تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826120342




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرايي آوارگي مردم فلسطين سوالي جهاني است/ نظام ايران در مبارزه هميشگي با ظالمان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: چرايي آوارگي مردم فلسطين سوالي جهاني است/ نظام ايران در مبارزه هميشگي با ظالمان
هنرمند تاجيكستاني حاضر در سومين جشنواره "هنر مقاومت" تاكيد كرد كه موضوع فلسطين يك سوال جهاني است كه چرا مردم يك كشور نتوانند در سرزمين خود با آرامش زندگي كنند و به آنها زورگويي شود.

خبرگزاري مهر ـ گروه فرهنگ و هنر: جشنواره‌ها همواره با اهدافي برگزار شده‌اند و اين امر بر هيچ كس پوشيده نيست. برخي از جشنوراه‌ها مصداق شعار "هنر براي هنر" هستند و صرفا هنرمندان را گردهم مي‌آورند تا هنرهايشان را به هم نشان دهند اما در ميان تمام هياهوهاي مختلف هنري جشنواره‌هايي هم هستند كه هدفي فراتر از هنر را دنبال مي‌كنند؛ اهدافي كه غير از جنبه فرهنگي و هنري با ساير بخش‌هاي سياسي و يا اقتصادي نيز گره مي‌خورند.

يكي از اين جشنواره‌ها كه در ميان جشنواره‌هاي رنگارنگ هنري چند هفته‌اي مهمان ايراني‌ها بود سومين جشنواره "هنر مقاومت" است كه به دادخواهي مظلوميت مردم ستمديده عالم و به خصوص مردم فلسطين اشاره داشت.

اين جشنواره كه شامگاه ديشب 30 آذرماه پرونده سومين دوره آن بسته شد، با هدفي غير از اهداف متداول هميشگي يعني ايجاد آرشيوي در ارتباط با آثار موجود در داخل و يا در سطح بين‌الملل برگزار شد، سعي داشت با نهادينه كردن واژه عظيم مقاومت، اشتياقي براي هنرمندان ايراني و خارجي براي توليد آثار فاخر در مسير حق‌جويي و دفاع از مظلومان ايجاد كند.

بر اين اساس و طي فراخوان بين‌المللي اين جشنواره تعدادي از هنرمندان سراسر دنيا نيز براي حضور در سومين جشنواره جهاني هنر مقاومت و در هشت بخش آن يعني طراحي، نقاشي، پوستر، انيميشن، طرح‌هاي حجمي، كاريكاتور، هنرهاي جديد و مفهومي و عكس به كشورمان آمدند تا در اين جشنواره شركت كنند.

يكي از اين هنرمندان فرخ نعمت‌زاد از كشور تاجيكستان است. با وي كه سابقه شركت در دوره‌هاي مختلف اين جشنواره را نيز دارد به گفتگو پرداخته‌ايم كه از نظر مي‌گذرانيد:

* شما يكي از هنرمنداني هستيد كه در موضوع مقاومت كارهاي مختلفي را انجام داده‌ايد و ظاهرا براي دومين بار است كه در جشنواره مقاومت شركت مي‌كنيد. دوست دارم بعد از معرفي خودتان در ابتدا كمي درباره جرياني كه شما را به سمت موضوع مقاومت كشاند صحبت كنيد و بگوييد چرا در بين تمامي موضوعات مختلف هنري شما مقاومت را به عنوان سوژه خود انتخاب كرديد؟

ــ من فرخ نعمت‌زاد هستم از نقاشان تاجيكستاني كه براي دومين با در جشنواره هنر مقاومت شركت كرده‌ام. من نخستين بار 5 سال پيش به ايران آمدم و در نمايشگاهي كه با همين مضمون برگزار شده بود حضور داشتم.

مقاومت در برابر ظلم و جور، بي‌عدالتي و سياهي و از سويي تسليم در برابر حق و معبود حقيقي، درسي است كه انسان‌هاي با ايمان آموخته‌اند و يا در ذات خود دارند و همين مساله مهم ترين دليلي است كه مرا به سمت هنر مقاومت سوق داد.

وقتي جشنواره‌اي براي حمايت از مردم ستمديده جهان در ايران برگزار شد، همه گوش‌هاي شنوا و چشمان بيدار در هر جاي دنيا پيام آن را فهميدند. البته برگزاري چنين جشنواره‌اي در ايران اسلامي كه امروزه يكي از مهمترين كشورهاي عالم اسلام است اصلا دور از ذهن نيست و اتفاقا ايران كانون چنين حركت‌هايي شناخته مي‌شود.

به هر حال من به شدت علاقه دارم كه در اين موضوعات كار كنم و چه جايي بهتر از جشنواره هنر مقاومت كه در ايران برگزار مي‌شود.

* پس شناخت خوبي از رويكرد ايران در زمينه تلفيق هنر با اهداف جهان‌شمولي چون مقاومت در برابر ظلم داريد.

ــ در اين دو سفرم به ايران بيشتر با هنرمندان ايراني و البته هنر ايران آشنا شدم. البته بايد بگويم من تمجيد و تعريف بسياري از ايراني‌ها شنيده بودم و با توجه به نزديكي كه ايران و تاجيكستان با هم دارند و به تازگي بعد از 70 سال كه زبان روسي زبان اصلي تاجيكستاني‌ها بوده است، زبان فارسي در دانشگاه‌هاي تاجيكستان تدريس مي‌شود، ارتباط فرهنگي و هنري بيشتري بين هنرمندان ايراني و تاجيكي برقرار شده است.

همه اين عوامل موجب شد تا من علاقه بيشتري به حضور مجدد در ايران و آشنايي با هنرمندان آن داشته باشم و البته هنر ايراني برايم جذابيت‌هاي بيشتري پيدا كند. بايد اين را نيز در نظر بگيريم كه تدريس زبان فارسي در دانشگاه‌هاي تاجيكستان و نزديكي‌هاي فرهنگي و هنري در آينده مي‌تواند براي هنرمندان دو كشور زمينه‌ساز همكاري‌هاي متنوع و خوب باشد.

* يعني فكر مي‌كنيد زماني را شاهد باشيم كه چنين جشنواره‌اي در تاجيكستان نيز برگزار شود؟

ــ شايد. با ايجاد ارتباطات فرهنگي و هنري اميدوارم روزي اين اتفاق بيفتد. فكر مي‌كنم زمينه‌سازي براي انجام اين جريان با ادامه همكاري‌هاي هنري بين هنرمندان دو كشور انجام شود. دولتمردان فرهنگي و هنري هر دو كشور مي‌توانند با تبادلات و تعاملات زمينه اين همكاري‌ها را به وجود آورند تا در مقاطع زماني مختلف هنرمندان تاجيكي يا ايراني مهمان طرف مقابل باشند تا زمينه نزديكي بيشتر فراهم شود.

* شما در كارگاه آموزشي سومين جشنواره هنر مقاومت هم شركت كرديد. در اين مورد نظري نداريد؟

- بله اتفاقا سخنراني هم داشتم. در آنجا گفتم و الان هم تكرار مي‌كنم من علاقمند هستم تا در اين كلاس‌ها از يكديگر مطالب، روش‌ها و تكنيك‌ها را ياد بگيريم و فضاي آموزشي يك جانبه نباشد. براي من مهارتي كه هنرمندان ايراني دارند بسيار مهم است زيرا كار ايراني‌ها هر روز بهتر از گذشته مي‌شود‌.

هنرمندان زيادي در ايران وجود دارند كه كاركرد آنها براي همه هنرمندان دنيا جالب است. به عقيده من و با توجه به چيزهايي كه ديدم هنرمندان زيادي وجود دارند كه دوست دارند ايران را ببينند و با هنرمندان ايراني آشنا شوند.

حتي در گروهي كه به عنوان مهمانان خارجي براي شركت در اين جشنواره به ايران آمده بودند دو خانم آمريكايي بودند و ما هر روز با يكديگر هم‌صحبت مي‌شديم. آنها از ايران و مهمان‌نوازي ايراني‌ها تعريف مي‌كردند و كاملا از ايران خوششان آمده بود. از تهران خوششان آمده بود. آنها مي‌گفتند كه در دو سفري كه به كاشان و قم داشته‌اند متوجه شده‌اند كه فرهنگ و سنت ايران چطور مستحكم مانده كه نشان دهنده ريشه‌هاي قوي فرهنگي ايران است.

* آقاي نعمت‌زاد پس بعد از اين دو سفر و آشنايي با هنرمندان ايراني مي‌توانيد با نگاه كارشناسانه‌تري در مورد هنرمندان ايراني صحبت كنيد. هنرمعاصر ايران را چگونه ديديد؟

ــ من در نمايشگاه و ورك‌شاپ و كنفرانس جشنواره "هنر مقاومت" هنرمندان جوان ايراني زيادي ديدم كه از واقعا جوينده دانش و هنر بودند. اين امر موجب مي‌شود كشور شما به پيش رود و پيشرفت كند.

* شما براي حضور در جشنواره مقاومت به ايران آمديد كه ارتباط نزديكي با جريان مبارزات مردم فلسطين دارد. تعريف خودتان از اين سبك هنري چيست؟

- فلسطين يك سوال عمومي و جهاني است كه چرا يك قوم بايد در خانه خودش زير زور و ستم زندگي كند. اين نمايشگاه كه سومين دوره آن به همت مسوولان ايراني برگزار شد حركتي براي نشان دادن ظلم بزرگي است كه به مردم مظلوم فلسطين وارد مي شود.

