واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: خط قرمز نمايش چهرههاي مقدس، خيلي قرمز است
كارگردان مجموعه كليپهاي انيميشني «اولياي خدا» از ممنوعيت نمايش چهرهي اشخاص مقدس اظهار تأسف كرد و گفت: آنچه كه در ساخت «اوليا خدا» دست ما را بست و من هنوز علت آن را متوجه نميشوم، اجازه ندادن براي نمايش چهره اشخاص مقدس است.
احمد عرباني در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: من هنوز متوجه نميشوم كه چرا چهره افراد مقدس نبايد نشان داده شود، حالات و ميميكهاي صورت در يك كار تصويري خيلي مهم و تأثيرگذار است.
وي افزود: صورت، حداقل 50 درصد حالتها را بيان ميكند، در كليپهاي «اولياي خدا» به ما گفتند كه حتما چهرهها بايد با يك نور زرد يا سفيد پوشانده شوند و ما عليرغم ميل باطنيمان اين كار را انجام داديم.
اين انيميشنساز خاطرنشان كرد: چه ايرادي دارد كه چهرهي افراد مقدس نشان داده شود و يك مقدار موهوم باشد ولي فرم صورت از بين نرود؟ اين قضيه در «اولياي خدا» خيلي دست ما را بست و من حتي آثار ديگر را هم كه ديدم همينطور بودند. نشان دادن چهره در آثار نمايشي به هيچ عنوان پذيرفته نيست و خط قرمزش خيلي قرمز است و اصلا نميشود به سمتش رفت.
وي درباره اينكه چه راهكارهايي براي نشان دادن چهرهي ائمه ارائه ميدهد تا از حالت كليشهيي يعني انداختن نور بر روي چهرهها فاصله گرفته شود؟ گفت: براي «اولياي خدا» هم تصميم داشتم آنچه را كه در ذهنم بود انجام دهم تا هم تست شود و هم از آن حالت كليشهيي دربيايد. راهكار من اينگونه بود كه چهره يك مقدار باشد و يك مقدار نباشد؛ يعني حالتي ايجاد شود كه در عين اينكه صورت هست يك مقدار مشخص نباشد و به عبارتي فقط وضوح كامل نداشته باشد.
او ادامه داد: ميخواستم چهرهها زيبايي طراحي و حالت خاصي داشته باشند و با نرمافزار و از طريق كامپيوتر خطوط را نوراني كنيم آن هم به صورت محو و گرافيكي كه بار هنرياش حفظ شود اما اجازه ندادند.
اوليا خدا
اين كارگردان يكي ديگر از محدوديتهاي ساخت «اولياي خدا» را كمبود نيروي متخصص دانست و گفت: ما نيروي فانتزيكار زياد داريم، اما براي كارهاي رئال نيروي متخصص نداريم و انيميشن مذهبي بايد به صورت رئال باشد نه فانتزي.
عرباني در بخش ديگري از گفتوگوي خود در پاسخ به پرسش ايسنا مبني بر اينكه چرا در حوزهي انيميشنهاي ديني مانند آثار رئال «مختارنامه»، «امام علي (ع)» و «شب دهم» آثار فاخر و ماندگار نداريم؟ بيان كرد: يك زماني خانم صمدي انيميشني دربارهي مسلمبنعقيل ساخت كه به نظرم قويترين كاري است كه در حوزه انيميشنهاي ديني ساخته شده و بعد از آن ديگر چنين چيزي نديدم و اگر هم ديدم خيلي ضعيف بودند.
وي ادامه داد: در واقع اغلب انيميشنهاي ديني آثار ضعيفي بودند كه فقط بودجه حرامشان شده، من خودم هم ادعايي ندارم و اگر ميدانستم معضلات دست و پاگير و مسائلي چون نبودن طراحان درجه يك پيش رويم قرار ميگيرد، هيچوقت نميپذيرفتم كه «اولياي خدا» را بسازم.
عرباني تأكيد كرد: با وجود خط قرمزها و نبودن نيروهاي متخصص، ساخت انيميشن ديني عملا سخت و مشكل است و متأسفانه كارهاي ضعيف ساخته ميشود و به جاي اينكه افكار مذهبي مخاطب ما را تقويت كند اثر برعكس ميگذارد و مخاطب اصلا آنها را نگاه نميكند.
او همچنين دربارهي اينكه آيا بودجهي ساخت انيميشنهاي ديني با غيرديني متفاوت است؟ عنوان كرد: قرار بود ميزان بودجه براي «اولياي خدا» متفاوت باشد و من چون ميدانستم كه كار مشكل است و هزينهاش بيشتر از يك كار فانتزي است شرط گذاشتم كه بودجه اين اثر بيشتر باشد و سفارش دهندهها نيز قبول كردند ولي متأسفانه مدير صبا عوض شد و اين اتفاق نيفتاد.
اولياي خدا
اين كارگردان اظهار كرد: در آن زمان حتي مخالفتهاي زيادي از طرف همكارانم ابراز شد كه چرا بودجه پروژه من بيشتر است و متأسفانه اين اعتراضات موثر واقع شد و خيلي به ما و كار ما ضربه خورد؛ ضمن اينكه به خاطر اين مسائل پروسه توليد «اولياي خدا» سه سال شد در حالي كه ميتوانست دو سال باشد.
عرباني با اشاره به اينكه «اولياي خدا» اولين تجربه او در حوزه ساخت انيميشن ديني است، خاطرنشان كرد: ساخت «اولياي خدا» اتفاقي بود چون هر كاري تخصص ميخواهد و من كاريكاتوريست هستم علاقهام بيشتر به سمت آثار فانتزي است؛ ضمن اينكه ديگر انيميشن ديني نخواهم ساخت چرا كه خيلي سخت است؛ در مدت زماني كه براي ساخت اين اثر صرف شد، ميتوانستيم دو كار بلند غيرمذهبي بسازيم.
عرباني در ادامه گفتگوي خود دربارهي كليپهاي «اولياي خدا» نيز توضيح داد: اين كليپها كه در 13 قسمت 4 دقيقهاي و با تكنيك دو بعدي ساخته شدهاند مربوط به روز ولادت و شهادت 14 معصوم است و قرار است در مناسبتهاي خاص خودش از تلويزيون پخش شود و اكنون در مرحله صداگذاري و آهنگسازي است.
وي خاطرنشان كرد: قرار بود «اولياي خدا» قبل از محرم آماده شود و در روزهاي تاسوعا و عاشورا پخش شود اما خلف وعده آهنگساز، كار ما را خراب كرد.
عرباني افزود: هر قسمت «اولياي خدا» شعر مخصوص به خودش را دارد كه توسط آقاي افشين اعلايي سروده شدند و پايه و اساس كار ما همان شعرهايي است كه براي هر قسمت سروده شده است.
او كه تاكنون توليد آثاري نظير فيلم سينمايي «تبر»، تيتراژ برنامه كودك شبكه يك در دهه 70، «قصه نخودي»، «آموزش نقاشي به زبان ساده»، «كدو قلقل زن» و... را در كارنامه كاري خود دارد درباره بودجه جديد تصويب شده براي صداوسيما نيز خاطرنشان كرد: هنوز پول را نديديم و فقط صحبتاش است اما اميد داريم، چرا كه ما هميشه با اميد زندهايم ضمن اينكه دولتمان هم دولت تدبير و اميد است و بايد ببينيم چه ميشود.
به گزارش خبرنگار ايسنا، «افسانههاي ايراني» در 26 قسمت طرحي است كه احمد عرباني به مركز پويانمايي صبا ارائه داده و منتظر بودجه و تصويب است تا آن را بسازد.
همچنين عوامل توليد « اولياي خدا» به تهيهكنندگي از مركز پويا نمايي صبا عبارتند از:مجري طرح: احمد عرباني،شاعر: افشين اعلا، موسيقي: پيروز ارجمند و محمود عرباني، مدير توليد: معصومه گدازچيان، طراحان: بهنام برنجي، پژمان اسفندي،بكراند :سميه اعزامي ، طراحان مياني: پريسا ثمربخش، فائزه حسنوري، اعظم وليزاده، معصومه گدازچيان، قلم گيري: سولماز عبداللهي، پروين عابدي، كامپوزيت: ايراندخت اباذر نژاد، رنگ: مارال عليزاده، تدوين و خروجي: محمد درويش، صدا: محمد گهربخش.
انتهاي پيام
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]