تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اجراى حدود و احكام خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با ضايع كردن آن بدبخت نمى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826261352




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امام حسين (ع) يك الگوي جاودانه و حيات بخش/ فرهنگ عاشورا راز رهايي از ذلت و خواري


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: امام حسين (ع) يك الگوي جاودانه و حيات بخش/ فرهنگ عاشورا راز رهايي از ذلت و خواري
شاهرود - خبرگزاري مهر: اربعين روز زيارت حماسه سازان نهضت عاشوراست. در چهل روزي كه گذشت تنها سخن از حسين (ع) و يارانشان بود. عاشورا هنگامه خون و جهاد بود و اربعين فرصت تجديد پيمان با آرمان هاي نهضتي كه براي رفع عطش و زنده ماندنش خون عزيزترين فرزند زهرا را نوشيد.

امام جمعه شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بيان اينكه اربعين فرصتي براي تجديد عهد با اهداف و آرمان هاي امام حسين (ع) است گفت: بدون داشتن روحيه حسيني و عشق و علاقه به امام حسين(ع) نمي توان در برابر ظلم و ستم و استكبار ايستادگي كرد.

حجت الاسلام محمود ترابي با تاكيد بر اينكه ظلم ستيزي به عنوان يكي از پيام هاي مكتب عاشورا و اربعين بايد به نسل هاي آينده منتقل شود افزود: مقاومت، پايداري، شهادت طلبي، دشمن شناسي، استكبار ستيزي و اقدام به موقع از پيام هاي اربعين براي مسلمانان است و بايد با ترويج و انتقال روحيه شهادت طلبي و ايثارگري به نسل آينده مخصوصا جوانان زمينه ساز قيام بزرگ، جهاني و عدل گستر مهدي موعود(عج) فراهم آيد.

وي احياي سنت شهادت را يكي ديگر از پيام هاي مكتب عاشورا دانست و خاطرنشان كرد: زندگي مردم آن زمان طوري بود كه هر كس به خاطر زندگي و هدف هاي شخصي خود زحمت مي كشيد و تنها چيزي كه مورد توجه اينگونه افراد بود اين بود كه مقرري و مواجب آنها از طرف حكومت قطع نشده و به همين دليل هرگونه دستور حاكمان وقت را بي كم و كاست اجرا مي كردند و با هرگونه صحنه ظلم و فساد كه روبرو مي شدند لب به اعتراض و انتقاد نمي گشودند اما قيام امام حسين (ع) اين وضع را دگرگون ساخت و سنت شهادت را در جامعه اسلامي زنده كرد.

واقعه كربلا وجدان ديني جامعه را بيدار كرد

رئيس شوراي فرهنگ عمومي شهرستان شاهرود تاكيد داشت: امام حسين (ع) با قيام خود پرده از روي زندگي آلوده و پست به ظاهر مسلمانان آن زمان برداشت و راه نويني را پيش روي آنان نهاد كه اگر چه در آن سختي بود اما ذلت و خواري در آن جايي نداشت.

ترابي خاطر نشان كرد: واقعه كربلا وجدان ديني جامعه را بيدار و تحول روحي اي به وجود آورد كه شعاع تاثير آن جامعه اسلامي را فراگرفت و روح مبارزه را كه در جامعه آن زمان به خاموشي گراييده بود شعله اي تازه بخشيد و دلهاي مرده و پيكرهاي افسرده مردم آن زمان حياتي تازه دميده و آنها را به جنبش درآورد.
ترابي اربعين را تكميل كننده نهضت عاشورا دانست و تاكيد داشت: پس از واقعه عاشورا اهل بيت (ع) همان جهاد مقدسي را انجام دادند كه حسين (ع) در لباس خون و شهادت انجام داد و در اين بين بيشتر از همه خطبه هاي كوبنده و روشنگرانه امام سجاد(ع) و حضرت زينب (س) در كوفه و شام سبب شد تا نهضت عاشورا حفظ و مسلمانان اسلام ناب علوي را از اسلام اموي تشخيص داده و ماهيت پليد حكومت يزيد براي همگان افشا شود.

وي با تاكيد بر اينكه اربعين يادآور خاطره اي حيات بخش براي بشريت و داراي محتوايي آموزنده براي جهانيان است اظهار داشت: به غير از امام حسين (ع) هيچكدام از انبياء و امامان معصوم (ع) اربعين و زيارت اربعين نداشتند و اين امر از خصوصيات نهضت حسيني و نشانگر نقش بي بديل و تاثيرگذار نهضت عاشوراي سيدالشهدا(ع) بر مردم جهان است.

اربعين سرآغاز تبليغ اهداف و آرمان هاي نهضت عاشورا

مدير كل تبليغات اسلامي استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بزرگداشت اربعين حادثه غمبار عاشورا گفت: يكي از عواملي كه در حفظ و تداوم نهضت عاشوراي حسيني نقش مؤثري دارد بزرگداشت اربعين حضرت سيدالشهدا و يارانش است و بدون ترديد مردم نيز از اين رهگذر قيام و نهضت عاشوراي امام حسين (ع) را مرور كرده و با اهداف آن آشنا مي شوند.

حجت الاسلام علي شكري با تاكيد بر اينكه اربعين آينه اي است كه در آن تصويري از نهضت و قيام خونين محرم نقش بسته است و در برابر چشم انسان هاي متعهد قرار دارد افزود: اربعين سرآغاز تبليغ اهداف و آرمان هاي والاي نهضت عاشورا و روز باشكوهي است كه حيات خود را از خون امام حسين (ع) گرفت چرا كه اولين مجلس عزاداري براي حضرت سيدالشهدا و ياران باوفايشان در اين روز همراه با تبليغ آرمان هاي آن حضرت در كنار تربتش انجام شد.

وي به اختلاف ميان مورخان در رابطه با آنكه در اولين اربعين بعد از شهادت امام حسين (ع) چه كساني مزار شهيدان كربلا را زيارت كردند و آيا در همين اربعين بود كه اهل بيت (ع)خود را به قتلگاه و مزار شهيدان كربلا رسانيدند، يا در اربعين‏هاي ديگر اشاره كرد و اظهار داشت: آنچه مسلم است آنكه در اولين اربعين كه مصادف با روز بيستم صفر سال 61 هجري است "جابر بن عبدالله انصاري" و "عطية بن سعد بن خباده‏ي عوفي" اولين زائراني بودند كه تربت پاك حضرت سيدالشهدا و اصحابشان را زيارت كردند.

جابر بن عبدالله انصاري اولين زائر سيدالشهدا(ع)

مدير كل تبليغات اسلامي استان سمنان به همراهي "عطيه عوفي" با "جابر بن عبدالله انصاري" اشاره كرد و يادآور شد: زماني كه "جابر" براي زيارت قبر امام حسين (ع) از مدينه به كربلا آمد عطيه نيز در كنار وي حاضر شد و لازم به ذكر است كه "جابر بن عبدالله انصاري" يكي از صحابه گرامي پيامبر (ص) و مورد عنايت ويژه و توجه خاص آن حضرت بود و "عطيه‏ عوفي" نيز در علم تفسير از شاگردان برجسته "ابن‏عباس" و جزو مفسران دانشمند و صاحب تفسير آن زمان به حساب مي آمد.

شكري با اشاره به بنا نهادن مراسم اربعين حسيني توسط اين دو بزرگوار اذعان داشت: پس از آن تاريخ مراسم بزرگداشت اربعين امام حسين (ع) و ياران باوفايشان هرسال با شكوه و عظمت خاصي برگزار شد و هم اكنون نيز ادامه دارد و شيعيان سراسر نقاط جهان در اربعين حسيني به ياد اباعبدلله و حماسه بزرگ عاشورا اين روز را گرامي داشته و همراه با سوگواري سالار شهيدان به تعظيم شعائر ديني مي پردازند.

وي با تاكيد بر آثار ارزشمند برپايي مراسمات حسيني به ويژه اربعين آن حضرت گفت: در روايات رسيده از امامان معصوم (ع) تاكيد ويژه اي به زيارت قبر امام حسين(ع) در اربعين شده است و در اين زمينه امام حسن عسگري(ع) آن را از نشانه‏هاي مومن واقعي و مسلمانان شيعه عنوان كرده و مي‏فرمايد"نشانه‏هاي مؤمن پنج چيز است؛ 51 ركعت نماز (واجب و مستحب در شبانه روز)، زيارت اربعين، انگشتر در دست راست كردن، پيشاني به خاك گذاشتن، و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحيم".

مدير كل تبليغات اسلامي استان سمنان اذعان داشت: هدف امام حسن عسگري (ع) از دعوت به زيارت امام حسين (ع) در روز اربعين آن است كه دوستداران اهل بيت با اجتماع در كنار تربت پاك سيدالشهدا ضمن سوگواري براي شهادت اباعبدالله (ع) و ستمي كه بر اهل بيتش وارد شد ضمن تجديد عهد با آن حضرت افشاگر جنايات بني اميه باشند و بيزاري خود را از يزيد و يزيد صفتان اعلام بدارند.

اربعين روز تجديد غم و اندوه شيعيان جهان در مصيبت سيد و سالار شهيدان

امام جمعه موقت شاهرود نيز در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در رابطه با ريشه اهميت بزرگان دين و شيعيان در مورد بزرگداشت اربعين سيدالشهدا در چيست و هدف امامان از بزرگداشت اربعين چه مي تواند باشد گفت: روز بيستم ماه صفر كه مصادف با روز چهلم شهادت امام حسين(ع) است از همان اولين سال واقعه نهضت عاشورا سال 61 هجري روز تجديد غم و اندوه مسلمانان و شيعيان جهان و ارادتمندان و علاقه مندان به حضرت سيد الشهدا و اهل بيت (ع) بوده است.

حجت الاسلام عباس اميني با تاكيد به اينكه نگاه مردم به گفتار و چگونگي عملكرد عالمان ديني است افزود: در هر زماني اعمال عالمان ديني و بزرگان دين براي مسلمانان واقعي داراي اهميت فراوان است و اگر انجام عملي از طرف آنها تاييد يا رد شد و يا اينكه از همه مهمتر خود آنها به انجام آن عمل مبادرت ورزيدند به عنوان يك سنت و سيره حسنه در بين مسلمانان رواج پيدا مي كنند و دنباله رو عالمان و بزرگان ديني خود هستند.

وي اظهار داشت: امامان معصوم (ع) و بزرگان دين نيز اعمال مخصوصي را در روز اربعين امام حسين (ع) نه خاص بيستم ماه صفر انجام مي دادند كه يكي از آنها زيارت اربعين امام حسين (ع) است تا جايي كه امام حسن عسگري (ع) زيارت مخصوص امام حسين(ع) را در روز اربعين يكي از نشانه هاي شيعه بودن عنوان كردند.

شهادت امام حسين (ع) مصيبتي كه بالاتر از آن در اسلام سابقه نداشت

امام جمعه موقت شاهرود مهم ترين علت جايگاه ويژه اربعين در بين شيعيان را روايت امام حسن (ع) دانست و خاطرنشان كرد: به خاطر اهميت اين جايگاه بسياري از شيعيان در سراسر جهان خود را در اربعين امام حسين (ع) به كربلا مي رسانند و كساني كه امكان اين سفر را ندارند آرزوي زيارت امام حسين (ع) را در روز اربعين در دل دارند.

اميني تاكيد داشت: به دليل شدت مصيبت شهادت امام حسين (ع) كه مصيبتي بود كه بالاتر از آن در اسلام سابقه نداشت و از طرفي زنده ماندن قيام خونين كربلا تلاش ديگر امامان معصوم (ع) بر آن بود كه به نام سيدالشهدا بر سرزبانها و ياد و خاطره آن حضرت زنده بماند به همين دليل در بين ائمه (ع) به زيارت امام حسين تاكيد فراوان شده و در بين زيارات طول سال زيارت اربعين جايگاه ويژه اي پيدا كرده است.

وي به اولين زيارت سيدالشهدا در روز اربعين اشاره كرد و اذعان داشت: البته قبل از اربعين هم به صورت مخفيانه زيارت امام حسين(ع) انجام شده بود كه به عنوان نمونه گزارش شده آن زيارت شهداي كربلا توسط "سليمان بن عدوي" در سومين روز واقعه عاشورا است كه پس از تماشاي پيكرهاي به خاك و خون كشيده امام حسين و يارانشان مرثيه اي جانسوز نيز سرود اما به صورت رسمي و آشكار اولين زيارت آن حضرت در روز اربعين انجام شد.

اهميت اربعين در منابع ارزشمند شيعه

استاد حوزه و دانشگاه شاهرود نيز در اين گفتگو با اشاره به منشاء اهميت اربعين در منابع ارزشمند شيعه گفت: روز اربعين از دوجهت بازگشت اهل بيت امام حسين(ع) از شام به مدينه و ديگري زيارت تربت مطهر آن حضرت توسط جابر بن عبدالله انصاري از صحابه برجسته پيامبر اكرم (ص) و حضرت علي (ع) حائز اهميت مي باشد.

حجت الاسلام حميد عبدالهيان افزود: شيخ مفيد، شيخ طوسي و علامه حلّي (ره) در رابطه با اربعين بدين صورت نوشته اند: "روز بيستم صفر روزي است كه اهل بيت امام حسين (ع) از شام به سوي مدينه بازگشتند. هم چنين در اين روز، جابر بن عبدالله انصاري، صحابي رسول خدا(ص) براي زيارت امام حسين(ع) از مدينه به كربلا آمد و او اولين كسي بود كه قبر امام حسين(ع) را زيارت كرد".

وي با اشاره به عادت ديرينه مسلمانان و شيعيان اقصي نقاط جهان كه از احاديث، روايات و سفارشات امامان معصوم(ع) در رابطه با زيارت امام حسين (ع) در روز اربعين گرفته شده است اظهار داشت: خيل كثيري از مشتاقان سيدالشهدا(ع) از نقاط مختلف جهان و كشور عراق در قالب كاروان هاي مختلف با پاي پياده وارد كشور عراق مي شوند تا خود را به مراسم اربعين آن حضرت برسانند.

هيچگونه پيشينه اي براي اربعين در احاديث تا قبل از واقعه عاشورا ذكر نشده است

رئيس حوزه علميه حضرت ولي عصر (عج) شاهرود يادآور شد: در كتاب "كامل الزيارات" صفحه 134 حديثي از امام صادق (ع) در رابطه با ثواب زيارت امام حسين (ع) با پاي پياده نقل شده است كه مي فرمايند: " كسى كه با پاي پياده به زيارت امام حسين(ع) برود، خداوند به هر قدمى كه برمى‏دارد يك حسنه برايش نوشته و يك گناه از او محو مى‏ فرمايد و يك درجه مرتبه‏ اش را بالا مى‏برد.

عبدالهيان همچنين افزود: وقتى به زيارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موكل او مى‏‌فرمايد كه آنچه خير از دهان او خارج مي‌شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننويسند و وقتى برگشت با او وداع كرده و به وى مى‏‌گويند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزيده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل‌بيت رسولش هستي، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهي ديد و آتش نيز هرگز تو را نخواهد ديد و تو را طعمه خود نخواهد كرد".

وي يادآور شد: زيارت اربعين مخصوص امام حسين (ع) وارد شده است و در رابطه با هيچ كدام از امامان معصوم قبل و بعد از آن حضرت چنين سفارشي وجود ندارد پس در احاديث و روايات و از نظر تاريخي نيز هيچگونه پيشينه اي براي اربعين و و اعمال مربوط به آن تا قبل از واقعه عاشورا ذكر نشده است و اين ويژگي تنها مربوط به سيدالشهدا (ع) است.

امام حسين(ع)؛ يك الگوي جاودانه و حيات بخش

معاون فرهنگي، آموزشي و پژوهشي اداره كل تبليغات اسلامي استان سمنان نيز در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با راز ماندگاري نهضت عاشورا گفت: فرهنگ جانسوز و غيرت آور عاشورا دل ها را به جوش و خروش مي آورد و حسين بن علي (ع) لحظه اي ننگ را نپذيرفت و مرگ براي او از بيعت كردن با منحرفان و شهوت رانان شيرين تر و گواراتر بود.

حجت الاسلام ولي الله مصائبي با بيان اينكه امروزه خيلي ها سعي مي كنند كه ما را از فرهنگ عاشورا و نهضت امام حسين (ع) دور كنند تاكيد داشت: راز زنده ماندن روح ما تا كنون قصه عشق ورزيدن به سيدالشهدا و اصحاب باوفايشان است. سوگواري و اشك بر اباعبدالله(ع) سلاح ماست و باعث جدا كردن ما از طاغوت و مفسدين مي شود.

وي با بيان اينكه يكي از پيام هاي نهضت عاشورا و اربعين پيروي از ولايت فقيه زمان خود است افزود: ملت ما مرامشان مانند كوفيان نيست كه امام خود را در حساس ترين شرايط آن زمان تنها گذاشتند.

معاون فرهنگي، آموزشي و پژوهشي اداره كل تبليغات اسلامي استان سمنان با تاكيد بر اينكه حسين (ع) يك الگوي جاودانه و مظهر رهايي از ظلمت هاست يادآور شد: جهاد سيدالشهدا(ع) و يارانشان براي متاع و زيبايي هاي فريبنده اين دنيا نبود و براي دنيا به صحراي كربلا نيامده بود بلكه اصل حركت حضرت براي زنده كردن انسانيت و آزادگي و رسوا كردن منافقان و چهره هاي به ظاهر ديندار بود.

فرهنگ عاشورا راز رهايي از ذلت و خواري

مصائبي خاطر نشان كرد: سرچشمه حركت امام حسين (ع)آيات نوراني قرآن است زماني كه آن حضرت انحراف از احكام آزادي بخش قرآن و محجور شدن سيره پيامبر را احساس كرد در اجراي دستورات نوراني قرآن جان خود را فدا كرد.

وي با تاكيد به اينكه الان نيز دشمنان اسلام و قرآن نيزه هاي زهرآلود تبليغاتي خود را آماده كرده اند تا ناموس و عزت ما را بي ارزش كنند گفت: دشمنان اسلام و قرآن با در دست گرفتن اهرم هاي تبليغاتي و غيراخلاقي در پي ربودن اعتقادات و مباني فرهنگي ما هستند و مي خواهند با رواج افكار غير اخلاقي عزت ما را خدشه دار كنند.

معاون فرهنگي، آموزشي و پژوهشي اداره كل تبليغات اسلامي استان سمنان موثرترين اهرم براي مقابله با پديده تهاجم فرهنگي را دل دادن به معيارها و اهداف سيدالشهدا دانست و افزود: تهاجم فرهنگي زماني مي تواند ارزش هاي ديني و انساني ما را نابود كند كه ما از حركت سراسر عشق اباعبدالله (ع) جدا شويم.

مصائبي در پايان خاطر نشان كرد: فرهنگ شهادت در مقابله با تهاجم فرهنگي مي تواند نقش اساسي و بنيادي داشته باشد و تا كنون هم بسياري از نقشه هاي دشمنان فرهنگي اسلام و قرآن و اين مرز و بوم را نابود ساخته است.

.......................................

گزارش از فاطمه قريب

كد خبر: 2200919

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۲ - ۱۰:۱۵

دوشنبه 2 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن