تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت را نزد خويش ناپسند مگردانيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826306007




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا ظريف سر كري داد زد؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چرا ظريف سر كري داد زد؟
عضو ارشد تيم مذاكره كننده هسته‌اي كشورمان با بيان اينكه به آمريكايي‌ها بدبين هستيم، تصريح كرد:‌ آمريكا حق ندارد مشكلات خود را به هزينه ما و يا به هزينه به خطر انداختن توافق ژنو حل كند.

به گزارش فارس، سيدعباس عراقچي معاون امور حقوقي و بين‌المللي وزارت خارجه و عضو ارشد تيم مذاكره كننده هسته‌اي كشورمان شنبه شب در برنامه شب آفتابي شبكه 5 سيما ضمن تشريح توافقنامه ژنو به سؤالات مطرح شده پاسخ داد.

وي در پاسخ به سؤالي درباره عصبانيت ظريف در مذاكرات ژنو 2 و اينكه آيا اين راهبرد سياسي بود و وزير خارجه از كوره در رفت،؟ عنوان كرد: ايشان از كوره در نرفت، اين يك راهبرد بود و ما بايد آن شب اين برخورد را مي‌كرديم و در مورد زياده‌خواهي‌هاي آنها كه مي‌خواستند از توافق حاصل شده امتيازات بيشتري بگيرند،‌ ايستادگي كنيم و مجبور بوديم در مقابل آنها محكم بايستيم و اين برخورد تند را بكنيم.

عراقچي اضافه كرد: در برخي مذاكرات لازم مي‌شد ايشان تند شود و من سعي مي‌كردم مسير را برگردانم و تقسيم نقش به خوبي صورت مي‌گرفت و برخي جاها لازم بود من محكم صحبت كنم.

معاون وزير خارجه در خصوص اظهاراتي كه ظريف در آن زمان بيان كرد نيز ‌گفت: اين عبارات محرمانه نيست، ولي طرح آن به دور از صداقت مذاكرات است و زماني كه برخوردهاي ريز در مذاكرات را اصلاح كنيم طرف مقابل ممكن است در آينده مواضعش عوض شود. هنوز مذاكرات تمام نشده و مذاكرات اصلي هنوز در راه است.

وي در پاسخ به اين سؤال كه عده‌اي معتقدند اظهارات تند ظريف از اظهارات ملايم آن در تهران ملايم‌تر است، عنوان كرد: ‌اصلا اين گونه نيست. آقاي ظريف برخلاف قيافه خنداني كه دارد در مذاكرات خيلي تند و صريح مواضع اتخاذ مي‌كند و به موقع و به جا عصباني هم مي‌شود. ظاهر خندان زماني است كه در مقابل دوربين‌ها قرار مي‌گيريم و پس از آنكه دوربين‌ها خارج مي‌شوند صورت‌ها تغيير مي‌كند و صحبت‌ها عوض مي‌شود.

عراقچي درباره اينكه گفته مي‌شود ظريف در مذاكرات ژنو 2 سر جان كري داده زده نيز ‌گفت:‌اين خبر تقريبا درست است. در نشست ژنو 2 به توافق خيلي نزديك بوديم ولي به خاطر رفتار يكي از اعضاي 1+5 توافقات حاصل نشد و در جلسه‌اي كه تا 12 شب به طول انجاميد و وزراي خارجه 6 كشور نيز بودند، جلسه پرتنشي بود و آقاي ظريف صريح و تند صحبت كرد و روي صحبت ايشان با همه اعضاي نشست بود، ولي مخاطب اصلي وزير خارجه آمريكا بود.

معاون وزير خارجه اضافه كرد: فكر نمي‌كنم صحبت‌ها و تعابيري كه آقاي ظريف به كار برد، هيچ كسي در تاريخ آمريكا اينقدر محكم و قوي چنين تعابيري را در مورد وزير خارجه آمريكا آن هم در جمع به كار برده باشد.

عراقچي در خصوص واكنش كري به اين اظهارات عنوان كرد: ‌ايشان خيلي خودش را نگه داشت زيرا تقصير به نتيجه نرسيدن مذاكرات بر عهده آن طرف بود و خودشان مي‌دانستند. آقاي كري در پاسخ يكي دو جمله محترمانه به كار برد.

عضو تيم مذاكره كننده هسته‌اي در خصوص اظهارات وزير خارجه آمريكا كه گفته تناقض در رفتار آمريكا را جبران مي‌كند، اظهار داشت: آمريكايي‌ها با موقعيت سختي مقابل كنگره، دوستان در منطقه و رژيم صهيونيستي مواجهند و به خاطر توافق ژنو مورد اعتراض زيادي قرار گرفتند و كنگره به دنبال وضع تحريم‌هاي جديد است تا جايي كه اوباما مجبور شد تهديد كند كه لايحه جديد را وتو مي‌كند.

وي در خصوص اظهارات اوباما كه گفته همه گزينه‌ها روي ميز قرار دارد، خاطرنشان كرد: ما بايد درك كنيم كه در آمريكا با يك واحد يكپارچه مواجه نيستيم و اوباما براي پايبندي به تعهدات ژنو هم در مقابل دوستان در منطقه و هم مقابل كنگره كار سختي دارد و مجبور است براي راضي‌ كردن آنها تعابيري به كار برد كه اين تعابير مورد پسند ما نيست.

عراقچي اضافه كرد:من به صراحت و علني اعلام كردم آمريكا حق ندارد مشكلات خود را به هزينه ما و يا به هزينه به خطر انداختن توافق ژنو حل كند.

وي با اشاره به عباراتي كه شرمن، كري و اوباما به كار بردند، گفت:‌اين اظهارات ظاهرا به خاطر توجيه كنگره يا كاهش تنش در كنگره و ممانعت از تحريم‌ها و راضي كردن دوستان آمريكا در رژيم صهيونيستي و برخي جاهاي ديگر در منطقه است كه تعابير خوبي نيست و در عمل توافق و مذاكره را به خطر انداخته است.

معاون وزير خارجه در اين خصوص به قطع مذاكرات كارشناسي در وين و بازگشت تيم مذاكره كننده ايراني به كشور اشاره كرد و در پاسخ به اين سؤال كه آيا بازگشت اين تيم تصميم شما بوده؟ گفت: اين تصميم را تيم مذاكره كننده اتخاذ و آقاي ظريف تصميم نهايي را گرفت كه اين مذاكرات متوقف شود و تيم مذاكره كننده به كشور بازگردد.

وي بعيدي‌نژاد رئيس هيئت مذاكره كننده ايراني در مذاكرات كارشناسي با 1+5 را مذاكره كننده متبحر در بحث خلع سلاح برشمرد كه در مذاكرات خلع سلاح و نيويورك شركت داشته است.

وي در پاسخ به اين سؤال كه پالس مثبت و منفي از آمريكا كداميك جدي و كداميك تاكتيكي است؟ گفت:‌ما همه را به صورت كامل رصد و ارزيابي مي‌كنيم؛ اما در داخل كشور هر دو مورد با هم منعكس نمي‌شود و معمولا قسمت‌هاي منفي برجسته‌تر منعكس مي‌شود.

عراقچي اضافه كرد: اينكه اوباما در مقابل كنگره تهديد به وتو كرده امري نادر در سياست داخلي اين كشور است، اوباما و دولتش تلاش مي‌كنند جلوي تحريم‌هاي بيشتر كنگره را بگيرند و از طرف ديگر به اين بهانه در مذاكرات زياده خواهي‌هايي را عنوان مي‌كنند. از جمله در فهرست قرار دادن شركت‌هاي جديد در تحريم‌ها كه ما هر دوي اين موارد را ارزيابي مي‌كنيم و با هم مي‌بينيم.

وي تصريح كرد: ما كاملا به آمريكايي‌ها بدبين هستيم.

عضو ارشد تيم مذاكره كننده ايراني در پاسخ به اين پرسش كه آيا واقعا به آمريكايي‌ها بدبين هستيد حتي بيشتر از فرانسوي‌ها و انگليسي‌ها؟ اظهار داشت:‌ ما قطعا به آمريكايي‌ها بدبين هستيم، همه آنها در يك كمپ قرار دارند و ما همه آنها را در يك كمپ و جبهه مقابل خود مي‌بينيم و به هيچ كدام اعتماد و خوشبيني نداريم و با بدبيني وارد مذاكرات شديم.

معاون وزير خارجه اضافه كرد: يك مذاكره جدي و پيچيده به اين شكل به خاطر بدبيني‌هاي موجود در مذاكرات است و عدم اعتماد باعث مي‌شود مذاكرات سخت و پيچيده شود.

عراقچي در پاسخ به پرسشي درباره حق غني سازي، عنوان كرد: ما نيازهاي زيادي به غني سازي داريم و در مذاكرات اين نيازها را تعريف خواهيم كرد.

وي با بيان اينكه براساس توافق ژنو غني سازي زير 5 درصد ادامه مي‌يابد، گفت:‌ ما غني سازي 20 درصد را به خاطر نياز راكتور تحقيقاتي تهران انجام داديم و در حال حاضر نياز خود را تامين كرده‌ايم و تا سال‌هاي بعد سوخت مورد نياز اين راكتور را در اختيار داريم.

معاون وزير خارجه با ذكر اين نكته كه غني سازي سه و نيم درصد ادامه مي‌يابد، اظهار داشت:‌ساعت‌ها ما سر كلمه Involve جنگيديم كه براساس آن راه‌حل جامع برنامه هسته‌اي ايران شامل يك برنامه غني سازي خواهد بود.

وي عنوان كرد: حق ما براي غني سازي در معاهده ان پي تي آمده و اين حق را اين معاهده مي‌دهد نه آمريكا و نه 1+5.

عراقچي پرسيد: ما براي چه 10 سال مبارزه كرديم؟ چون آنها به اجراي حق ما احترام بگذارند.

وي در ادامه سخنان خود با بيان اينكه ما هيچ برنامه مخفي نداريم، افزود: ما دنبال سلاح نيستيم. ما مشكلي با اصل اطلاع دادن و اعتمادسازي و شفاف سازي نداريم و دسترسي‌هاي داده شده به آژانس دسترسي مديريت شده است.

معاون وزير خارجه گفت‌: آنچه از توافق ژنو به دست آورديم، غني سازي است كه دستاورد بزرگي است و آن را دست كم نگيريم. 10 سال مقاومت كرديم كه آنها به غني سازي ما احترام بگذارند و بپذيرند كه ما غني سازي انجام داده‌ايم.

وي درباره مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 كه در ژنو در جريان است، عنوان كرد كه اين مذاكرات پيشرفت اندكي داشته است.

عراقچي همچنين درباره گام نهايي نيز گفت: مذاكرات سخت و پيچيده‌اي درباره گام نهايي در پيش خواهيم داشت و قرار نيست اين مذاكرات بيش از يك سال طول بكشد و قرار نيست وارد مذاكراتي شويم كه بي انتها باشد. ممكن است زودتر درباره راه‌حل نهايي و گام نهايي به جمع بندي برسيم.

وي همچنين درباره توافق ژنو عنوان كرد: اين توافق را از نگاه كلان نگاه كنيم. من معتقدم كه اين توافق در جزييات تعادل به نفع ايران است و آن را دست كم نگيريم زيرا محصول 10 سال مقاومت مردم ايران و رهبري حكيمانه مقام معظم رهبري است و ما در 10 سال در يك نبرد اراده‌ها شركت كرديم.

عراقچي درباره حسي كه پس از توافق ژنو داشت نيز گفت: حس عجيبي بود نه خوشحالي و نه ناراحتي و وقتي به حس خوشحالي تبديل شد كه پيام رهبري را شنيدم.

وي در خصوص اينكه آيا گفت‌‌وگو با خانم ديپلمات سخت‌تر است يا آقاي ديپلمات؟ عنوان كرد: در سطح اروپايي‌ها خيلي تفاوت ندارد و مواضع آنها تقريبا يكسان است. شايد برخي مواقع با آقايان راحت‌تر مي‌شود صحبت كرد.

معاون وزير خارجه همچنين 1+5 را شش كشوري خواند كه داراي 6 نگاه مختلف هستند

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن