محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832908132
روابط ايران و افغانستان وارد دوره جديد مي شود
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: روابط ايران و افغانستان وارد دوره جديد مي شود
روزنامه آسيا تايمز در گزارشي ،چگونگي روابط ايران و افغانستان در سال 2014 و پس از خروج نيروهاي امريكايي از اين كشور را مورد برررسي قرار داده است.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ در اين گزارش كه به قلم الن لياپسون رئيس مركز و انديشكده استيمسون امريكا نوشته شده آمده است: روابط بين ايران و افغانستان از زمان انقلاب 1979 دستخوش تغيير شده است.چگونه ممكن است از خروج نيروهاي ايالات متحده در سال2014 بر فرصت ها يا چالش هايي كه كشورهاي همسايه افغانستان با آن مواجهند چه تاثيري ممكن است بگذارد؟
وقتي كه نيروهاي بين المللي در سال 2014افغانستان را ترك كنند تمام همسايگان اين كشور تحت تاثير قرار خواهند گرفت. ايالات متحده مذاكره با دولت افغانستان براي امضاي پيمان راهبردي را به اتمام رسانده است ، اين معاهده اجازه مي دهد كه تعداد كمي از نيروهاي نظامي ( 5000 تا 15000 ) در اين كشور باقي بماند. ماموريت آنها ارائه "آموزش و حمايت هاي ديگر" خواهد بود اما نقش "رزمي" برعهده نخواهند داشت.
حامد كرزي، رئيس جمهور افغانستان ،اعضاي لويي جرگه ( مجلس بزرگان ) را گرد هم آورد تا اين توافقنامه را مورد بحث قرار دهند . با وجود تصويب جرگه ، حامد كرزي اعلام كرده است كه او ترجيح مي دهد جانشينش ، بعد از انتخابات بهار 2014 ، اين توافقنامه را امضا كند. او در مورد شرايط و قيود توافقنامه نيز اعتراضاتي داشت.
با اين حال، دولت اوباما از دولت افغانستان خواست در اسرع وقت توافقنامه را نهايي كند، تا امكان خروج منظم از تجهيزات و نيروها فراهم شود. مقامات عالي رتبه به كابل سفر كرده اند تا خواستار تسريع در امر شوند، اما در طول سفرماه دسامبر چاك هيگل وزير دفاع امريكا به كابل ، او با رييس جمهور كرزاي ديدارنكرد و گفت: هيچ چيز بيشتري براي گفتن در مورد توافق وجود ندارد.
اگر نيروهاي آمريكايي پس از سال 2014 باقي بمانند ، به ويژه ايران اين مسئله را تهديدي براي امنيت خود خواهد ديد. " حسن روحاني رئيس جمهور ايران در ماه سپتامبر گفت " ما آنها [ نيروهاي خارجي ] را مخل صلح و امنيت منطقه اي مي دانيم". مرضيه افخم ، سخنگوي وزارت خارجه ايران هم در ماه دسامبر هشدار داد ايران " امضا وتصويب اين پيمان را براي مصلحت و منافع دراز مدت افغانستان مفيد نمي داند "
با اين حال ،دولت ايران، همچنين نشان داد كه تصويب توافق نامه اي بين ايالات متحده و افغانستان ، موضوع داخلي افغانستان است ،اين موضع نشان مي دهد كه ايران ممكن است ازتوافقي كه اجازه مي دهد تعداد كمي از نيروهاي آمريكايي در اين كشور باقي بماند استقبال مي كند.
ايران مايل است نقش فعالتري در امنيت افغانستان ، به ويژه در غرب افغانستان در امتداد مرزهاي مشترك دو كشور، و در مناطقي كه اقليت هزاره زندگي مي كند، ايفا كند. هزاره ها ، مانند ايرانيان ، شيعه هستند اما آنها از لحاظ قومي فارس نيستند. در دسامبر سال 2013، ايران و افغانستان يك توافق امنيتي جديد براي پيشبرد همكاري هاي امنيتي امضا كردند.
روابط بين دولت سني افغانستان و حكومت ديني شيعه ايران چيست؟ در چه مسائل آنها باهم همكاري مي كنند ؟ در چه مسائلي با هم اختلاف دارند ؟
ايران و افغانستان روابط پيچيده اي دارند. ايران در سرنگوني دولت طالبان در سال 2001 و حمايت از ائتلاف شمال نيروهاي افغان - كه در دولت حامد كرزي برجسته هستند- كمك حال بود. ايران همچنين يك اهدا كننده كمك هاي بزرگ و شريك تجاري براي افغانستان محسوب مي شود .
مبادلات تجاري دو جانبه بين دو كشور بيش از 2 ميليارد دلار در سال برآورد شده و در حال افزايش است . اكثريت قريب به اتفاق اين حجم مبادلات تجاري را صادرات ايران ، به ويژه منابع انرژي ، به افغانستان تشكيل مي دهد. تا ژوئيه 2013، حدود 500 شركت ايراني در افغانستان فعال بودند.
تهران و كابل انتظار دارند وقتي بندر چابهار ايران به طور كامل فعال شود حجم مبادلات تجاري دو جانبه بازهم افزايش يابد. اين بندر، كه در ماه جولاي افتتاح شد ، به عنوان مجرايي براي افغانستان محصور در خشكي جهت تجارت با هند و كشورهاي ديگر، در نظر گرفته شده است.
اما ايران از دولت كرزي بخاطر وابستگي به نيروهاي نظامي غرب ( به ويژه آمريكا ) انتقاد كرده است.
همچنين دو كشور اختلافات خاصي ، به ويژه بر سر آب ، تجارت غير قانوني مواد مخدر ، و پناهندگان دارند. به احتمال زياد هنگامي كه ساخت سد هاي بزرگ برق آبي در افغانستان به پايان برسد، جريان آب به ايران كاهش خواهد يافت، و تقسيم آب در حال تبديل شدن به يك مسئله حاد اصطكاك بين دو كشور است.
در مورد مسئله قاچاق مواد مخدر ، تهران ٰ، كابل و واشنگتن را بخاطر عدم جلوگيري از توليد ترياك در افغانستان مقصر مي داند . ايران مي گويد از زمان انقلاب اسلامي سال 1979(1357 )، بيش از 3700تن از نيروهاي امنيتي را در راه مبارزه با قاچاقچيان مواد مخدر، از دست داده است . تهران تخمين مي زند كه حدود 1 ميليارد دلار در سال براي مبارزه با مواد مخدر هزينه مي كند.
حضور و مشاركت ايران در غرب افغانستان ، به ويژه در استان هرات بسيار قوي است. تهران در زيرساخت هاي حمل و نقل، آموزش و پرورش، نهادهاي فرهنگي و مبادلات بورس افغانستان سرمايه گذاري كرده است ، ايران يك منبع مهم مواد غذايي و كالاهاي توليدي(صنعتي) نيز دارد. ايران در كنفرانس هاي كمك هاي بين المللي كه براي كمك به افغانستان برگزار شده نزديك به يك ميليارد دلار كمك را متعهد شده است ، و در دهه اول پس از سقوط طالبان ،حدود 12 ٪ از كل كمك هاي انجام شده براي بازسازي و توسعه افغانستان از طرف ايران بود. ديگر كمك كننده اصلي افغانستان ايالات متحده آمريكا ، كشورهاي اروپايي و ژاپن هستند. عربستان سعودي و پاكستان نيز به گروه هاي مختلف افغان كمك هاي مالي ارسال مي كنند، اما آنها در مورد كمك و حمايت مالي كمتر شفاف عمل مي كنند.
پس از خروج امريكا از افغانستان حضور ايران در افغانستان چقدر خواهد بود؟
ايالات متحده و ايران در واقع چند هدف مشترك دارند كه عبارتند از:
جلوگيري از بازگشت افغانستان به جنگ داخلي تمام عيار
جلوگيري از بازگشت طالبان به عنوان نيروي سياسي غالب
ريشه كني ورود مواد مخدر افغانستان به بازار هاي بين المللي
حمايت از افغانستان در مسير ثبات سياسي و اقتصادي
با اين حال ، تا وقتي كه مسئله نيروهاي آمريكايي در افغانستان پس از سال 2014 حل و فصل نشود ، ايران تمايلي به همكاري با ايالات متحده نخواهد داشت. اما اگر روابط ايران و آمريكا در نتيجه مذاكرات هسته اي بهبود يابد، ممكن است همكاري در مورد افغانستان كمتر حساس بشود. حوزه هاي اميد بخش براي همكاري شامل امنيت مرزي، بازسازي اقتصادي و جلوگيري از بازگشت طالبان به موقعيت سياسي غالب است.
وضعيت بيش ازيك ميليون پناهنده افغان در ايران چگونه است؟
مسئله پناهندگان افغان در ايران يك عامل تنش بالقوه در روابط ايران و افغانستان است، اگرچه بسياري از آنها چندين دهه در ايران زندگي كرده اند و در حال حاضر در اقتصاد در بسياري از سطوح اقتصادي وارد شده اند . با توجه به بررسي سال 2008 سازمان ملل متحد كارگران افغان حدود 500 ميليون دلار در سال پول به كشورشان مي فرستادند كه معادل 6 ٪ از توليد ناخالص داخلي افغانستان در آن زمان بود . هنگامي كه مشكلات اقتصادي افزايش مي يابد ، ايران به منظور تشويق ، و يا حتي وادار كردن، پناهندگان براي بازگشت به خانه، با فشارهايي مواجه مي شود.
در انتهاي اين مقاله آمده است : نگاه جامعه بين المللي در مورد استقبال ايران از پناهندگان تا حد زيادي مثبت است . در ژوئن 2012، ايران ، دوره ثبت نام "تنظيم طرح جامع" خود را ، كه به برخي از افغان ها اجازه قانوني كردن وضعيت مهاجرت خود را مي داد به پايان رساند. با توجه آمار ديده بان حقوق بشر ، فقط وضعيت پناهندگي 800هزار نفراز3 ميليون افغان در ايران به رسميت شناخته شده اند .
انتهاي پيام /
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]
صفحات پیشنهادی
خرم: واقعه ميكونوس ضربه جدي به روابط ايران و اروپا وارد كرد/ با سفر وزير خارجه ايتاليا تحريم ها شكست
خرم واقعه ميكونوس ضربه جدي به روابط ايران و اروپا وارد كرد با سفر وزير خارجه ايتاليا تحريم ها شكست در سالهاي 1375 يا 1374 با واقعه ميكونوس ضربه جدي به روابط ايران و اروپا به وجود آمد تا اينكه با روي كار آمدن آقاي خاتمي اين روابط به يكباره بازسازي شد و در هشت سالي رياستجمهوريرئيس جديد سازمان ملي استاندارد در گفتوگو با ايران اعلام كرد واردات 1500 كالاي بدون استاندارد چين به ايران
رئيس جديد سازمان ملي استاندارد در گفتوگو با ايران اعلام كرد واردات 1500 كالاي بدون استاندارد چين به ايران مرجان اسلامي فر بازنگري در قوانين و مقررات استاندارد و حذف قوانين متناقض با سازمان ملي استاندارد از اولويتهايي است كه با تغيير مدير اين بخش كليد خورد رئيس جديد سازمان مليتحليلگر امور سياسي مصر در گفتوگو با فارس:سفر هيئت مصري به ايران گام جديدي جهت برقراري روابط مستحكم ميان دو كش
تحليلگر امور سياسي مصر در گفتوگو با فارس سفر هيئت مصري به ايران گام جديدي جهت برقراري روابط مستحكم ميان دو كشور تحليلگر امور سياسي مصر سفر هيئت مصري به ايران را گام جديدي در جهت برقراري روابط مستحكم ميان قاهره و تهران دانست عبدالفتاح محمد تحليلگر امور سياسي مصر در گفتوگو بااقدامات تروريستي در روابط راهبردي ايران و عراق خلل وارد نميكند/عراق از عهده تامين امنيت زوار در اربعين برميآ
اقدامات تروريستي در روابط راهبردي ايران و عراق خلل وارد نميكند عراق از عهده تامين امنيت زوار در اربعين برميآيد معاون وزير خارجه كشورمان در خصوص حادثه تروريستي اخير كه منجر به شهادت تعدادي از مهندسين و كارگران ايراني شد از اقدام و دستورات ويژه نخست وزير عراق در خصوص پيگيري موضوبازتاب رسانهای تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران/آب در آسیات تندورها
بازتاب رسانهای تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران آب در آسیات تندورها افزودن چندین شرکت و شخصیت به لیست سیاه تحریمهای آمریکا علیه ایران با بازتاب رسانهای گستردهای در داخل کشور مواجه شد به گزارش نامهنیوز تحریم های جدید آمریکا علیه ایران اعدام شوهر عمه رهبر کره شمالی و نامزدیلاریجانی:استعمار سعی دارد با لباس جدیدی وارد منطقه شود/ صلاحالدین الدسوقی:دشمنان ایران، دشمنان ملت مصر نیز هس
لاریجانی استعمار سعی دارد با لباس جدیدی وارد منطقه شود صلاحالدین الدسوقی دشمنان ایران دشمنان ملت مصر نیز هستند رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با جمعی از نخبگان سیاسی دانشگاهی و اصحاب رسانه مصر گفت استعمار برای ادامه سلطه خود بر ملتهای اسلامی سعی دارد با لباس جدیدی وارد منیادداشت روحانی در نشریه آلمانی: در تلاشیم از تحمیل مشکلات جدید در روابط ایران-آمریکا جلوگیری کنیم/ هیچگاه از ح
یادداشت روحانی در نشریه آلمانی در تلاشیم از تحمیل مشکلات جدید در روابط ایران-آمریکا جلوگیری کنیم هیچگاه از حق هستهای خود نمیگذریم رئیسجمهور ایران در یادداشتی که در روزنامه زود دویچه زایتونگ آلمان منتشر شده بر ضرورت احترام متقابل در بهبود روابط با غرب تاکید کرده و گفته است اوزير امورخارجه ايتاليا به تهران آمد فصل جديد در روابط ديپلماتيك ايران و ايتاليا
وزير امورخارجه ايتاليا به تهران آمد فصل جديد در روابط ديپلماتيك ايران و ايتاليا گروه سياسي با انتخاب حسن روحاني به عنوان رئيس دولت يازدهم روابط ايتاليا با ايران نشانههايي از بهتر شدن را مشاهده ميكند در همان روزهاي ابتدايي پيروزي روحاني وزارت امور خارجه ايتاليا همراه با وزاجلالي در ديدار با رئيس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا: اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران از چارچوب مذاكرا
جلالي در ديدار با رئيس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران از چارچوب مذاكرات صادقانه به دور است غرب تحليل درستي از واقعات جامعه ايران ندارد و به همين دليل دچار خطا در تحليل و تصميمگيري در ارتباط با ايران شده است جلالي در ديدار با رئيس كميته روجلالي در ديدار با رئيس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا:تحريمهاي جديد آمريكا ناقض مذاكرات صادقانه و اعتم
جلالي در ديدار با رئيس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا تحريمهاي جديد آمريكا ناقض مذاكرات صادقانه و اعتمادساز است رئيس گروه روابط با پارلمان اروپا در مجلس شوراي اسلامي در ديدار با كرونبرگ گفت تحريمهاي جديد آمريكا ناقض مذاكرات صادقانه و اعتمادساز است به گزارش خبرگزاري فارستاسيس كنسولگري جديد ايران در افغانستان
تاسيس كنسولگري جديد ايران در افغانستان به گزارش روزنامه خراسان بر اساس مصوبه هفته هاي اخير هيئت وزيران كه توسط اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور به دستگاههاي مربوطه ابلاغ شده مقرر شده است بنا به پيشنهاد شهريورماه محمدجواد ظريف وزير خارجه كشورمان سركنسولگري جمهوري اسلامي ايرانهاونديان: روابط سياسي با اروپا وارد فصل جديدي شده است
نهاونديان روابط سياسي با اروپا وارد فصل جديدي شده است رييس دفتر رييس جمهوري با بيان اين كه روابط سياسي با اروپا وارد فصل جديدي براي رسيدن به دركي بهتر از يكديگر شده است گفت تعامل سازنده با جهان اراده دولت و ملت ايران است به گزارش بازتاب آنلاين به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياظریف: تهران و رم در فضای جدید روابط پیشتازی خواهند داشت/ ایران برای روابط با ایتالیا اهمیت قائل است
ظریف تهران و رم در فضای جدید روابط پیشتازی خواهند داشت ایران برای روابط با ایتالیا اهمیت قائل است محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در دیدار اما بونینو وزیر خارجه ایتالیا با اشاره به روابط دیرینه و مستحکم تهران و رم گفت دو کشور در فضای جدید روابط پیشتازی خواهند داشت به گز-
گوناگون
پربازدیدترینها