* به طور كلي تعريف تان از هنر مقاومت چيست؟

- هنر مقاومت مجموعه ايده‌آل‌هايي است كه در مذهب و دين ما وجود دارد كه هنرمندان ضمن اجراي برنامه‌هاي هنري تلاش مي‌كنند تا از اين مسير ايده‌آل خارج نشوند. حق و باطل مفاهيمي جهاني هستند كه در همه فرهنگ‌ها و جوامع بشري بار مثبت و منفي بارز و واضحي دارند.

* نقش هنرمند را در اين موضوع چقدر مهم ارزيابي مي كنيد؟

- امروزه جوامع به سمتي حركت مي‎كنند كه به تبيين دوباره مفهوم مقاومت نياز دارند و مسولان و هنرمندان وظيفه دارند كه با تلاش بيشتر راهكارهايي را براي نيازهاي جديد پيدا كنند. اگر هنرمندي خودش در اين زمينه قدم بردارد يك گام به جلو برداشته است، در غير اين صورت اگر جامعه او را مجبور به اين حركت كند از باقي هنرمندان عقب مي‎ماند. هنرمند اگر مي‌خواهد با نظام و بحث‌هاي تئوريك در آينده هماهنگ شود ناچار است كه در اين مسير گام بردارد. هنر مقاوت منحصر به دوره زماني خاصي نيست. اين هنر از اول بوده و تا آخر هم خواهد بود ولي براي تعالي اين هنر بايد نقشه حركتي را طراحي كرد و قدم‌هايي براي تثبيت سير حركت مداوم آن در آينده برداشت.

طبيعتا افراد و سازمان‌هاي زيادي وجود دارند كه در حوزه‌هاي مختلف از هنر حمايت مي‌كنند اما در هنر مقاومت اين اصل مهم بر عهده خود هنرمند است و ديد و نگاه هنرمند به هنر مقاومت بايد به گونه‎اي باشد كه منتظر حمايتي از سوي نهاد و يا وزارتخانه خاصي نباشد و به صورت خودجوش در اين عرصه فعاليت كند.

اين خود هنرمند است كه با ايجاد بستري براي معارف از هنر مقاومت حمايت مي‌كند و با اتكا به هنر و اعتقاداتش اثري را در زمينه مقاومت خلق مي‎كند. مطمئنا هر سازمان و هر هنرمند دلسوزي كه در اين هنر قدمي بردارد، اجرش محفوظ است. البته سازمان‌ها و نهادها مي‌توانند با ايجاد فضايي براي بحث و تبيين معارف از هنر مقاومت حمايت كنند.

* پس با اين تعريف خودتان هم در اين جشنواره اثري ارائه كرديد؟

- بله 2 اثر داشتم.

*با چه مفهومي؟

- به عقيده من موضوع فلسطين موضوع جهاني است و تابلوهاي منم با همين موضوع بود. به عقيده من اگر نام فلسطين را نبريم، مشخص نيست كه چند سال آينده ديگر نامي از اين كشور بماند.

*شما به فلسطين هم سفر كرديد؟

- خير ولي اطلاعات زيادي از اين كشور دارم. يكي از دو خانمي كه در گروه ما از آمريكا آمده بودند چند مرتبه به فلسطين رفته بود و ظاهرا به همين دليل وي را از آمريكا بيرون كرده‌اند.

*فكر مي‌كنيد برگزاري اين جشنواره به خود مردم فلسطين هم كمك مي كند؟

- چيزي كه درباره فلسطين مطرح است اين است كه صحبت در مورد اين كشور اميد آنها را زياد مي‌كند. برگزاري نمايشگاه‌هاي بين‌المللي اينگونه و دعوت از مهمانان خارجي برنامه كوچكي نيست، كار بزرگي است كه جاي تقدير و تشكر از مسئولان برگزاركننده دارد و مطمئن باشيد اين نمايشگاه‌ها و جشنواره‌ها موجب مي‌شود مردم فلسطين بدانند در تمام دنيا مردم صداي مظلوميت آنها را مي‌شنوند.

*يعني شما معتقديد اين جشنواره‌ها مي‌تواند براي مردم فلطسين شوق مقاومت ايجاد كند.

- بله 100 درصد.

*البته برخي معتقدند كه اين جشنواره بيشتر از سياسي است تا هنري. شما اين جشنواره را چگونه مي‌بينيد سياسي يا هنري؟

- من برداشت سياسي بودن از اين جشنواره نداشتم و اصلا نمي‌خواهم به اين فكر كنم كه در جشنواره‌اي سياسي شركت كرده‌ام.

آزادي مستضعفان جهان شعار هميشگي انقلاب ايران بوده است. كشور شما و نظام جمهوري اسلامي نشان داد كه هنر انقلاب و مقاومت نگاه مهربانانه‌اي به همه بشريت دارد و هر جاي دنيا كه مظلومي باشد كشور شما و از سوي ديگر هنرمندانش با او همراه هستند.

گفتگو از مجيد احمدي

كد خبر: 2195396

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۱ - ۰۹:۱۲

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن