تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که از آبروی برادر مسلمان خود دفاع کند مطمئناً بهشت بر او واجب می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803613146




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امروز روز پيوند با شهيدان استروايت شهيد مطهري از نخستين اربعين حسيني+صوت


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: امروز روز پيوند با شهيدان استروايت شهيد مطهري از نخستين اربعين حسيني+صوت
استاد شهيد مطهري درباره رويداد اربعين حسيني سال 61 هجري گفت: جابر با اباعبدالله(ع) خيلى محشور بوده است، در روز اربعين در كربلا گام‌ها را آهسته برداشت و ذكر گفت تا به نزديكى قبر مقدس رسيد، سه بار فرياد كشيد: حبيبى يا حسين!


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اينترنتي شهيد مطهري، بيستمين روز صفر يعني اربعين زماني است كه كاروان اسرا، از شام به مدينه بازگشتند و روزي است كه جابر بن عبدالله انصاري، صحابي رسول خدا(ص)، از مدينه به كربلا رسيد و به زيارت قبر امام حسين(ع) رفت و او نخستين كسي است كه قبر آن حضرت را زيارت كرد.

در اين روز، زيارت امام حسين(ع) مستحب است و اين زيارت، همان زيارت اربعين است كه امام حسن عسكري(ع) آن را از نشانه هاي مؤمن دانسته‌اند.(1) در ادامه سخنراني شهيد مطهري را كه 7 ارديبهشت 1340 مصادف با اربعين 1390 قمري در حسينيه ارشاد انجام شده، مي‌خوانيد.

امروز روز پيوند با شهيدان است. اگر بنا شود ما در موقعش كه مى‏شود از شهيدان بگسليم، ولى بعد هميشه بنشينيم و امرى را كه نشدنى‏ است بگوييم: «السَّلامُ عَلَيك يا اباعَبْدِاللَّهِ يا لَيتَنا كنّا مَعَك فَنَفوزَ فَوْزاً عَظيماً» اى كاش ما مى‏بوديم با تو، حسين بن على(ع) مى‏گويد كربلا كه يك روز نيست، هميشه است.

يكى از دلايلى كه جامعه ما جامعه مرده است، همين جريانى است كه ما فعلًا در روز اربعين داريم. در اين روز واقعاً دو موضوع مهم داريم كه بسيار شايسته اهميت است. يكى آمدن جابر -به كربلا براى زيارت اباعبداللَّه(ع)- كه آمدنش يك تابلوى بزرگ است و ديگر زيارت اربعين- كه الآن فرصت شرح آن نيست و بايد در وقت ديگرى مضمون‌هاى آن زيارت را براى شما بخوانم- و اين سنّتى كه از دور، از هر جا كه هستيد حسين بن على(ع) را در اين روز زيارت كنيد. اينها دو جريان واقعى است.

يك جريان ساختگى كه در هيچ كتاب معتبرى وجود ندارد و تنها در يك كتاب وجود دارد كه آن كتاب به اتفاق تمام ارباب مقاتل معتبر نيست‏(2) اين است كه در روز بيستم ماه صفر اسرا، اهل‏بيت پيغمبر اكرم(ص)، اهل بيت امام حسين(ع) از شام به كربلا مى‏آيند.

ما آن دو جريان اصيل را به كلى فراموش كرديم. شايد در ميان همه ما دو نفر نباشند كه زيارت اربعين را به قصد پيوند با حسين بن على(ع) خوانده باشند يا داستان جابر را از روى تدبّر گوش كرده باشند. هر جا كه مى‏رويم صحبت از اين است كه اهل بيت امام حسين(ع) به كربلا سر قبر امام حسين(ع) آمدند؛ بعد چه شعرها، چه مرثيه‏ها، چه سينه‏زنى‏ها، همه بر اساس دروغ!

اين، علامت جامعه مرده است. دروغ را مى‏پذيرد اما راست را هرگز حاضر نيست بپذيرد! جابر بن عبداللَّه انصارى از صحابه پيغمبر اكرم و از جوانان اصحاب پيامبر(ص) است و در جنگ خندق جوانى بوده در حدود 16 سالگى، تازه بالغ شده بود، در وقت وفات رسول اكرم(ص) تقريباً بيست و دو ساله بوده و بنابراين در سنه 61 هجرى اين مرد هفتاد و چند ساله بوده است. در آخر عمر كور شده بود، چشمهايش نمى‏ديد. با يك مرد محدّث بزرگوارى به نام عطيه عوفى آمد و قبل از آنكه به سراغ تربت حسين(ع) رود، رفت سراغ فرات، غسل زيارت كرد و خودش را از سُعد- كه گياهى خوشبو بوده و آن را خشك مى‏كردند و بعد مى‏ساييدند و پودر مى‏كردند و از آن به عنوان يك عطر و بوى خوش استفاده مى‏كردند- خوشبو كرد. عطيه مى‏گويد وقتى كه جابر از فرات بيرون آمد گام‌ها را آهسته برمى‏داشت و در هر گامى ذكرى از اذكار الهى بر زبانش بود.

جابر از دوستان اميرالمؤمنين و از دوستان خاندان پيغمبر(ص) و در حدود 12 سال از اباعبداللَّه بزرگ‌تر است و با اباعبداللَّه خيلى محشور بوده است. عطيه گفت با همين حال گام‌ها را آهسته برداشت و آمد و ذكر گفت تا به نزديكى قبر مقدس حسين بن على(ع) رسيد. وقتى كه رسيد، دو بار يا سه بار فرياد كشيد:

حَبيبى يا حُسَين! دوستم، حسين جان! بعد گفت: حَبيبٌ لايجيبُ حَبيبَهُ؟ دوستى جواب دوستش را چرا نمى‏دهد؟ من جابر، دوست تو هستم، رفيق ديرين توام، پيرْغلام تو هستم، چرا جواب مرا نمى‏دهى؟ بعد گفت: عزيزم، حسينم! حق دارى جواب دوستت را ندهى، جواب پيرْغلامت را ندهى، من مى‏دانم با رگ‌هاى گردن تو چه كردند، من مى‏دانم سر مقدس تو از بدن مقدست جداست. گفت و گفت تا افتاد و بيهوش شد. وقتى كه به هوش آمد سرش را به اين طرف و آن طرف برگرداند و مثل كسى كه با چشم باطن مى‏بيند گفت: «السَّلامُ عَلَيكمْ ايتُهَا الْارْواحُ الَّتى حَلَّتْ بِفِناءِ الْحُسَين» سلام من بر شما مردانى كه روح خودتان را فداى حسين كرديد.

بعد از اينكه گفت من چنين و چنان شهادت مى‏دهم، گفت: و من شهادت مى‏دهم كه ما هم با شما در اين كار شريك هستيم. عطيه تعجب كرد كه يعنى چه؟ ما با اينها در اين كار شريك باشيم؟ به جابر گفت: معنى جمله‏ات را نفهميدم، ما كه جهاد نكرديم! ما كه قبضه شمشير به دست نگرفتيم، چرا شريك باشيم؟! گفت:

اصلى در اسلام هست كه من از پيغمبر(ص) شنيدم. فرمود: هر كسى كه واقعاً از ته دل دوست داشته باشد، روحش هماهنگ باشد، در اين عمل شريك است. من اگر شركت نكردم، نمى‏توانستم شركت كنم، از من جهاد برداشته شده بود، ولى روح من پرواز مى‏كرد كه در ركاب حسين(ع) باشد. چون روح ما با روح حسين بود، من حق دارم ادعا كنم كه ما با آن‌ها در اين عمل شريك هستيم.

براي شنيدن روايت استاد شهيد مطهري از نخستين اربعين حسيني از لينك زير اقدام كنيد:

*پي‌نوشت‌ها:

1- بحار جلد، 98، ص331

2- البته صاحبش مرد بزرگوارى است كه در جوانى اين كتاب را نوشته و اين كتاب مشتمل است بر بسيارى از مسائل كه تاريخ آن‌ها را تكذيب مى‏كند. هيچ كدام از مورخين و محدّثين و مقتل‏نويسان اسلام اين جريان را ننوشته‏اند بلكه تكذيب كرده‏اند و عقل هم آن را تكذيب مى‏كند.

منبع:

احياي تفكر اسلامي صفحه 29- 31

انتهاي پيام/ك

دوشنبه 2 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن