واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فرهنگسازي وقف بايد از درون خانواده ها آغاز شود
رئيس شوراي فرهنگي نهاد رياست جمهوري با اشاره به نقش دستگاه هاي دولتي در نهادينه كردن امر وقف در جامعه گفت: فرهنگسازي وقف بايد از درون خانواده ها آغاز شود.
به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام والمسلمين سيدرضا اكرمي رئيس شوراي فرهنگي نهاد رياست جمهوري، درباره اهميت سنت وقف در آموزه هاي اسلامي با اشاره به آيه 90 سوره نحل، گفت: اين آيه از آيات محكمات و كليدي قرآن است كه برخي از مفسرين مي گويند اين آيه به تنهايي براي بيان عظمت قرآن كافي است و خداوند در اين آيه شريفه فرمان به عدالت، احسان و رسيدگي به خويشاوندان و تهيدستان را مي دهد كه وقف نيز يكي از دستورات محكمه قرآن است، چرا كه جامعه اسلامي چه در دوران حيات و چه بعد از حيات به احسان كردن توصيه بسيار مي كند و وقف يك نوع از احسان است.
وي افزود: براي تبيين جايگاه وقف در جامعه بايد اين حقيقت را بپذيريم كه حيات واقعي انسان از زمان ولادت به بعد است و مرگ به معناي فاني شدن وجود ندارد. با اين وجود انسان مي تواند با وقف كردن در كنار احسان و خدمت به مردم، حيات معنوي و متافيزيكي خود را تضمين كند.
رئيس شوراي فرهنگي نهاد رياست جمهوري بيان داشت: به دليل مشكلات و ناهمواري هايي كه نظام سلطه بعد از پيروزي انقلاب براي انقلاب و نظام نوپاي جمهوري اسلامي، از قبيل جنگ، انفجارها، ترورها، تحريم و امثال اين ها ايجاد كردند، ذهن مسئولان صرف مسائل اقتصادي، اجتماعي و سياسي شد و به فرهنگ غني اسلام و مباحث مهم ديگر مثل وقف و احسان پرداخته نشد.
وي با بيان اينكه فرهنگ وقف در جامعه آنگونه كه بايد جلوه پيدا نكرده است گفت: در زمينه وقف بايد طوري در جامعه فرهنگسازي شود كه هر انساني كه تا حدي توانايي مالي دارد يك سوم اموال خود را براي پس از مرگ در زمينه هاي مورد نياز جامعه وقف كند.
اكرمي تصريح كرد: سازمان اوقاف و امور خيريه با توجه به اقداماتي كه با وجود شرايط حاضر انجام داده است كارنامه مقبولي دارد، اما مطلوب نيست چراكه اگر دستگاه هاي دولتي و غير دولتي بدهي خود را به وقف پرداخت كنند اقدامات شايسته تري در اين زمينه مي توان انجام داد.
رئيس شوراي فرهنگي نهاد رياست جمهوري با بيان اينكه در فرهنگ اسلام بايد به باقيات و صالحات بهاي بيشتري داده شود افزود: با توجه به اينكه اسلام اين شرايط را فراهم كرده كه هر مسلماني بتواند براي پس از مرگ يك سوم اموال خود را وقف كند، نشانگر اين است كه مسلمان بايد هم در زمان حيات و هم پس از فوت، گره گشا باشد.
وي در پايان سخنانش با اشاره به نقش دستگاه هاي دولتي در نهادينه كردن فرهنگ وقف در جامعه بيان داشت: دستگاه هاي دولتي با متخلفان در زمينه وقف بايد برخورد كنند و نظارت داشته باشند، علاوه بر آن فرهنگسازي وقف بايد از درون خانواده ها صورت بگيرد به اين معني كه هر خانواده اي بايد وقف و موقوفه و آثار و بركات آن را بشناسد تا هر فرد بر اساس توانايي اش در اين موضوع سهم بايسته اي را ايفا كند.
كد خبر: 2200695
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۰۸:۵۳
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]