واضح آرشیو وب فارسی:ايران: مقايسه درآمد وزارت كشور در لوايح بودجه سال 92 و 93 كاهش هزينه هاي ستادي دولت
ابراهيم بهشتي
يكشنبه 17 آذرماه سالجاري نخستين لايحه بودجه سالانه تنظيم شده از سوي دولت يازدهم به مجلس شوراي اسلامي تقديم شد. تفاوت گفتماني دولت يازدهم با دولتهاي نهم و دهم و نگاههاي متفاوت حسن روحاني و محمود احمدينژاد در حوزههاي مختلف اقتصادي، سياسي و فرهنگي و سياست خارجي اين انتظار را بين كارشناسان، افكار عمومي و اصحاب رسانه ايجاد كرده بود كه لايحه متفاوتي را نسبت به دوره گذشته شاهد باشيم. نخستين تفاوت عمده در زمان ارائه لايحه بودجه 93، خود را نشان داد آنجا كه دولت يازدهم برخلاف دولت گذشته كه تجربه تأخيرهاي 80-70 روزه را در كارنامه خود داشت، اين لايحه را در موعد مقرر قانوني تقديم مجلس كرد.
علاوه بر اين نگاه واقعبينانه به شرايط كشور و منابع درآمدي، يكي ديگر از تفاوتهاي لايحه بوجه 93 با سالهاي قبلتر است. بسياري از كارشناسان خوشبين هستند كه آمار و ارقام و شاخصهاي ارائه شده در لايحه بودجه 93 اجرايي خواهد شد. افزايش 5/7 درصدي بودجه عمومي كشور و كاهش حدود 3/7 درصدي بودجه عمومي دولت نسبت به لايحه بودجه 92 هم از تفاوتهاي ديگر است. بودجه كل كشور در سال 93 بالغ بر 782 هزار ميليارد تومان است كه نسبت به سال 92 حدود 5/7 درصد رشد نشان ميدهد و بودجه عمومي 195 هزار ميليارد تومان است كه نسبت به 210 هزار ميليارد تومان لايحه تقديمي دولت دهم بودجه سال نود و دو 2/7 درصد كاهش دارد.
در اين گزارش مروري به بودجه وزارت كشور به عنوان يكي از دستگاههاي دولتي در لايحه سال آينده و مقايسه آن با لايحه سال 92 داشتهايم. در اين گزارش كه جزئيات آن در جدول فوق آمده، بودجه بخشهاي مختلفي كه زير مجموعه اين وزارتخانه هستند اما رديف بودجه مستقل دارند نيز مورد اشاره قرار گرفته است. در مجموع بودجه وزارت كشور اعم از هزينههاي جاري و ثبت احوال و نيروي انتظامي و... در آخرين لايحه بودجه دولت گذشته براي سالجاري، 54509675 ميليون ريال و در بودجه سال آينده 58715855 ميليون ريال است. (ارقام ياد شده براساس لايحه دولت است و نه قانون بودجه 92 كه به تصويب مجلس رسيده است)
تأمل در اين جدول نشان ميدهد بودجه وزارت كشور متشكل از بخشهاي مختلف زير مجموعه اين وزارتخانه 4206180 ميليون ريال نسبت به لايحه بودجه سال 92 افزايش يافته اما بودجه ستادي وزارت كشور به تنهايي 64959 ميليون ريال (4درصد) كاهش يافته است. در جزئيات تغييرات بودجه اين وزارتخانه مواردي همچون هزينههاي مربوط به پناهندگان سياسي و رانده شدگان از كشورهاي ديگر، پرداخت ديون دفتر امور بازسازي شده جنگ تحميلي و نيروي انتظامي (شامل همه رديفهاي مربوط به اين نيرو) افزايش يافته است. در مقابل بودجه خود وزارت كشور، شوراي عالي استانها، سازمان ثبت احوال، سازمان امور شهرداريها و دهياريها و شهرداريهاي كلان شهرها كاهش يافته است. بودجه وزارت كشور به تنهايي 5/6 ميليارد تومان يعني 4درصد نسبت به لايحه بودجه سال 92 كاهش يافته است. البته مبلغ 309168ميليون ريال درلايحه بودجه سال 92 به برگزاري انتخابات اختصاص يافته بود كه اين رديف در لايحه 93 وجود ندارد.همچنين در لايحه بودجه سال 93 دولت، بودجه بازسازي مناطق جنگي افزايش يافته و هزينههاي جاري وزارتخانه و بخشهاي زير مجموعه آن كاهش يافته است. اين تغيير كه در كليت لايحه بودجه وجود دارد نشاندهنده اهتمام دولت نسبت به صرفهجويي در بخشهاي مختلف دستگاههاي منتسب به خود است.
تلاش هاي تروريستي براي اخلال در رابطه ايران و عراق
تلاش تروريستهاي تكفيري براي اخلال در روابط ايران و عراق ادامه دارد. در آخرين اقدامات تروريستي تكفيريها در عراق 116 شهيد و زخمي و 70 مسموم بر جاي گذاشته شد. روز پنجشنبه 3 تروريست انتحاري كه كمربند انفجاري به خود بسته بودند، در سه عمليات جداگانه در جنوب و شمال بغداد، خود را بين زوار ابا عبدالله الحسين(ع) منفجر كردند. در اين حملات تروريستي 48 زائر به شهادت رسيدند و 68 زائر ديگر زخمي شدند، اتفاقي كه سبب افزايش تدابير امنيتي در عراق شد و تروريستها را به توزيع غذاي مسموم ميان عزاداران حسيني كشاند. تروريستهاي تكفيري در غرب الديوانيه، در پوشش اطعام كنندگان زائران حسيني و با سوءاستفاده از اعتماد عزاداران، حضرت امام حسين(ع)، دستكم 70 تن از آنان را مسموم كردند. به گزارش مهر، تروريستها قبل از اقدام به توزيع غذاي مسموم، قصد داشتند به كاروان عزاداراني كه براي شركت در مراسم اربعين حسيني با پاي پياده در حال حركت به سمت كربلاي معلي هستند، حمله كنند اما افزايش تدابير امنيتي آنها را در اجراي اين نقشه شوم ناكام گذاشت.
اقدامات تروريستي تكفيريها در روزهاي اخير و همزمان با افزايش حضور زائران و عزاداران ايراني در عراق شدت گرفته است. هفته گذشته هم آنها با حمله به خودروهاي حامل كارمندان ايراني در منطقه «الندي» بغداد 15 تن را به شهادت رساندند و چندين زخمي بر جاي گذاشتند؛ اقدامي كه به آشكارا نشان ميداد آنها در اقدامات تروريستي خود روابط و همكاريهاي ايران و عراق را نشانه گرفتهاند هرچند واكنش مقامات ايران نشان داد كه تروريستها در دستيابي به اين هدف ناكام خواهند ماند. چنانكه اميرعبداللهيان، معاون عربي و آفريقاي وزير امور خارجه در نخستين واكنش به حمله تروريستي به كارمندان ايراني با تأكيد بر اينكه روابط تهران و بغداد استراتژيك است، تصريح كرد: «به تروريستهاي تكفيري اجازه نخواهيم داد در مسير همكاريهاي دو كشور و دو ملت قرار گيرند.» پس از آن در طي سفر عبداللهيان به بغداد اعلام شد كه تعدادي از عوامل آن حادثه تروريستي دستگير شدهاند و كميته تحقيقي به دستور نوري مالكي، تشكيل شد. روز گذشته هم خبر رسيد همه طراحان و عاملان اجراي عمليات تروريستي جمعه گذشته عليه كاركنان ايراني پروژه خط لوله گاز ايران به عراق در استان دياله اين كشور دستگير شدند. حسن دانايي فر سفير ايران در عراق به ايرنا اطلاع داد كه تعداد دستگير شدگان ۹ نفر است و به جرم خود اعتراف كردهاند. روز پنجشنبه نيز حسن الشمري وزير دادگستري عراق از اجراي حكم اعدام براي 7 تروريست در اين كشور خبر داد.
با اين حال مقامات امنيتي عراق درباره شيوههاي جديد تروريستها در حمله به عزاداران حسيني هشدار دادند. اين منابع تأكيد كردند زائران حسيني از گرفتن كتاب به عنوان هديه، قوطيهاي كنسرو و كمربندهاي ظاهراً طبي اما انفجاري خودداري كنند.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]