واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: صعود ايران به رتبه 15 علمي جهاني / 14.58 درصد توليد علم در كشور مربوط به گروه پزشكي است
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از صعود علمي ايران به مرتبه ۱۵ جهان خبر داد و گفت: بر اساس اعلام سايتهاي رسمي علمي دنيا در 15 سال گذشته، ايران پيشرفت سريعي را در توليد علم داشته است به طوري كه در سال 1998 رتبه علمي ما در دنيا 52 بوده كه اين رقم در سال 2011 به 19 رسيده و در سال 2012 به حدود 16 ارتقاء يافته است و اكنون اسكوپوس اعلام ميكند كه رتبه علمي ما در دنيا 15 است.
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران علياصغر پيوندي با اشاره به صعود علمي ايران به مرتبه 15 جهان و تاكيد رئيس جمهور براي فراهم كردن محيطي امن و آرام براي پژوهشهاي كشور، اظهار داشت: بر اساس اعلام سايتهاي رسمي علمي دنيا در 15 سال گذشته، ايران پيشرفت سريعي را در توليد علم داشته است به طوري كه در سال 1998 رتبه علمي ما در دنيا 52 بوده كه اين رقم در سال 2011 به 19 رسيده و در سال 2012 به حدود 16 ارتقاء يافته است و اكنون اسكوپوس اعلام ميكند كه رتبه علمي ما در دنيا 15 است.
پيوندي افزود: اين در حالي است كه 14.58 درصد توليد علم در كشور مربوط به گروه پزشكي است و گروه مهندسي با 11 درصد در رتبه بعدي قرار دارد كه اين مسئله نشان ميدهد گروه پزشكي با تلاش زياد به اين جايگاه رسيده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با تأكيد بر اينكه در نظام سلامت بايد همه كارها بر اساس پژوهش دنبال شود، ادامه داد: حتي رئيس جمهوري نيز بر اين نكته تاكيد دارد كه پژوهش نيازمند محيطي امن و آرام است و اميدواريم در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي فضايي مناسب براي پژوهشگران ايجاد كنيم چرا كه پژوهش مختص يك هفته نيست و بايد در طول سال به طور مستمر به آن اهميت داد.
وي افزود: اگر قرار باشد تحولي در نظام سلامت رخ دهد كليد آن در دست پژوهش است و با پژوهش ميتوان قفل بسته را باز كرد، در عين حال نبايد فراموش كرد كه هدف ما در پژوهش اندوختن مقالات و چاپ كتاب نيست بلكه پژوهش بايد به توليد ثروت و رفاه منجر شده و نيازهاي جامعه را برطرف كند. غير از بعد كمي بايد به كيفيت هم اهميت داد چرا كه با افزايش كيفيت پژوهش، كارها كاربرديتر ميشود.
امسال بودجه پژوهشي كاهش يافته
وي افزايش شركتهاي دانشبنيان، ايجاد پارك فنآوري سلامت و مركز حمايت از پژوهشگران را راهكاري براي برداشتن بار از دوش پژوهشگران عنوان كرد و افزود: متأسفانه امسال بودجه پژوهشي و مراكز تحقيقاتي 25 تا 30 درصد كاهش يافته است در حالي كه 70 درصد بودجه در اين مراكز براي كارهاي پشتيباني مانند حقوق اعضاي هيئت علمي و هزينههاي جاري صرف ميشود و اگر اين بودجه تأمين نشود روند رو به رشد نخواهيم داشت و اميدواريم با مساعدت وزير بهداشت اين مشكل برطرف شود.
پيوندي خاطرنشان كرد: دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در حال حاضر 61 مركز تحقيقاتي، 1300 پژوهشگر، 7 شركت دانشبنيان، 3 پژوهشكده و يك مركز رشد دارويي در زمينه كارهاي پژوهشي دارد.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]