تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832462546




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابراز شرمندگي نوبخت از افزايش 18 درصدي حقوق/ مشكل جهان بشريت با بودجه سال 93 حل نمي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ابراز شرمندگي نوبخت از افزايش 18 درصدي حقوق/ مشكل جهان بشريت با بودجه سال 93 حل نمي‌شود
معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور با بيان اينكه كاهش تورم به كمتر از 25 درصد و رشد اقتصادي بيش از سه درصد از اهداف مهم دولت در سال آينده است، به خاطر افزايش 18 درصدي حقوق كارمندان اظهار شرمندگي كرد و گفت: قرار نيست مشكل جهان بشريت را فقط با بودجه سال 93 حل كنيم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر نوبخت شب گذشته در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبكه دو سيما با اشاره به اينكه سال 93 چهارمين سال برنامه پنجم توسعه است، گفت: بر اساس اين برنامه رشد اقتصادي بايد سالانه 8 درصد باشد. رشد اقتصادي در دو سال گذشته منفي بود و در بودجه سال 93 در پي كاهش نرخ تورم و افزايش اشتغال هستيم.

معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري درباره اختلاف هاي شكل گرفته در مورد بودجه هاي استاني با قدرداني از تلاش نمايندگان مجلس براي حل اين موضوع تصريح كرد: نمايندگان بايد ملي فكر كنند و كاستي ها را ببينند. واقعيت اين است كه بودجه سال 93 از بودجه 92 حداقل 7 و 3 دهم درصد كمتر است و رشد منفي دارد و از 210 هزار ميليارد تومان به 194 هزار ميليارد تومان كاهش يافته است.

وي با اشاره به اينكه اگر مي‌خواهيم متناسب با برنامه پنجم عمل كنيم، بايد به اهدافي كه در قانون بودجه سال 93 گنجانده شده توجه كنيم، خاطرنشان كرد: بودجه سال 93 دقيقا ملهم از برنامه پنجم توسعه است. بودجه سال 93 از سند بالادستي خود تبعيت مي‌كند، اين بودجه به دنبال افزايش رشد است، به طوريكه طي 2 سال گذشته با رشد منفي در اقتصاد مواجه بوديم، يعني در سال 91 رشد اقتصادي كشور منفي 5.8 درصد بود.

نوبخت با بيان اينكه در سال‌جاري پيش بيني مي‌شود كه رشد اقتصادي‌مان منفي 0.8 درصد باشد، افزود: بايد تورم در قانون برنامه كاهش پيدا كند. بودجه سال 93 چون از سند بالادستي خود يعني برنامه توسعه تبعيت مي‌كند، بايد به دنبال كاهش نرخ تورم باشد تا حداقل از آن چيزي كه بالاي 40 درصد بود به زير 25 درصد تقليل پيدا كند.

سخنگوي دولت بر افزايش اشتغالزايي در كشور تاكيد و بيان كرد: در اين خصوص عددي كه در بودجه سال 93 لحاظ شده است، اينگونه است كه نرخ بيكاري اندكي كمتر از نرخ بيكاري جاري خواهد شد. در اينصورت سطح اشتغال افزايش خواهد يافت، متاسفانه ما در شرايط ركود تورمي هستيم، بنابراين بايد به دنبال مهار تورم باشيم و آن را به زير 25 درصد تقليل دهيم. همچنين بايد آثار ركودي اقتصاد را تا بخش زيادي جبران كنيم.

به گفته وي رشد مثبت 3 درصدي كه براي اقتصاد لحاظ كرده‌ايم در جهت تقليل و خروج از شرايط ركود است، از اعداد و ارقامي كه كارشناسان ما در حوزه معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي ارائه كرده‌اند دفاع مي‌كنم، زيرا اين ارقام و اعداد بر واقعيت‌ها مبتني است. طي جلسات متعددي كه با نمايندگان در سطح مجامع استاني داشته‌ايم اين اعداد و ارقام را براي سال 93 پيش‌بيني كرديم و آرزو مي‌كنم اين ارقام تحقق پيدا كند، چون ما تلاش كرديم تا آمار و ارقام نزديك به واقعيت باشد.

نوبخت در مورد مبناي كاهش بودجه سال 93 گفت: بايد براي نمايندگان مردم در حوزه‌هاي انتخابيه كه در مجلس وجود دارند جايگاه واقع‌‌بينانه‌اي را ترسيم كنيم، به طوري‌كه بايد از آنها قدرداني كنيم كه هركدام از اين نمايندگان شريف مردم در جهت انعكاس منويات و خواسته‌هاي مردم حوزه انتخابيه خودشان در مجلس حضور پيدا مي‌كنند.

معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور با بيان اينكه از سوي ديگر از اين نمايندگان فهيم انتظار داريم كه در جهت اقتصاد ملي كشور تلاش كنند، افزود: اين نمايندگان داراي شخصيت ملي هستند، بنابراين بايد كاستي‌ها و محدوديت‌هايي كه در كشور وجود دارد به صورت صادقانه به مردم منعكس كنند بنابراين واقعيت اين است كه اين بودجه واقع‌بينانه است.

وي با اشاره به اينكه سطح بودجه سال 93 از بودجه مصوب 92 كمتر است، اظهار داشت: سطح بودجه سال 93 حداقل 7.3 درصد كمتر از بودجه 92 است، به طوري كه سال آتي 7.3 درصد رشد منفي خواهيم داشت. عموما همه نمايندگان و همه دستگاه‌ها خود را با 210 هزار ميليارد توماني كه بودجه سال 92 بود، مقايسه مي‌كنند.

نوبخت اضافه كرد: بودجه سال 93 به 194 هزار ميليارد تومان تقليل يافته است، بنابراين واقعيت اين است كه ما در شرايط تحريم بسر مي‌بريم و هنوز هم نمي‌توانيم همه منابع و ظرفيت‌هايي را كه براي نفت وجود دارد، مورد استفاده قرار دهيم. اقتصاد كشور طي ساليان متمادي مرتبط به نفت بوده است، قطعا تجارت تحت‌تاثير اين مسئله قرار خواهد گرفت، به گونه‌اي كه واردات محدود مي‌شود.

وي با بيان اينكه در گذشته بيش از 4 ميليون بشكه در روز ظرفيت توليد نفت را داشتيم، گفت: متاسفانه اكنون اين رقم به يك ميليون بشكه نفت در روز رسيده است كه ما مي‌توانيم نفت را صادر كنيم. در شرايط ويژه‌اي بسر مي‌بريم پس بايد در اقتصاد مقاومتي دخل و خرجمان را تنظيم كنيم، بايد عزيزانمان در مجلس و ساير دستگاه‌ها به ما كمك كنند تا اقتصادمان در برابر فشارهاي غرب مقاوم بماند.

معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور، اظهارداشت: بودجه كشور به دو بودجه جاري و عمراني تقسيم مي‌شود، يعني بودجه 194 هزار ميلياردي بايد در اين دو بخش صرف شود. بودجه‌هاي جاري عموما مربوط به پرداخت حقوق و دستمزدها مي‌شود، با عرض شرمندگي حقوق و دستمزدها را 18 درصد افزايش داده‌ايم، پس بنابراين بايد پذيرفت بودجه‌اي كه 7 درصد كاهش يافته حالا بايد حقوق و دستمزدها را 18 درصد افزايش بدهيم.

نوبخت با اشاره به اينكه دولت تدبير و اميد كاركنان خود را دوست دارد، افزود: در چنين شرايطي مجبور هستيم حداقل دستمزدها را 18 درصد بالا ببريم، پس ديگر نمي‌توانيم بودجه جاري‌ را اين حد كمتر كنيم. بودجه‌هاي عمراني سال 93 نسبت به سال جاري نزول قابل توجهي داشته است، براي سال‌جاري 56 هزار ميليارد تومان بودجه عمراني تخصيص داده شده بود، اين در حالي است كه بودجه عمراني براي سال آينده به چيزي حدود 37 هزار ميليارد تومان مي‌رسد، پس بايد گفت اين رقم با 33 درصد رشد منفي مواجه خواهد شد.

وي خاطرنشان كرد: پس همه نمايندگان شريف ملت بايد بدانند اعتبارات عمراني امسال نسبت به پارسال 33 درصد كاهش يافته است. نمايندگان شريف مجلس بايد واقعيت‌ها را به مردم بگويند، 2906 طرح عمراني در كشور وجود دارد كه هر طرح تعداد قابل توجهي پروژه را نيز دربر دارد، بنابراين تعداد آنها به هزاران مورد مي‌رسد. دولت كمتر از 4 ماه است كه به كار خود ادامه مي‌دهد، بنابراين هيچ نقشي در تعداد پروژه هاي نيمه تمام دركشور ندارد، پس ما گناهي در ايجاد اين تعداد پروژه براي مردم عزيز ايران نداريم.

سخنگوي دولت با اشاره به اينكه بايد 37 هزار ميليارد تومان كه 33 درصد نسبت به سال‌جاري كاهش يافته است را ميان همه طرح‌ها تقسيم كنيم، افزود: ما هيچ دعوايي با كسي نخواهيم داشت پس بايد گفت آيا تدبير اين است كه اين رقم را ميان 2906 طرح توزيع كنيم تا آنهايي كه 10 درصد پيشرفت داشتند به 12 درصد برسد؟ برخي از اين پروژه‌ها سالهاي سال است كه متاسفانه مهمان استانها است، تدبير ايجاب مي‌كند كه تعدادي از طرح‌هاي اصلي هرچه سريعتر اجرايي شود، بنابراين به همه اين پروژه‌ها پول داده‌ايم ولي عمده پولمان معطوف به طرح‌هايي شده است كه در سال 93 به اتمام مي‌رسد.

وي با بيان اينكه اين طرح‌ها از 80 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار هستند، افزود: در سال آينده 246 طرح به پايان خواهد رسيد. ليستي وجود دارد براي سال 93 كه در آن مشخص شده چند كيلومتر بزرگراه بايد بسازيم، چند كيلومتر راه‌آهن نياز داريم، چه تعداد بيمارستان بايد تجهيز شود، بنابراين بايد گفت آمار اينها به صورت مكتوب در دست نمايندگان خواهد بود تا آنها بدانند براي سال آينده چه مسائلي را در نظر گرفته‌ايم.

معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور با اشاره به اينكه تدبير اين است كه حالا كه پول كم است به گونه‌اي آنها را بكار گيريم كه مردم بتوانند از آثار آن استفاده كنند، گفت: نمايندگان شريف و فهيم ملت بزرگوار به پروژه‌هاي استانهاي بزرگ خود آشنا هستند.

نوبخت با اشاره به اينكه در بخشي از استانها ممكن است تعداد اين طرح‌ها كم و بيش باشد، خاطرنشان كرد: اين 246 طرح ميان همه استانها توزيع شده است، بنابراين اينگونه نيست كه يك استاني خيلي بهره برده باشد و ديگري چيزي نصيبش نشود. بنده حاضرم به نمايندگان در خصوص بودجه و طرح‌ها سندهايي را ارائه كنم، تشويش اذهان عمومي كار درستي نيست.

وي اضافه كرد: دولت بعد از سالها توانست بودجه را به موقع تحويل مجلس شوراي اسلامي بدهد، اين در حالي است كه همكاران شريف دولت شب تا صبح نخوابيدند تا بتوانند بودجه را به موقع تحويل مجلس بدهند. نه تنها بودجه به مجلس ارائه داده شد، بلكه 6 جلد گزارش راجع به عملكرد سال 91 و 90 هم نيز ارائه شده است، يك جلد از اين گزارش راجع به برنامه سال 93 است، بنابراين اي‌كاش يكي از دوستان نمايندگان به اينكه آنها اين گزارشات را خوانده‌اند اشاره مي‌كردند.

معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور افزود: منطق دولت تدبير و اميد اين است كه بتوانيم بهره‌وري لازم را از پولي كه توزيع مي‌كنيم، داشته باشيم. 246 طرح در سال 93 در اختيار ما قرار خواهد گرفت، اما بايد گفت اين پروژه‌ها كوچك و سطحي نيست، بلكه جزو پروژه‌هاي بزرگ ملي به حساب مي‌آيد به طوري كه در آنها پروژه‌هايي همچون آزادراه‌ها و سدهاي بزرگ هم قرار گرفته است.

نوبخت با اشاره به اينكه دو سد بزرگ در سال آينده براي استانهايي كه نمايندگان آنها معترض بودند افتتاح خواهد شد، ادامه داد: غير از اين تقسيم‌بندي يك طرح اولويت‌دار ديگري به نام آبهاي مرزي وجود دارد، به طوري‌كه اين پروژه برايمان از اولويت خاصي برخوردار است. ما به طرح‌ها و پروژه‌هاي بالاي 80 درصد توجه كرده‌ايم، در اين رابطه پروژه‌هاي ويژه‌اي مربوط به بخش آب، آبهاي مرزي و ميادين مشترك توجه خاص شده است. قرار نيست ما مشكل جهان بشريت را فقط با بودجه سال 93 حل كنيم.

وي گفت: عدم توازن ميان استانها كه طي ساليان متمادي وجود داشته ناشي از سياست‌ها و برنامه‌ها است، دولت تدبير و اميد درصدد برداشتن همه محدوديت‌هاي استاني است. سال آينده قرار است برنامه ششم توسعه نوشته شود، پس از اصلاح قانون بودجه سال 92 توانستيم پيش‌پرداخت‌هاي برخي از فاينانس را براي خروج از ركود تامين كنيم. ممكن است يك استان از نظر راه جلوتر باشد و يا اينكه از نظر مسئله آب عقب بماند، بايد همه اين مسائل را مورد شناسايي قرار دهيم.

سخنگوي دولت با اشاره به اينكه بايد در برنامه ششم توسعه توازن و تعادل منطقه‌اي وجود داشته باشد، اظهار داشت: سعي كرديم تا در بودجه همه نابرابري‌ها را جبران كنيم. طرح‌هايي كه براي سال آينده وجود دارد، مردم بايد بتوانند از آنها به خوبي استفاده كنند و مورد توزيع عادلانه قرار بگيرد، برنامه ششم توسعه قرار است سال آينده در حوزه معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور تهيه و سپس تقديم نمايندگان مردم شود تا با همفكري آنها برنامه ششم توسعه به برنامه تعادل‌‌بخشي استانها تبديل شود.

وي در مورد اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها در بودجه 93 گفت: طرح هدفمند‌كردن يارانه‌ها از اهميت زيادي برخوردار است، بنابراين بايد گفت اين طرح در قالب يك تبصره و چند خط قابل جمع‌كردن نيست. بايد شيوه بهتري را براي حل مشكلات مردم پيدا كنيم و مشكلات توليد را حل كرد. قانون هدفمندكردن يارانه‌ها به دنبال صرفه‌جويي در مصرف است، اميدواريم توليداتمان از راندمان بالاتري برخوردار باشد. دولت به دنبال اين است كه همه ابعاد را به خوبي شناسايي كند، بايد قانون هدفمندكردن يارانه‌ها را با روشي بهتر اجرا كنيم، به طوري‌كه سال 93 قانون هدفمندكردن يارانه‌ها را با رويكردي مناسب‌تر اجرا خواهيم كرد.

نوبخت با تاكيد بر اينكه در بودجه سال 93 هيچ نرخ مالياتي را افزايش نخواهيم داد، افزود: كارمندان و حقوق‌بگيران به اندازه كافي ماليات پرداخت مي‌كنند، تجار و كسبه به اندازه كافي ماليات مي‌دهند. بايد سامانه‌هاي اطلاعاتي سازمان را گسترده‌تر كنيم تا اطلاعات دقيقي وجود داشته باشد، با وزارت اقتصاد توافق كرده‌ايم تا نيازهاي اعتباري مربوط به تجهيز سازمان امور مالياتي را فراهم كنيم تا آنها بتوانند از سامانه‌ها و فناوري‌هاي مناسب‌تري استفاده كنند تا بتوانند به شناسايي واحدهاي مورد نظر خود بپردازند. سازمان مالياتي بايد به حق ماليات‌ها را دريافت كند و ظرفيت‌هايمان مثل همه كشورها بيشتر از شاخص 6.8 درصد است.

معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور با اشاره به اينكه در سال 67 وزير اقتصاد و دارايي براي جبران كسري بودجه اعلام كرد كه امكان دارد از ماليات براي كسري استفاده كنيم، افزود: در كشورهاي توسعه‌ يافته رقم ماليات در توليد ناخالص داخلي بين 30 تا 40 درصد، و در كشورهاي در حال توسعه بين 20 تا 30 درصد و در كشور ما ماكسيمم به زير 10 درصد است.

وي با اشاره به اينكه بسياري از پول‌هايي كه در خارج از مردم گرفته مي‌شود عنوان ماليات دارد، خاطرنشان ساخت: ما دريافتي‌هاي متعددي از مردم داريم ولي آنها را ماليات نمي‌دانيم، مثلا بنزيني را كه 100 تومان بوده حالا 400 تومان شده، پس بايد گفت اين 300 تومان مشمول ماليات نيست، بلكه افزايش است، اين در حالي است كه در دنيا نيز هر افزايشي را ماليات قلمداد مي‌كنند. نبايد با اخذ ماليات از مردم به آنها فشار آورد.

نوبخت در مورد رقم فاينانس‌هاي پيش‌بيني شده در بودجه گفت: قرار نيست از آمريكا و اروپا تسهيلات خارجي دريافت كنيم. منابع ارزي در برخي از كشورها وجود دارد كه بنا به تحريم آن پول‌ها را نمي‌توانيم به كشور وارد كنيم، بخش قابل توجهي از دلار مربوط به نفت است كه وارد كشور نشده، بنابراين در برخي از اين كشورها اين پول نزد حساب بانك ارزي مي‌ماند، به طوري كه با يك هماهنگي توافق كرديم تا آن كشورها به نسبت منابع‌مان فاينانس و تسهيلات برايمان در نظر بگيرند.

معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور با اشاره به اينكه قرار شد 7.5 درصد كشورهاي خارجي به ما فاينانس اختصاص دهند، افزود: ما توان پرداخت 7.5 درصد را نداشتيم تا بتوانيم طرح‌هاي عمراني را انجام دهيم، بنابراين با تدبير دولت و مجلس اجازه داده شد تا از 6 درصد ورودي به صندوق توسعه ملي كه ارز حاصل از نفت است را برداشت كنيم تا بتوانيم اين پيش‌پرداخت‌ها را بدهيم.

وي با اشاره به اينكه در بودجه 93 اين پيش‌پرداخت‌ها لحاظ شده است، خاطرنشان ساخت: براي كارهاي عمراني كه براي سال آينده در نظر گرفته شده است، فقط از 37 هزار ميليارد تومان نيست، بلكه بيش از 35 ميليارد دلار هم كه 15.5 ميليارد دلار آن كارهايش انجام شده، به كارهاي عمراني تزريق خواهد شد. تا پايان سال‌جاري براي تشكيل شوراي برنامه‌ريزي استانها به سه استان سفر خواهم كرد تا در جمع نمايندگان استانها و مسئولين بتوانيم برنامه توسعه استاني را تعريف كنيم.

كد خبر: 2195747

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۱۱:۴۴

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن