تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را با غیر زبانتان بخوانید تا از شما پارسایی و کوشش و نماز و خوبی را ببینند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802950923




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گفت‌و‌گو با دكتر اميررضا ركن رئيس مركز تحقيقات ايمپلنت‌هاي دنداني چگونه از مرواريدهاي مصنوعي مراقبت كنيم؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: گفت‌و‌گو با دكتر اميررضا ركن رئيس مركز تحقيقات ايمپلنت‌هاي دنداني چگونه از مرواريدهاي مصنوعي مراقبت كنيم؟
حبيب ميدانچي

تا 23 سال پيش در ايران، ترميم دندان‌هاي از دست رفته محدود بود به پر كردن، روكش‌گذاري و اگر دندان‌ها با ريشه از بين رفته بود، در نهايت پروتز مصنوعي به نوعي پايان كار ترميم محسوب مي‌شد.با ورود فناوري كاشت ايمپلنت به ايران، اميد بسياري از مردم براي داشتن يكدست دندان سالم و زيبا تقويت شد. با وجود گراني اين نوع درمان، متقاضي كاشت ايمپلنت در ايران كم نيست.در هر حال، به تأييد پزشكان و متخصصان، ايمپلنت هم در ميان روش‌هاي درمان و ترميم دندان روشي كامل و بي‌نقص نيست. درباره ايمپلنت و معايب و مزاياي آن با آقاي دكتر امير رضا ركن، رئيس مركز تحقيقات ايمپلنت‌هاي دنداني، دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت‌و‌گو كرديم. اين مركز از سال 1389 تشكيل شده و هدف از تأسيس اين مركز آموزش و ارتقاي دانش دندانپزشكان مستعد و علاقه‌مند به علم روز دندانپزشكي در خصوص ايمپلنت است، همچنين اين مركز با هدايت، سرپرستي و اولويت بندي پايان‌نامه‌هاي دانشجويي به دنبال كسب نتايجي منتهي به ارتقاي سلامت و توليد دانش در حوزه تخصصي
ايمپلنت است. از جمله اهداف اين تحقيقات، كمك به تشكيل شركت‌هاي دانش‌بنيان است تا در نهايت محصولات توليدي آن‌ها در مسير ارتقاي بهداشت دهان و دندان جامعه گام بردارد.

چه افرادي واجد شرايط ايمپلنت‌ هستند؟ آيا استفاده از اين روش محدوديت سني دارد؟
افرادي كه به دلايل مختلف مثل پوسيدگي دندان، بيماري لثه، ضربه، شكستگي و تصادفات و... دندان‌هاي خود را از دست داده باشند، واجد شرايط ايمپلنت يا كاشت دندان هستند. ايمپلنت بايد در سني كه رشد فكي و استخواني فرد مورد نظر كامل شده باشد، انجام گيرد؛ در خانم‌ها از 16 و آقايان از 18 سال به بالا انجام عمل كاشت دندان مانعي ندارد، به همين دليل به‌طور مثال براي نوجوان 12 ساله‌اي كه دندان كرسي خود را، كه بيش از ساير دندان‌ها در معرض پوسيدگي قرار دارد از دست مي‌دهد، ايمپلنت توصيه نمي‌شود، بلكه بايد با مراقبت و حفظ سلامت بافت‌هاي استخواني و فكي و مديريت فضا در آن ناحيه به دليل تمايل دندان‌هاي اطراف به پركردن آن، اجازه داد سن فرد به ميزان مورد نظر رسيده و سپس ايمپلنت صورت بگيرد.
در حال حاضر عمل ايمپلنتي كه در كشور ما صورت مي‌گيرد، تا چه ميزان به سطح ممتاز كشور‌هاي توسعه يافته نزديك است و چه تفاوت‌هايي نسبت به آن دارد؟
انجام عمل ايمپلنت در ايران از سال 1369 آغاز شد. امروز از جهات كيفيت ابزار، وسايل و مواد مورد استفاده، ما هيچ كمبود و نقصاني نسبت به كشورهاي توسعه يافته نداريم. هزينه ايمپلنت در ايران با ساير نقاط جهان قابل مقايسه نيست، البته من منكر گراني آن براي مردم نيستم، ولي هزينه پايين ايمپلنت و حتي ساير موارد درماني نسبت به كشورهاي توسعه يافته، يكي از عوامل جذب توريست درماني و بيماران ساير كشورها است. بنابراين مدرن‌ترين و با كيفيت‌ترين خدمات دندانپزشكي روز دنيا در ايران ارائه مي‌شود، كه يكي از دلايل اصلي دستيابي به اين خدمات، عزيمت پزشكان و دندانپزشكان به خارج از كشور و آشنايي آن‌ها با علم روز دنيا است.
امكان دارد فردي زيبايي دندان برايش اهميت چنداني نداشته باشد و بر همين اساس تصميم به انجام عمل ايمپلنت نگيرد؛ شما تا چه ميزان بيماران را ملزم به استفاده از ايمپلنت مي‌كنيد؟ استفاده نكردن از اين روش درمان براي بيمار چه عوارضي دارد؟
ما 32 دندان داريم كه اگر از دندان‌هاي عقل صرفنظر كنيم، 28 عدد باقي مي‌ماند. از اين تعداد تنها 8 دندان وجهه زيبايي دارد و به چشم مي‌آيد و ساير دندان‌ها اين قابليت را ندارند. نگاه به دندانپزشكي تنها از زاويه زيبايي، بهانه‌اي براي شركت‌هاي بيمه به منظور شانه خالي كردن از زير بار مسئوليت پرداخت هزينه‌ها است. توصيه همه متخصصان دندانپزشكي براي استفاده از ايمپلنت تنها جنبه زيبايي ندارد بلكه وقتي فردي دندان‌هاي خلفي خود را از دست مي‌دهد، اينجا ديگر زيبايي مفهومي ندارد، اما براي حفظ حالت طبيعي آناتومي فك و جلوگيري از حركت ساير دندان‌ها و پر كردن فضاي خالي دندان از دست رفته، ايمپلنت توصيه مي‌شود و همانگونه كه مي‌بينيم در اين موارد، انجام عمل ايمپلنت كمك شاياني به حفظ سلامت دهان و دندان‌هاي سالم فرد خواهد كرد، بدون اين‌كه زيبايي به‌طور خاص مورد توجه باشد.
ژنتيك فرد از يك طرف و ابزارها و وسايل استفاده شده براي كاشت دندان از طرف ديگر، تا چه ميزان به عمر و دوام ايمپلنت كمك مي‌كند؟
اين موضوع در ابتدا به لوازم مورد استفاده جراح و تجربه او بستگي دارد. بهداشت دهان و دندان يكي از تأثيرگذارترين عوامل است؛ در صورت عدم توجه به اين موضوع، باكتري‌ها و ميكروب‌ها در اطراف ايمپلنت جمع شده و عمر آن را كاهش مي‌دهند.
بسياري از بيماران اين سؤال را مطرح مي‌كنند كه ايمپلنت تا چند سال دوام خواهد داشت؛ در واقع كيفيت و استحكام دندان طبيعي اصلاً قابل قياس با ايمپلنت نيست؛ اگر ميزان مراقبت و حفظ سلامت ايمپلنت به همان اندازه‌اي باشد كه باعث آسيب رسيدن به دندان طبيعي شده است، طبيعتاً دوام زيادي نخواهد داشت.
در حالت كلي مراقبت و نگهداري خود بيمار مهمترين عامل بقا و طول عمر ايمپلنت است و نحوه عمل و كار جراح و مسائل ژنتيكي در وهله‌ بعدي قرار مي‌گيرد. اثر مسائل ژنتيكي در مقابل تأثير بهداشت دهان و دندان بسيار ناچيز است تا حدي كه ما به مراجعاني كه ادعا مي‌كنند تمام اعضاي خانواده‌شان دچار مشكل دندان هستند، متذكر مي‌شويم كه شما خانوادگي بهداشت ضعيفي داريد، البته توانمندي فرد جراح و دقت در عمل ايمپلنت هم تأثير بسزايي دارد، به همين دليل اين اصطلاح رايج است كه پزشك و بيمار همكارند و هر دو بايد وظايفشان را به درستي انجام دهند، در غير اين صورت به نتيجه دلخواه نخواهند رسيد.
ايده آل‌ترين ايمپلنت درصورت رعايت بهداشت دهان و دندان و عمل مناسب توسط دندانپزشك، چقدر عمر مفيد خواهد داشت؟
ايمپلنت قابليت ماندگاري و بقا تا پايان عمر و در تمام طول زندگي را دارد. مراجعاني داريم كه 20 سال قبل اين عمل را انجام داده‌اند و كماكان از آن دندان ايمپلنت شده استفاده كرده و مشكلي هم ندارند.
با توجه به شرايط آناتوميك فك، آيا تعداد ايمپلنت‌ها مشكلي پيش نمي‌آورد و از ديد علم دندانپزشكي توجيه‌پذير است؟
در حالتي كه تمامي 28 دندان فردي ريخته باشد، براي هر فك بايد نهايتاً 8 عمل ايمپلنت انجام داده و 14 دندان مي‌توانند روي 8 پايه كاشته شده قرار گيرند. براي برخي از فك‌ها كه كوچكتر هستند، 12 دندان كفايت مي‌كند كه نياز به 6 عمل ايمپلنت دارد. اين ميزان ايمپلنت مشكلي براي بيمار ايجاد نمي‌كند.
چه افرادي نمي‌توانند از ايمپلنت به منظور جايگزين دندان از دست رفته خود استفاده كنند؟
امكان دارد ايمپلنت را نتوان براي برخي از بيماران استفاده كرد، كه دلايلي مانند كافي نبودن رشد استخواني يا مثلاً ديابتيك بودن فرد دارد. يكي از ملزومات ايمپلنت، سلامت جسمي فرد است؛ به‌طور مثال افراد ديابتيك، سيگاري‌ها، افراد مبتلا به لوسمي، ايدز يا كساني كه كمبود استخوان دارند، كانديداي خوبي براي ايمپلنت نيستند.
دندان‌هاي طبيعي ما درطول زمان دچار تغيير رنگ مي‌شود؛ آيا به دليل اين تغيير رنگ، دندان‌ يا پروتزهايي كه با ايمپلنت در دهان ما كاشته مي‌شوند، نياز به تعويض در بلند مدت دارند؟
با توجه به مواد غذايي مصرفي مثلاً چاي و قهوه زياد يا استعمال دخانيات، رنگ ريزه‌هايي روي دندان‌هاي طبيعي جمع مي‌شود؛ از اين منظر مشكلي پيش نمي‌آيد، زيرا اين رنگ ريزه‌ها به روي آن پروتزها هم جمع مي‌شوند و تفاوت خاصي ايجاد نمي‌شود و با يك جرم‌گيري به حالت اوليه باز مي‌گردد اما برخي از تغيير رنگ‌ها با افزايش سن صورت مي‌گيرد كه دلايل بيروني ندارد و جنبه دروني دارد، كه در اين تغيير رنگ نياز به تعويض روكش در درازمدت احساس مي‌شود.
بسياري از مردم در ميانسالي دچار تحليل لثه مي‌شوند. در صورت بروز اين معضل، آيا ايمپلنت قابليت ترميم يا تعويض دارد؟
طبق بررسي‌هاي صورت گرفته دريافتيم كه بعد از سال اول به ميزان يك ميلي‌متر استخوان‌هاي اطراف ايمپلنت تحليل مي‌رود. ولي اگر تمام شرايط مناسب باشد و مراقبت به درستي صورت بگيرد، اين ميزان بعد از سال اول به 1/0 ميلي‌متر كاهش مي‌يابد؛ البته اين آمار قطعي و ثابت نيست و بسياري از افراد همين ميزان تحليل را هم ندارند، بنابراين تحليل استخوان اطراف ايمپلنت در حدي نيست كه نگراني به دنبال داشته باشد؛ زماني اين اتفاق مي‌افتد كه لثه دچار بيماري شود و در اين حالت ترميم استخوان و استخوان‌سازي براي ايمپلنت مجدد لازم است.
يك باور غلط بين عموم مردم جا افتاده كه به دليل ايجاد نشدن مشكل در دندان كاشته، نيازي به مراجعه به دندانپزشك احساس نمي‌كنند. براي از بين بردن اين باور غلط چه توصيه‌اي داريد؟
يكي از مشكلات اساسي ما همين موضوع است. بيماران 2 تا 3 سال بعد از عمل ايمپلنت به ما مراجعه مي‌كنند، ولي پس از اين مدت اين موضوع فراموش شده و ديگر هيچ پيگيري از سوي بيمار صورت نمي‌گيرد.
متأسفانه مردم اين نكته را نمي‌دانند كه اگر در ايمپلنت مشكلي رخ بدهد يا بيماري خاصي اتفاق بيفتد، درد ندارد و فرد متوجه آن نمي‌شود؛ اگر به‌طور مداوم و مستمر به دندانپزشك مراجعه كنند و با معاينه و عكسبرداري از ميزان سلامت خود مطلع شوند، آنگاه فرصت جلوگيري از مشكلات بزرگتر وجود دارد. زماني كه مشكل ايمپلنت به استخوان فك و لثه نرسيده باشد؛ درمان بيماري
امكان‌پذير است.
در دندانپزشكي به نظر مي‌رسد تداخل وظايف وجود دارد، به نحوي كه پزشكان با تخصص‌هاي متفاوت كارهاي مربوط به تخصص‌هاي يكديگر را انجام مي‌دهند، آيا رخداد اين اتفاق درست به نظر مي‌رسد؟
در كشور ما 25 هزار دندانپزشك مشغول به كار هستند كه 10% آن‌ها متخصص و ساير آن‌ها عمومي هستند. تفاوت دندانپزشكي با ساير رشته‌هاي پزشكي اين است كه دندانپزشكان عمومي و دندانپزشكان متخصص با وظايف يكديگر به خوبي آشنا هستند، بنابراين همه دندانپزشكان چه عمومي و چه متخصص با اصول كلي آشنايي دارند و تنها ممكن است در موارد مختلف تمرين كمتري نسبت به يكديگر كرده باشند.
در حيطه ايمپلنت تنها يك واحد مربوط به اين درس در چارت دروس دانشگاه موجود است كه طبيعتاً با آن يك واحد كسي نمي‌تواند در بازار كار صرفاً به ايمپلنت مشغول باشد؛ اين كمبود باعث شده بازار آموزش ايمپلنت در خارج از دانشگاه بسيار داغ باشد، اما شخصاً اميدوارم با توسعه آموزش‌هاي دانشگاهي تئوري و عملي، روز به روز رشد بيشتري براي توانمند‌سازي دندانپزشكان عمومي و متخصص
داشته باشيم.

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن