واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: واكنش ها به بيلبورد هاي ترويج فرزند آوري
نصب بيلبوردهاي «با يك گل بهار نمي شه» از همان روزهاي ابتدايي نظرات متفاوتي را در پي داشت. بيلبوردهايي كه با هدف ترويج فرزند آوري و تشويق خانواه هاي ايراني به بچه دار شدن و داشتن بچه هايي بيشتر طراحي و در نقطه هاي مختلف نصب شد. اما نوع طراحي و به خصوص نبود مادر خانواده در يكي از آنها، باعث واكنش هاي زيادي شد.
مجله مهر: كساني كه دهه 70 شمسي را به ياد دارند، تابلو هاي فرزند كمتر، زندگي بهتر را هم يادشان مي آيد. آن زمان هدف كاهش جمعيت بود و حالا افزايش جمعيت. بعد از هشدارهايي كه درباره كاهش نرخ رشد و پير شدن تدريجي جمعيت داده شد، نصب اين بيلبوردها يكي از كارهاي تبليغي بود كه براي فرهنگسازي انجام شد.
يك روز پس از نصب بيلبوردها، كاريكاتورها و طرح هاي زيادي در انتقاد به آن منتشر شد كه بسياري از آنها نبود مادر خانواده در كادر اين طرح را نشانه گرفته بود. حالا احسان محمدحسني مديرعامل مؤسسه فرهنگي- رسانهاي اوج، كه طراح اين بيلبوردها بوده اند، به اين انتقادها پاسخ داده و در گفت و گويي با خبرگزاري فارس اعلام كرده كه يكي از دلايل عدم حضور مادر در طرح نقد تكفرزندي، جلوگيري از انتقادهاي ديگري مبني بر ترويج دوچرخهسواري بانوان بوده است
او گفته است: «انجمن طراحان گرافيك انقلاب اسلامي دو طرح مختلف را با مضمون افزايش جمعيت طراحي كرده است كه يكي از آنها خانوادهاي شاد را سوار بر دوچرخه به تصوير كشيده است. ديگري خانوادهاي است كه سوار بر قايق هستند در طرح اول به دليل آن كه حضور مادر خانواده سوار بر دوچرخه ممكن بود با انتقادات ديگري از جمله ترويج دوچرخه سواري بانوان همراه باشد، بنابراين مادر خانواده در اين طرح ديده نميشود ولي درباره تعداد بچهها و جنسيت آنها هيچ تعمدي وجود نداشته و قطعاً هنرمندان در طرحهاي بعدي خود با دقت و هوشمندي بيشتري آثارشان را ارائه خواهند كرد. در طرح ديگر كه خانوادهاي سوار بر قايق هستند،هم مادر و هم دختر خانواده حضور دارند و اين انتقادات را نسبت به بيتوجهي به حضور مادر و دختر در يك خانواده ايراني رد ميكند.»
او البته به اين توضيح بسنده نكرده و خطاب به منتقدان اين طرحها گفته است: «مادري كه پنج فرزند به دنيا آورده، در خانه در حال استراحت و آمادگي براي به دنيا آوردن فرزند ششم خود است!»
محمد حسني از كساني كه به اين طراح ها انتقاد كرده اند به عنوان حاشيه ساز نام برده و آن را هياهوي رسانه اي دانسته و البته از منتقدان خواسته به محتواي اصلي اين آثار توجه كنند كه نقد تك فرزندي و همگام با سياست ازدياد جمعيت ايران است.
او گفته است:« ما رفته رفته عادت مي كنيم به اين كه هر جا مواضعي هم سو با سياستهاي نظام در يك اثر هنري اتخاذ ميكنيم، بايد منتظر سنگ باران شدن برخي عده معدود هم باشيم و اين تابلوها نيز به دليل آن كه در راستاي سياستهاي نظام طراحي شده است با انتقاد برخي عده خاص رو به رو شده است.»
اشاره محمدحسني به انتقادها از تابلو هاي «صداقت آمريكايي» است كه توسط انجمن طراحان گرافيك انقلاب اسلامي، طراحي شده بود و پس از انتقادها و اظهار نظرها، از معابر عمومي جمع آوري شد.
جالب اينجاست كه روزنامه تلگراف هم به نصب بيلبوردهاي «با يك گل بهار نمي شه»واكنش نشان داده و در گزارشي نوشته بود:« نصب بيلبورد جديد تبليغاتي درباره گسترش چند فرزندي در خيابان هاي تهران، بخشي از برنامه جديد ايران براي جايگزين كردن سياست هاي كنترل جمعيت با افزايش رونق جمعيت است.در اين تبليغ كارتوني فوايد چند فرزندي در بزرگراه هاي اصلي شهر تهران به تصوير كشيده شده است. تبليغ با شعار با «يك گل بهار نمي شه، فرزند بيشتر زندگي شادتر» همراه است. در تصوير بيلبورد تبليغاتي يك خانواده پنج نفره در حال پارو زدن هستند و پشت آنها يك پدر و پسر كه خوشحالي كمتري در چهره شان ديده مي شود سوار قايق هستند كه بيانگر خانوادهاي داراي تك فرزند است. در اين تصوير مادر خارج از كادر بوده و در قايق پر از بچه، مادر خانواده در پشت سر شوهر و چهار كودكش پارو مي زند.»
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]