واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: تعيين وظايف حاكميتي شهركهاي صنعتي
با تصويب نمايندگان تفكيك وظايف حاكميتي و غيرحاكميتي و ساختارهاي واحدهاي تابعه استاني سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران بر اساس اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي انجام مي شود.
مهر: در جلسه روز سه شنبه مجلس شوراي اسلامي نمايندگان گزارش كميسيون ويژه حمايت از توليد ملي و نظارت بر اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي كه اعاده شده از سوي شوراي نگهبان بود را مورد بررسي قرار داده و ايرادات وارده از سوي شوراي نگهبان به اين طرح را برطرف كردند.
بر اين اساس تبصره 5 بند الف ماده 3 قانون اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي مصوب 25 خرداد 1387 و اصلاحات بعدي آن صورت گرفت و دو تبصره به عنوان تبصره هاي 6 و 7 به آن الحاق شد.
بر اين اساس تبصره 5 قانون اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي با اصلاحات صورت گرفته با 184 راي موافق، 2 راي مخالف و 12 راي ممتنع از 225 نماينده حاضر در صحن علني به تصويب رسيد.
در تبصره 5 اين قانون با اصلاحات صورت گرفته آمده است « از سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران و واحدهاي تابعه استاني آن، به عنوان سازمان توسعه تعيين مي شود و امور حاكميتي آنها مشمول واگذاري نمي باشد.
تفكيك وظايف حاكميتي و غيرحاكميتي و ساختار واحدهاي تابعه استاني سازمان بر اساس مواد قانون اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي و قانون مديريت خدمات كشوري صورت مي گيرد.
واگذاري شركت ها و نواحي صنعتي به مالكان واحدهاي مستقر در آنها كماكان بر طبق قانون نحوه واگذاري مالكيت و اداره امور شركت هاي صنعتي مصوب 31 ارديبهشت 1387 انجام مي پذيرد و وزارت صنعت معدن و تجارت مكلف است تا پايان برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران نسبت به اجراي كامل قانون و انتقال مديريت به شركت هاي خدماتي مذكور در قانون فوق اقدام نمايد.
در مورد اشخاص حقيقي و حقوقي غيردولتي كه متقاضي احداث شهرك يا ناحيه صنعتي در زمين شخصي يا دولتي واقع در حريم يا خارج حريم شهرها مي باشند، واحدهاي تابعه استاني سازمان با رعايت قوانين و مقررات ذيربط مكلف به صدور پروانه براي متقاضي هستند و موظفند ضمن اعمال نظارت، حمايت هاي لازم را به عمل آورند.
در مناطق غيربرخوردار و كمتر توسعه يافته كه شهرك ها و نواحي صنعتي واگذار نگرديده است و يا در مناطقي كه متقاضي غيردولتي براي احداث شهرك يا نواحي صنعتي وجود ندارد همچنان سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران و واحدهاي تابعه استاني مربوطه وظيفه ايجاد ، خدمات رساني و تامين زيرساخت ها را برعهده دارند.
آيين نامه اجرايي اين تبصره حداكثر ظرف سه ماه پس از تاريخ لازم الاجرا شدن اين قانون توسط وزارت صنعت معدن و تجارت با همكاري معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور و وزارت امور اقتصادي و دارايي تهيه شده و به تصويب هيات وزيران مي رسد.»
نمايندگان همچنين اصلاح تبصره 7 ماده واحده اين قانون را نيز به راي گذاشتند كه بر اساس آن اصلاحات صورت گرفته در اين تبصره نيز با 187 راي موافق، 1 راي مخالف و 8 راي ممتنع از 226 نماينده حاضر در صحن به تصويب رسيد.
بر اين اساس تبصره 7 ماده 3 قانون اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي پس از اصلاحيه عبارت است از سرمايه گذاري و مشاركت سازمان هاي توسعه كشور در فعاليت هاي موضوع گروه 2 ماده 2 اين قانون و در چارچوب قانون تاسيس و اساسنامه آن سازمانها با رعايت سقف تعيين شده در مورد سهم بازار موضوع تبصره 1 بند (ب) ماده 3 مجاز است، مشروط به اينكه موارد مشاركت و سرمايه گذاري در گروه 2 باشد و مازاد بر سقف تعيين شده براي فعاليت هاي اين گروه حداكثر ظرف سه سال از شروع بهره برداري واگذار شود.
سهام، سهم الشركه و حق تقدم سازمان ها و بنگاههاي موضوع گروه هاي 1 و 2 تا هنگامي كه واگذار نشده توسط سازمان اداره مي شود. وجوه حاصل از واگذاري ها با رعايت مفاد بند( د) سياست هاي كلي واگذاري اصل چهل و چهارم قانون اساسي و ماده 29 قانون اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي به خزانه واريز مي شود و 70 درصد در اختيار سازمان هاي فوق قرار مي گيرد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]