واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: برنا گزارش ميدهد؛ اربعين بزرگترين تجمع صلح جهانيست!
اربعين يك واژه نيست؛ كتابي قطور و پرماجراست، كتابي كه گذر زمان و حادثه هاي زمين، هرگز نمي تواند نوشته هاي آن را محو كند و البته فرسودگي در آن راه ندارد.
به گزارش خبرگزاري برنا از قزوين؛ اربعين حسيني، جويبار هميشه جاري عاشورا، روز زيارت مرقد عاشورا سازان است، عاشورا، خروش خون حسين(ع) است و اربعين، پژواك اين فرياد ظلم شكن است.
عاشورا و اربعين، نقطه ابتدا و انتهاي عشق نيست؛ بلكه چله عارفانه تشيع سرخ علوي است.
عاشورا تا اربعين، نقطه اوج عشق حسيني است و در اين چهل روز، حسين(ع) تنها سخن محافل است تا در طول عمر انسان، بهانه بيداري و ظلمستيزي باشد.
اربعين حسيني تنها روزي براي مسلمانان نيست بلكه هر ساله عده زيادي از اديان و كشورهاي مختلف نيز با شركت در اين مراسم بزرگ عبادي همراه با مسلمانان و شيعيان اين روز بزرگ را عزاداري ميكنند.
اربعين به معناي چهلم است و چهلمين روز بعد از شهادت امام حسين(ع) و ياران بزرگوارشان به روز اربعين مشهور است. اربعين بيستم ماه صفر است كه مسلمانان شيعه در اين روز مراسم سوگواري به ياد امام حسين بن علي عليه السلام، نوه پيغمبر اسلام صلي الله عليه و آله و ۷۲ تن از ياران وفادارش را كه در روز عاشورا به دست لشكريان يزيد به شهادت رسيدند، برگزار ميكنند. در مناطق شيعه نشين مراسم عزاداري برگزار ميشود.
در تقويم رسمي ايران اين روز تعطيل است. همه ساله در اربعين حسيني شيعيان دنيا در كربلا كه حرم امام حسين عليه السلام و ياران وفادارش هست، جمع ميشوند و به عزاداري ميپردازند در سال گذشته بيش از 17ميليون نفر در كربلا گرد هم آمده بودند.
هر ساله عده زيادي از سراسر دنيا خود را به كربلا ميرسانند تا در اين روز همراه با ديگر شيعيان جهان به عزاداري بپردازند.
پياده روي اربعين بزرگترين راهپيمايي جهان است كه زائران و عاشقان اباعبدالله با طي مسيرهاي بسيار طولاني(حتي بيش از 600 كيلومتر) خودشان را به كربلا ميرسانند. همچنين اربعين بزرگترين نجمع صلح جهانيست.
مردم ايران نيز هر ساله با راه اندازي كاروانهاي پياده پيام مظلوميت امام حسين و دفاع تشيع از اين امام بزرگوار را در تاريخ ثبت ميكنند.
امسال نيز براي اولين بار كاروان پياده مردم قزوين با حضور بيش از 650 نفر از مردان استان از قزوين به سمت كربلاي معلا به راه افتاده است.
حامد كبودوند دبير ستاد مردمي راهيان كربلا در اين خصوص مي گويد: 650 نفر از هيئتيهاي استان قزوين در قالب 14 اتوبوس تا نجف اعزام شدهاند كه اين كاروان مسير بين كربلا تا نجف را كه حدود 90 كيلومتر ميباشد در مدت 3 روز پياده روي خواهد كرد.
اين مسئول با اشاره به اين كه استان قزوين يك استان مذهبي است گفت: يكي از مهمترين اهداف اين حركت نشان دادن قدرت جامعه شيعه و ارادت خاص مردم به امام حسين(ع) است.
به جز اينها اما هر كسي به ديدگاه خودش ميخواهد گامي در اين مسير برداشته باشد. عاشورا، زمانه خون و ايثار است و اربعين، بهانه تبليغ و پيمان. در عاشورا، حسين(ع) با تاريخْ سخن گفت و در اربعين، تاريخ پاي درس حسين(ع) نشست.
عليرضا قنبري يكي از افرادي است كه همراه با كاروان پياده عازم كربلا شده است او ميگويد: اين كه براي رسيدن به مقصودت پياده روي كني نشان از عشقيست كه براي آن حضرت قائل شدهاي.
او ادامه ميدهد: من و دوستانم براي عرض ارادت به پيشگاه امام حسين راهي اين سفر شدهايم و اين كه دنيا بداند امام حسين و تشيع تا چه اندازه قدرتمند هستند و اين تجمع عظيم صلح نشانگر تعهد تشيع به آرمانهاي دين اسلام است.
مورخان نوشتهاند كه جابر بن عبدالله انصاري، همراه عطيه عوفي در همان اولين اربعين پس از عاشورا به زيارت حسين رفتند.
در برخي منابع اسيران شام يعني بازماندگان كشتهشدگان كربلا در چهملين روز كشته شدن حسين بن علي به كربلا رسيدند.
حجت الاسلام عباس نظري معاون فرهنگي سازمان تبليغات استان قزوين نيز با اشاره به اين كه امروز نياز است دنيا به اين باور برسد كه شيعه نماد صلح در جهان است گفت: اين كه مردم در روز عاشورا از سراسر جهان گردهم ميآيند و در صلح به عزاداري مشترك ميپردازند در وحله اول نشانگر اهميت عاشورا و كربلا در ديد شيعه و در وحله دوم نشانگر اتحاد و صلح گرائي شيعيان است.
وي ادامه داد: امروز همه دنيا منتظرند تا زماني برسد كه شيعه از اعتقادات خود دست بردارد و اسرائيل ميداند كه تنها راه نابودي ما جدايي از اعتقاداتمان است و همين است كه امروز دست به تهاجم فرهنگي زده.
اين كارشناس مذهبي معتقد است: در يك چنين روزهايي در عاشورا و اربعين دشمن به حال خود افسوس ميخورد كه با وجود اين همه ترفند و حيلهاي كه براي منحرف كردن جوانان ما به كار گرفته است هنوز اين جوانان در مراسمات عزاداري شركت ميكنند و براي امامشان كه 1400 سال پيش مظلومانه به شهادت رسيده است ميگريند.
حيدر عابدي يكي از جواناني است كه در يكي از مراسمات عزاداري سيدالشهدا با او گفت وگو ميكنيم او ميگويد: عشق به مولا از ساليان دراز در جانهاي ما نفوذ كرده است و هيچ قدرتي از هيچ كجاي جهان نميتواند اين علاقه و اين احساس را از ما بگيرد.
آري، اربعينْ فرصتي براي اعلام همبستگي با عاشوراست. هر اربعين حسيني، قاصد حماسهاي ماندگار، پيامدار استعلاي ايمان، نشانهاي از شكوه عشق، و برگ هميشه سبزي بر درخت هماره سرخ شهادت است.
اربعين، هنرنامه مصوّر آرمان گرايي و حق ياوري است. اربعين، نشانهاي بر اعتلاي دين و بالندگي زمزمههاي دعا و تلاوت قرآن در شب عاشوراي حسيني است.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]