واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 80 درصد استفراغ كودكان در سال اول تولد برطرف ميشود
يك فوق تخصص گوارش و كبد كودكان با بيان اين كه استفراغ نوزادان همراه با خوردن شير در چند ماه اول طبيعي است، اظهار داشت: پزشكان اين ريفلاكس را پاتولوژيك تلقي نكرده و درماني براي آن صادر نكنند.
دكتر احمد شفق در گفت وگو با خبرنگار سلامت ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، اظهار كرد: ريفلاكس معده به مري كه برگشت محتويات اسيدي معده به داخل مري است يكي از مشكلات شايع در كودكان است.
وي با بيان اينكه در بعضي از كودكان يك ريفلاكس فيزيولوژيك وجود دارد كه احتياج به درمان ندارد، افزود: بعضي ريفلاكسهاي پاتولوژي احتياج به درمان دارند.
اين فوق تخصص گوارش و كبد كودكان با ابراز تاسف از اينكه پزشكان بعضي از ريفلاكسها را به عنوان يك ريفلاكس پاتولوژيك تلقي ميكنند، گفت: گاها براي رفع اين مشكل درمان اضافي انجام ميدهند در صورتي كه هيچ لزومي به اين كار نيست.
شفق با بيان اينكه استفراغ نوزادان همراه با خوردن شير در چند ماه اول طبيعي است، اظهار داشت: پزشكان اين ريفلاكس را پاتولوژيك تلقي نكنند و براي آن درماني صادر نكنند.
وي با بيان اينكه 70 تا 80 درصد استفراغ كودكان در حدود سن 6 ماه تا يك سال خود به خود برطرف ميشود، خاطرنشان كرد: اين استفراغها مشكلي براي كودكان ايجاد نميكنند.
سرفههاي مزمن و خس خس سينه از علايم ريفلاكس پاتولوژيك است
اين فوق تخصص گوارش و كودكان با تاكيد بر اينكه وجود علائمي مانند اختلال وزن در كودك و علائم تنفسي باعث ايجاد اختلالات پنوموني در كودك ميشود، افزود: داشتن سرفههاي مزمن و خس خس سينه نيز نشان دهنده ريفلاكس پاتولوژيك است كه بايد درمان شود.
شفق با بيان اينكه گرفتگي صدا، گوش دردهاي چركي كه به صورت مكرر اتفاق ميافتد ممكن است از نشانههاي ريفلاكس باشد، گفت: بيقراري شبانه كوكان كه شايع است از نشانههاي ريفلاكس است كه بايد درمان شود.
وي در خصوص علت بي قراري شبانه كودكان گفت: وقتي محتويات اسيدي معده به داخل مري برگشت كند باعث التهاب معده ميشود. اين التهاب باعث درد ميشود كه بيقراري شبانه را به دنبال دارد.
شفق ضمن تاكيد بر اينكه حساسيت مادر به پروتئين شير گاو موجب ريفلاكس ميشود و استفراغ كودك را در پي دارد، افزود: نبايد خيلي سريع آن گونه كه رايج است مادر را از مصرف لبنيات محروم كنيم.
وي همچنين در خصوص حساسيت مادر به شير گاو افزود: برخي پزشكان شيرخشك يا شير رژيمي را پيشنهاد ميدهند كه به رغم گران بودن و مزه مناسبي نداشتن تشخيص درستي در اين خصوص داده نشده است.
اين فوق تخصص گوارش و كبد با بيان اينكه براي درمان ريفلاكس ميتوانيم از داروهايي استفاده كنيم كه اسيد معده را كاش دهد، افزود: با غليظ تر كردن غذاي كودكان و رژيم غذايي مناسب ميتوانيم اين ريفلاكسها را كنترل كنيم.
شفق در پايان با بيان اينكه اكثر ريفلاكسهاي دوران كودكي كه پاتولوژيك هستند با افزايش سن كودكان از بين ميروند، افزود: درصد بسيار ناچيزي ممكن است به سن بزرگسالي برسند كه بر اساس شرايط بيمار درمان مي شوند.
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]