واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سكوت در برابر هجمه به بزرگان جامعه را دچار بيهويتي ميكند
ايسنا نوشت: حجتالاسلام والمسلمين سيدحسن خميني در «سومين جشنواره ملي تجليل از تلاشگران كيفيت كشور»، با بيان اينكه "تكريم بزرگان، تكريم بزرگي است"، افزود: اينكه از بزرگان و خوبان جامعهمان به نيكي ياد كنيم و اگر در قيد حيات هستند با حضورشان و اگر از دنيا رفتهاند پس از مرگشان براي آنها جلسه برگزار كنيم و يادشان را گرامي بداريم، يك نياز عميق در جامعه است. البته ممكن است ابتدا اينگونه در ذهن بيايد كه كساني تلاش كردهاند و ما با اين كار از زحمات آنها تشكر ميكنيم، اما در حقيقت تجليل از بزرگان، نهادينه كردن خوبي در جامعه است.
وي ادامه داد: وقتي فرزندان ما ببينند كه خوبي در جامعه شناخته و تشويق ميشود و متصف به خوبي گرامي داشته ميشود، در چشم آنها بزرگي و خوبي امري بزرگ جلوه ميكند، در حالي كه بسياري از كساني كه از آنها تجليل ميشود از لحاظ روحي به نقطهاي رسيدهاند كه نيازي به اين تجليلها ندارند؛ بلكه اين ما هستيم كه نيازمند وجود اين تجليلها هستيم. همه بايد ببينند كه در چشم جامعه ميان كسي كه خوب زيسته و كسي كه اينگونه نبوده، تفاوت وجود دارد. بنابراين اگر اينگونه به چنين مراسمي بينديشيم، بزرگداشتها فقط پاسداشت يك تجربه پيشيني نيست بلكه تلاشي براي نهادينه كردن اين صفت در آينده جامعه است.
نوه امام خميني(ره) با بيان اينكه "اگر قدر خوبيها دانسته نشود و جامعه، در ظاهر ميان خوبي و بدي تمايز قائل نشود، گرفتار تندبادها ميشود"، تصريح كرد: اگر تصور كنيم كه بقاي يك دشت با چند درخت يا يك درخت تناور تداوم مييابد، اشتباه كردهايم؛ زيرا در آن صورت زمين خشك ميشود و بقاي همان تكدرخت هم در اين است كه درختچههايي در كنار آن رشد كنند و ديده و شناخته شوند. كساني كه خواسته يا ناخواسته سرمايههاي يك ملت را با ديده تحقير يا توهين از بين ميبرند، در حقيقت بُنمايههاي آن جامعه را نابود ميكنند و كافي است كه يك نسيم كوتاه برخيزد تا آن دشت پر از گرد و غبار شود كه همگان در اين مسأله متهم هستند؛ آنها كه چيزي نگفتند هم متهم هستند.
وي يادآور شد: مولانا غزلي زيبا دارد كه اين «دهان بندي» را به خوبي توصيف ميكند؛ اينكه ما در مقابل هجمه به يك شخصيت بزرگ دهانبندي و سكوت كنيم، چيزي از ارزش او نميكاهد، بلكه جامعه را دچار چنان خسراني ميكند كه چندي پس از آن، شما با يك ملت بيهويت روبهرو هستيد. «چه دانمهاي بسيار است ليكن من نميدانم/كه خوردم از دهان بندي در آن دريا كفي افيون». كساني كه قدر بزرگان را ميدانند اگر پاسدار حرمت پيشينيان نشوند نتيجه همين ميشود كه مولانا ميگويد و در نتيجه «زند موجي بر آن كشتي كه تخته تخته بشكافد/به هر تخته فروريزد به گردشهاي گوناگون».
سيدحسن خميني با بيان اينكه "جامعهاي كه قدر گذشتگان، ارزشمندان و تلاشگران خود را نشناسد و ارزش پيشينيان خود را به تاراجِ زبانبازيهاي بچهگانه بسپارد، محتوم است كه در آينده ارزشي برايش نميماند"، تاكيد كرد: افراط گري، چپ و راست نميشناسد؛ شاكلهاش از بين بردن خوبيهاي گذشتگان و خرد كردن نام نيك پيشينيان است.
يادگار امام در ادامه گفت: جامعهاي كه همه در آن «متهم» و هركس از زاويهاي «بد» است، آيندهاش در دست چيست؟ همه داوريهاي ما بايد با محور آينده خودمان باشد. البته «سرفرازي، دشمن بسيار دارد در كمين/تا بود روشن مدار شمع، بر لرزيدن است» شعله شمع هميشه تكان ميخورد، ولي مهم اين است كه «بيادب تنها نه خود را داشت بد/ بلكه آتش بر همه آفاق زد»؛ زيرا بيادبي از بين برنده يك فرد نيست، از بين برنده ارزشهاي يك جامعه است.
وي با طرح اين پرسش كه "مگر ميشود انسان ببيند پشت سر چه دريايي از داشتهها و ارزشها دارد، اما چشم بر روي آنها ببندد؟" افزود: بنابراين، امثال اين جلسه پاسداشت چند تن از بزرگان ما هست، اما تنها اين نيست. اين جلسه پاسداشت بزرگي در جامعه و مصداقي براي پاسداشت خوبي و نهادينه كردن آن براي آيندگان است. در احكام ديني هم عناوين زيادي در اين مورد هست و حتي يكي از حقوقي كه انسانها بر هم دارند شركت در تشييع جنازه همديگر است؛ زيرا بايد معلوم شود كه انسان خوب در اين جامعه تكريم ميشود؛ تكريم خوب، تكريم خوبي است.
سيدحسن خميني در پايان با اشاره به تقدير از عبدالله جاسبي گفت: تلاش وي در تأسيس دانشگاه آزاد اسلامي بر كسي پوشيده نيست و به عنوان كسي كه به نوعي در اين مجموعه هستم، متوجهم كه در دانشگاه آزاد چه كار بزرگي انجام شده است و اميدوارم اين جلسات زمينه تكريم بزرگي را در جامعه فراهم كند.
بر اساس اين گزارش، در پايان اين جلسه كه در مركز همايشهاي سازمان صداوسيما برگزار شد، با حضور يادگار امام از شماري از برگزيدگان با اهداء لوح سپاس و تنديسهاي زرين در جشنواره قدرداني شد.
عبدالله جاسبي، مجيد انتظامي، محمود فرشچيان و مجيد سميعي از جمله كساني بودند كه با حضور يادگار امام از آنها تقدير شد. لوح تقدير و تنديس طلاي فرشچيان و پروفسور سميعي هم به دليل عدم حضور آنان در كشور، به نماينده و خانواده آنان اهدا شد.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]