اما، اينكه بودجه حوزه سلامت براي سال آينده نيز چندان تغيير نكرده و گفته مي شود كه در برخي از حوزه ها و بخشها، اعتبارات كمتري اختصاص داده شده است.

كسري 8 هزار ميليارد توماني وزارت بهداشت

دكتر سيد حسن هاشمي وزير بهداشت با اشاره به كسري 8000 ميليارد توماني وزارت بهداشت، عنوان داشته كه اين كسري، رقم كمي نيست و حدودا به اندازه بودجه يك سال وزارتخانه است. با اين ميزان بدهي، نمي‌توان كار چندان فاخري انجام داد.

وي درباره اعتبارات وزارت بهداشت در لايحه بودجه 93 نيز گفته است كه هر چند اعتبارات در نظر گرفته شده براي سال 93 نسبت به سال 92، از وضعيت بهتري برخوردار است اما در مورد ميزان بدهيهاي وزارتخانه هيچ راه‌حلي به تصويب نرسيده است. در مجموع اعتبارات وزارت بهداشت در لايحه بودجه 93 نسبت به بودجه 92 حدود 15 درصد افزايش داشته، اما در مقايسه با بودجه محقق شده سال 92 مي‌توان گفت كه اعتباراتمان در لايحه بودجه 93 حدود 30 درصد افزايش خواهد داشت. اما اين رقم هم روي كاغذ است و بستگي به آن دارد كه ببينيم چه ميزان از بودجه 93 محقق خواهد شد.

وزير بهداشت اين را هم گفته است كه براي سه ماه پاياني سال مشكلات زيادي خواهيم داشت و قطعا اين مشكلات به سال آينده منتقل خواهد شد.

اظهارات صريح وزير بهداشت در مورد بودجه سلامت، حكايت از اين واقعيت دارد كه حوزه سلامت در سال آينده نيز با مشكلات مشابه امسال و سالهاي گذشته مواجه خواهد شد و راه گريزي از آن نيست. اما، آنچه در اين بين مي بايست مورد توجه مديران و دست اندركاران حوزه سلامت قرار گيرد، نحوه مديريت بودجه اي است كه به اين وزارتخانه تزريق مي شود.

وضعيت بازار سلامت كشور

دكتر ايرج حريرچي معاون توسعه مديريت و منابع وزارت بهداشت، در جلسه اي كه به منظور بررسي بودجه حوزه سلامت در مركز پژوهشهاي مجلس برگزار شد، با بيان اينكه هدف اصلي نظام سلامت تامين سلامت مردم است، گفت: در كنار اين هدف غايي، كسب رضايت مردم با تامين استانداردهاي لازم و محافظت مالي آنها از مخاطرات هزينه‌هاي بهداشتي و درماني جز اهداف نظام سلامت است.

وي برنامه‌هاي چهارم و پنجم در حوزه سلامت را جزء مترقي‌ترين برنامه‌ها دانست و تصريح كرد: اگر بسته‌اي كه در اين برنامه‌ها براي حوزه سلامت درنظر گرفته شده است عملي شود، قدم مثبتي برداشته مي‌شود ولي در طول برنامه چهارم و مدت زماني كه از برنامه پنجم گذشته است نه تنها به سمت شاخص‌هاي مدنظر برنامه حركت نكرده‌ايم بلكه از آن فاصله هم گرفته‌ايم.

معاون وزير بهداشت با بيان اينكه مردم در كل كشور با بهداشت و درمان سر و كار دارند،‌ تاكيد كرد:‌ طبق برنامه‌هاي چهارم و پنجم توسعه، توليت و سياستگذاري در حوزه سلامت بايد با دولت باشد و دولت بايد در اين زمينه تصدي‌گري خود را كاهش دهد اما در طول اين مدت به ويژه در طول 8 سال اخير تصدي‌گري‌ها به طور غلط افزايش پيدا كرده است.

حريرچي با بيان اينكه تمام كشورهاي دنيا به غير از آمريكا بازار سلامت دولتي دارند، توضيح داد: آمريكا با بالاترين سرانه درآمدي در بين 8 كشور صنعتي جهان، بدترين شاخصهاي بهداشتي و درماني را دارد و براين اساس در تمام كشورهاي توسعه يافته به غير از آمريكا توليت و سياست گذاري بهداشت و درمان با دولتها و حاكميت است كه در برنامه‌هاي مختلف توسعه كشور و سند چشم انداز ايران هم اين موضوع مطرح شده اما عملا در بازار سلامت الگوبرداري ناقصي از آمريكا از سال 1341 داريم و در اين زمينه اشتباه مي‌كنيم.

انتظار نظام سلامت از مجلس

دكتر علي اكبر سياري معاون بهداشتي وزارت بهداشت هم در اين جلسه با بيان اينكه تلاش ما اجراي برنامه پنجم توسعه است، گفت: ادبيات برنامه چهارم و پنجم توسعه در حوزه بهداشت و درمان از مترقي‌ترين برنامه‌ها به حساب مي‌آيد و برنامه دكتر هاشمي وزير بهداشت هم بر اساس همين برنامه‌ها نوشته شد و انتظار نظام سلامت از نمايندگان مجلس، حمايت از برنامه خودشان است.

وي در تشريح نگاه دولت به حوزه سلامت، افزود: نگاه دولت و مجلس در حوزه سلامت يكي است، نگاهي كه در دولت قبلي وجود نداشت و نگاه ديگر دولت توجه به بهداشت فقرا، روستا نشينان و آسيب ديدگان ناشي از هزينه‌هاي درماني و به طور كلي نگاه عدالت طلبي است كه اين هم بيانگر جهت گيري همسوي دولت و مجلس است.
سياري با بيان اينكه تحول در حوزه بهداشت و درمان نيازمند همكاري بيشتر دولت و مجلس است، تصريح كرد: حمايتهاي مجلس در حوزه بهداشت بايد بيشتر شود.

كمبود منابع حوزه بهداشت و درمان

مهندس موهبتي معاون پارلماني وزارت بهداشت نيز با بيان اينكه مشكلات بسياري در حوزه بهداشت و درمان وجود دارد، توضيح داد: حوزه بهداشت و درمان با كمبود منابع روبرو است و مجلس بايد به رفع اين مشكلات كمك كند.

ضرورت تزريق منابع جديد به حوزه سلامت

دكتر كاظم جلالي رئيس مركز پژوهشهاي مجلس نيز با بيان اينكه رئيس مجلس بارها به من درباره بررسي وضعيت بهداشت و درمان سفارش كرده‌اند، گفت: دكتر لاريجاني به من تاكيد كرده‌اند كه بررسي شود چه كارهايي براي بخش بهداشت و درمان و ارتقاي سطح سلامت جامعه مي‌توان انجام داد كه در اين زمينه جلساتي با حضور وزير بهداشت برگزار شده است كه با هماهنگي مجلس و دولت به دنبال راهكارهايي براي تامين منابع مورد نياز براي حوزه سلامت باشيم و شايد لازم باشد منابع جديدي علاوه بر اعتبارات سالانه به اين حوزه تزريق شود.

وي با بيان اينكه در كوتاه مدت كاري براي اشتغال، اقتصاد و معيشت مردم نمي‌توانيم انجام دهيم، تصريح كرد: بايد تلاش كنيم با اندك كارهايي كه مي‌تواند گستره وسيعي را دربرگيرد و رضايت‌مندي عمومي ايجاد كند، اقداماتي را اجرايي كنيم كه يكي از آنها توجه به بخش بهداشت و درمان است.

جلالي ادامه داد: خدمت دولت و مجلس با همديگر به مردم، مي‌تواند موجب حل مشكلات آنها در حوزه بهداشت و درمان باشد كه اين امر مورد توجه رئيس مجلس هم بوده است.

وي با بيان اينكه رسيدگي به روستاها و حاشيه شهرها و اقشار آسيب پذير بايد در اولويت نظام سلامت باشد، تصريح كرد: در حوزه سلامت، مجلس و دولت در چند فصل مي‎‌توانند با يكديگر همكاري كنند، كه در اين مسير گام اول توجيه نمايندگان در خصوص زبان و نگاه مشترك دولت و مجلس در اجراي احكام قانون برنامه در حوزه سلامت است، در قدم بعد بايد نمايندگان با چالش نظام سلامت آشنا شوند و در اين زمينه اطلاعاتي به سرعت و با دقت درباره حوزه بهداشت و درمان در اختيار نمايندگان مجلس قرار گيرد تا مشكلات حوزه تقنيني بهداشت و درمان احصا شود و براين اساس مركز پژوهش‌هاي مجلس و وزارت بهداشت و درمان در قانونگذاري به يك جمع بندي برسند.

جلالي با بيان اينكه اصولا تغيير بودجه پس از انتقال لايحه به مجلس كار دشواري است، توضيح داد: از سوي مركز پژوهشهاي مجلس در حوزه بودجه‌ريزي عملياتي كارهاي خوبي صورت گرفته و در حوزه بودجه نويسي كشور از جمله حوزه بهداشت و درمان بايد تغييراتي ايجاد شود.

وي با بيان اينكه حجم عمده‌اي از بودجه كشور صرف تصدي‌گري مي‌شود، يادآور شد: پولي كه به دستگاهها داده مي‌شود بابت اين است كه خدمات ارائه بدهند اما با هزينه‌هاي فعلي اين اعتبارات تنها بابت اداره كردن دستگاهها هزينه مي‌شود.

رئيس مركز پژوهشهاي مجلس با اشاره به فرمايشات رهبر معظم انقلاب مبني بر كاهش پرداختي هزينه‌هاي درماني از جيب مردم، گفت: ميزان پرداختي هزينه‌ها از جيب مردم در دهه 60 حدود 52 درصد بود كه اين ميزان به حدود 73 درصد رسيده است و بايد براي كاهش اين پرداختي‌ها بايد چاره‌اي انديشيده شود.

وضعيت بحراني بيمارستانهاي دولتي

حميدرضا عزيزي‌ فارساني عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز با بيان اينكه هم اكنون بيمارستانها با درآمد حاصل از اعمال جراحي خود را اداره مي‌كنند، گفت: اعتبار اختصاص داده شده به بيمارستانها به اندازه‌اي است كه تنها كفاف نگهداري تجهيزات، تعميرات و ساختمان‌ بيمارستانها را مي‌دهد.

وي با انتقاد از اينكه كمبود اعتبار در بيمارستانهاي دولتي ادامه فعاليت اين مراكز را با مشكلاتي همراه كرده است، افزود: كمبود پول و اعتبار در بيمارستانهاي دولتي منجر به بدهيهاي زياد اين مراكز به پرسنل خود شده است به گونه‌اي كه بيمارستانهاي دولتي در پرداخت به موقع حقوق و كارانه نيروي انساني خود با چالش مواجه شده‌اند.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس،‌ كمبود نيروي انساني در بيمارستانهاي دولتي را نيز جزو بزرگترين معضلات اين مراكز خواند و ادامه داد: نبود اعتبار در بيمارستانهاي دولتي و كمبود نيروي انساني تاثير مستقيمي بر درمان بيماران دارد به گونه‌اي كه روند درمان را با كندي مواجه ساخته است كه در اين شرايط نيز ممكن است وضعيت جسماني بيماران نيز با بحران روبرو شود.

عزيزي فارساني با انتقاد از اينكه در لايحه بودجه سال 93 نگاه مثبتي به بيمارستانهاي دولتي نشده است،‌ گفت: امروزه اغلب درآمدهاي بيمارستان‌هاي دولتي از عمل‌هاي جراحي و دستمزد حاصل از ارايه خدمات به بيماران به دست مي‌آيد و اندك بودجه‌اي كه از سوي وزارت بهداشت به اين مراكز اختصاص پيدا مي‌كند نيز براي تعميرات و نگهداري ساختمان‌ها صرف مي‌شود.

كد خبر: 2201213

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۱۰:۰۶

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن