محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826415009
گفتوگو با دكتر اميررضا ركن رئيس مركز تحقيقات ايمپلنتهاي دنداني چگونه از مرواريدهاي مصنوعي مراقبت كنيم؟
واضح آرشیو وب فارسی:ايران: گفتوگو با دكتر اميررضا ركن رئيس مركز تحقيقات ايمپلنتهاي دنداني چگونه از مرواريدهاي مصنوعي مراقبت كنيم؟
حبيب ميدانچي
تا 23 سال پيش در ايران، ترميم دندانهاي از دست رفته محدود بود به پر كردن، روكشگذاري و اگر دندانها با ريشه از بين رفته بود، در نهايت پروتز مصنوعي به نوعي پايان كار ترميم محسوب ميشد.با ورود فناوري كاشت ايمپلنت به ايران، اميد بسياري از مردم براي داشتن يكدست دندان سالم و زيبا تقويت شد. با وجود گراني اين نوع درمان، متقاضي كاشت ايمپلنت در ايران كم نيست.در هر حال، به تأييد پزشكان و متخصصان، ايمپلنت هم در ميان روشهاي درمان و ترميم دندان روشي كامل و بينقص نيست. درباره ايمپلنت و معايب و مزاياي آن با آقاي دكتر امير رضا ركن، رئيس مركز تحقيقات ايمپلنتهاي دنداني، دانشگاه علوم پزشكي تهران گفتوگو كرديم. اين مركز از سال 1389 تشكيل شده و هدف از تأسيس اين مركز آموزش و ارتقاي دانش دندانپزشكان مستعد و علاقهمند به علم روز دندانپزشكي در خصوص ايمپلنت است، همچنين اين مركز با هدايت، سرپرستي و اولويت بندي پاياننامههاي دانشجويي به دنبال كسب نتايجي منتهي به ارتقاي سلامت و توليد دانش در حوزه تخصصي
ايمپلنت است. از جمله اهداف اين تحقيقات، كمك به تشكيل شركتهاي دانشبنيان است تا در نهايت محصولات توليدي آنها در مسير ارتقاي بهداشت دهان و دندان جامعه گام بردارد.
چه افرادي واجد شرايط ايمپلنت هستند؟ آيا استفاده از اين روش محدوديت سني دارد؟
افرادي كه به دلايل مختلف مثل پوسيدگي دندان، بيماري لثه، ضربه، شكستگي و تصادفات و... دندانهاي خود را از دست داده باشند، واجد شرايط ايمپلنت يا كاشت دندان هستند. ايمپلنت بايد در سني كه رشد فكي و استخواني فرد مورد نظر كامل شده باشد، انجام گيرد؛ در خانمها از 16 و آقايان از 18 سال به بالا انجام عمل كاشت دندان مانعي ندارد، به همين دليل بهطور مثال براي نوجوان 12 سالهاي كه دندان كرسي خود را، كه بيش از ساير دندانها در معرض پوسيدگي قرار دارد از دست ميدهد، ايمپلنت توصيه نميشود، بلكه بايد با مراقبت و حفظ سلامت بافتهاي استخواني و فكي و مديريت فضا در آن ناحيه به دليل تمايل دندانهاي اطراف به پركردن آن، اجازه داد سن فرد به ميزان مورد نظر رسيده و سپس ايمپلنت صورت بگيرد.
در حال حاضر عمل ايمپلنتي كه در كشور ما صورت ميگيرد، تا چه ميزان به سطح ممتاز كشورهاي توسعه يافته نزديك است و چه تفاوتهايي نسبت به آن دارد؟
انجام عمل ايمپلنت در ايران از سال 1369 آغاز شد. امروز از جهات كيفيت ابزار، وسايل و مواد مورد استفاده، ما هيچ كمبود و نقصاني نسبت به كشورهاي توسعه يافته نداريم. هزينه ايمپلنت در ايران با ساير نقاط جهان قابل مقايسه نيست، البته من منكر گراني آن براي مردم نيستم، ولي هزينه پايين ايمپلنت و حتي ساير موارد درماني نسبت به كشورهاي توسعه يافته، يكي از عوامل جذب توريست درماني و بيماران ساير كشورها است. بنابراين مدرنترين و با كيفيتترين خدمات دندانپزشكي روز دنيا در ايران ارائه ميشود، كه يكي از دلايل اصلي دستيابي به اين خدمات، عزيمت پزشكان و دندانپزشكان به خارج از كشور و آشنايي آنها با علم روز دنيا است.
امكان دارد فردي زيبايي دندان برايش اهميت چنداني نداشته باشد و بر همين اساس تصميم به انجام عمل ايمپلنت نگيرد؛ شما تا چه ميزان بيماران را ملزم به استفاده از ايمپلنت ميكنيد؟ استفاده نكردن از اين روش درمان براي بيمار چه عوارضي دارد؟
ما 32 دندان داريم كه اگر از دندانهاي عقل صرفنظر كنيم، 28 عدد باقي ميماند. از اين تعداد تنها 8 دندان وجهه زيبايي دارد و به چشم ميآيد و ساير دندانها اين قابليت را ندارند. نگاه به دندانپزشكي تنها از زاويه زيبايي، بهانهاي براي شركتهاي بيمه به منظور شانه خالي كردن از زير بار مسئوليت پرداخت هزينهها است. توصيه همه متخصصان دندانپزشكي براي استفاده از ايمپلنت تنها جنبه زيبايي ندارد بلكه وقتي فردي دندانهاي خلفي خود را از دست ميدهد، اينجا ديگر زيبايي مفهومي ندارد، اما براي حفظ حالت طبيعي آناتومي فك و جلوگيري از حركت ساير دندانها و پر كردن فضاي خالي دندان از دست رفته، ايمپلنت توصيه ميشود و همانگونه كه ميبينيم در اين موارد، انجام عمل ايمپلنت كمك شاياني به حفظ سلامت دهان و دندانهاي سالم فرد خواهد كرد، بدون اينكه زيبايي بهطور خاص مورد توجه باشد.
ژنتيك فرد از يك طرف و ابزارها و وسايل استفاده شده براي كاشت دندان از طرف ديگر، تا چه ميزان به عمر و دوام ايمپلنت كمك ميكند؟
اين موضوع در ابتدا به لوازم مورد استفاده جراح و تجربه او بستگي دارد. بهداشت دهان و دندان يكي از تأثيرگذارترين عوامل است؛ در صورت عدم توجه به اين موضوع، باكتريها و ميكروبها در اطراف ايمپلنت جمع شده و عمر آن را كاهش ميدهند.
بسياري از بيماران اين سؤال را مطرح ميكنند كه ايمپلنت تا چند سال دوام خواهد داشت؛ در واقع كيفيت و استحكام دندان طبيعي اصلاً قابل قياس با ايمپلنت نيست؛ اگر ميزان مراقبت و حفظ سلامت ايمپلنت به همان اندازهاي باشد كه باعث آسيب رسيدن به دندان طبيعي شده است، طبيعتاً دوام زيادي نخواهد داشت.
در حالت كلي مراقبت و نگهداري خود بيمار مهمترين عامل بقا و طول عمر ايمپلنت است و نحوه عمل و كار جراح و مسائل ژنتيكي در وهله بعدي قرار ميگيرد. اثر مسائل ژنتيكي در مقابل تأثير بهداشت دهان و دندان بسيار ناچيز است تا حدي كه ما به مراجعاني كه ادعا ميكنند تمام اعضاي خانوادهشان دچار مشكل دندان هستند، متذكر ميشويم كه شما خانوادگي بهداشت ضعيفي داريد، البته توانمندي فرد جراح و دقت در عمل ايمپلنت هم تأثير بسزايي دارد، به همين دليل اين اصطلاح رايج است كه پزشك و بيمار همكارند و هر دو بايد وظايفشان را به درستي انجام دهند، در غير اين صورت به نتيجه دلخواه نخواهند رسيد.
ايده آلترين ايمپلنت درصورت رعايت بهداشت دهان و دندان و عمل مناسب توسط دندانپزشك، چقدر عمر مفيد خواهد داشت؟
ايمپلنت قابليت ماندگاري و بقا تا پايان عمر و در تمام طول زندگي را دارد. مراجعاني داريم كه 20 سال قبل اين عمل را انجام دادهاند و كماكان از آن دندان ايمپلنت شده استفاده كرده و مشكلي هم ندارند.
با توجه به شرايط آناتوميك فك، آيا تعداد ايمپلنتها مشكلي پيش نميآورد و از ديد علم دندانپزشكي توجيهپذير است؟
در حالتي كه تمامي 28 دندان فردي ريخته باشد، براي هر فك بايد نهايتاً 8 عمل ايمپلنت انجام داده و 14 دندان ميتوانند روي 8 پايه كاشته شده قرار گيرند. براي برخي از فكها كه كوچكتر هستند، 12 دندان كفايت ميكند كه نياز به 6 عمل ايمپلنت دارد. اين ميزان ايمپلنت مشكلي براي بيمار ايجاد نميكند.
چه افرادي نميتوانند از ايمپلنت به منظور جايگزين دندان از دست رفته خود استفاده كنند؟
امكان دارد ايمپلنت را نتوان براي برخي از بيماران استفاده كرد، كه دلايلي مانند كافي نبودن رشد استخواني يا مثلاً ديابتيك بودن فرد دارد. يكي از ملزومات ايمپلنت، سلامت جسمي فرد است؛ بهطور مثال افراد ديابتيك، سيگاريها، افراد مبتلا به لوسمي، ايدز يا كساني كه كمبود استخوان دارند، كانديداي خوبي براي ايمپلنت نيستند.
دندانهاي طبيعي ما درطول زمان دچار تغيير رنگ ميشود؛ آيا به دليل اين تغيير رنگ، دندان يا پروتزهايي كه با ايمپلنت در دهان ما كاشته ميشوند، نياز به تعويض در بلند مدت دارند؟
با توجه به مواد غذايي مصرفي مثلاً چاي و قهوه زياد يا استعمال دخانيات، رنگ ريزههايي روي دندانهاي طبيعي جمع ميشود؛ از اين منظر مشكلي پيش نميآيد، زيرا اين رنگ ريزهها به روي آن پروتزها هم جمع ميشوند و تفاوت خاصي ايجاد نميشود و با يك جرمگيري به حالت اوليه باز ميگردد اما برخي از تغيير رنگها با افزايش سن صورت ميگيرد كه دلايل بيروني ندارد و جنبه دروني دارد، كه در اين تغيير رنگ نياز به تعويض روكش در درازمدت احساس ميشود.
بسياري از مردم در ميانسالي دچار تحليل لثه ميشوند. در صورت بروز اين معضل، آيا ايمپلنت قابليت ترميم يا تعويض دارد؟
طبق بررسيهاي صورت گرفته دريافتيم كه بعد از سال اول به ميزان يك ميليمتر استخوانهاي اطراف ايمپلنت تحليل ميرود. ولي اگر تمام شرايط مناسب باشد و مراقبت به درستي صورت بگيرد، اين ميزان بعد از سال اول به 1/0 ميليمتر كاهش مييابد؛ البته اين آمار قطعي و ثابت نيست و بسياري از افراد همين ميزان تحليل را هم ندارند، بنابراين تحليل استخوان اطراف ايمپلنت در حدي نيست كه نگراني به دنبال داشته باشد؛ زماني اين اتفاق ميافتد كه لثه دچار بيماري شود و در اين حالت ترميم استخوان و استخوانسازي براي ايمپلنت مجدد لازم است.
يك باور غلط بين عموم مردم جا افتاده كه به دليل ايجاد نشدن مشكل در دندان كاشته، نيازي به مراجعه به دندانپزشك احساس نميكنند. براي از بين بردن اين باور غلط چه توصيهاي داريد؟
يكي از مشكلات اساسي ما همين موضوع است. بيماران 2 تا 3 سال بعد از عمل ايمپلنت به ما مراجعه ميكنند، ولي پس از اين مدت اين موضوع فراموش شده و ديگر هيچ پيگيري از سوي بيمار صورت نميگيرد.
متأسفانه مردم اين نكته را نميدانند كه اگر در ايمپلنت مشكلي رخ بدهد يا بيماري خاصي اتفاق بيفتد، درد ندارد و فرد متوجه آن نميشود؛ اگر بهطور مداوم و مستمر به دندانپزشك مراجعه كنند و با معاينه و عكسبرداري از ميزان سلامت خود مطلع شوند، آنگاه فرصت جلوگيري از مشكلات بزرگتر وجود دارد. زماني كه مشكل ايمپلنت به استخوان فك و لثه نرسيده باشد؛ درمان بيماري
امكانپذير است.
در دندانپزشكي به نظر ميرسد تداخل وظايف وجود دارد، به نحوي كه پزشكان با تخصصهاي متفاوت كارهاي مربوط به تخصصهاي يكديگر را انجام ميدهند، آيا رخداد اين اتفاق درست به نظر ميرسد؟
در كشور ما 25 هزار دندانپزشك مشغول به كار هستند كه 10% آنها متخصص و ساير آنها عمومي هستند. تفاوت دندانپزشكي با ساير رشتههاي پزشكي اين است كه دندانپزشكان عمومي و دندانپزشكان متخصص با وظايف يكديگر به خوبي آشنا هستند، بنابراين همه دندانپزشكان چه عمومي و چه متخصص با اصول كلي آشنايي دارند و تنها ممكن است در موارد مختلف تمرين كمتري نسبت به يكديگر كرده باشند.
در حيطه ايمپلنت تنها يك واحد مربوط به اين درس در چارت دروس دانشگاه موجود است كه طبيعتاً با آن يك واحد كسي نميتواند در بازار كار صرفاً به ايمپلنت مشغول باشد؛ اين كمبود باعث شده بازار آموزش ايمپلنت در خارج از دانشگاه بسيار داغ باشد، اما شخصاً اميدوارم با توسعه آموزشهاي دانشگاهي تئوري و عملي، روز به روز رشد بيشتري براي توانمندسازي دندانپزشكان عمومي و متخصص
داشته باشيم.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
رئيس مركز تحقيقات سياست علمي منصوب شد
رئيس مركز تحقيقات سياست علمي منصوب شد رئيس مركز تحقيقات سياست علمي كشور توسط وزير علوم تحقيقات و فناوري منصوب شد به گزارش خبرنگار مهر رضا فرجي دانا وزير علوم تحقيقات و فناوري محمد ابويي اردكاني را به سمت رياست مركز تحقيقات سياست علمي منصوب كرد پيش از اين حسن قدسي پور رياست اينگاه تجاري، ژنتيك پزشكي را به انحراف ميبرد با دكتر رضا شيركوهي، عضو ارشد مركز تحقيقات سرطان انستيتو كانسر ا
نگاه تجاري ژنتيك پزشكي را به انحراف ميبرد با دكتر رضا شيركوهي عضو ارشد مركز تحقيقات سرطان انستيتو كانسر ايران گرچه در سالهاي اخير پيشرفت چشمگيري را در حوزه ژنتيك پزشكي شاهد بودهايم اما ژنتيك انساني و روشهاي درماني مبتني بر آن از مقولههايي است كه همواره با نگرانيهاي بالوقتی سایت مرکز تحقیقات استراتژیک، هنوز حس روحانی را رئیس این مرکز معرفی میکند
وقتی سایت مرکز تحقیقات استراتژیک هنوز حس روحانی را رئیس این مرکز معرفی میکند سایت مرکز تحقیقات استراتژیک حسن روحانی را به عنوان رئیس این مرکز معرفی میکند به گزارش نامه نیوز بعد از گذشت سه ماه از ترک مرکز تحقیقات استراتژیک از سوی حسن روحانی و جانشینی سایت این مرکز رئیس جمهورئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي سيستان خبر دادراهاندازي بزرگترين گلخانه تحقيقاتي الگويي شرق كشور در
رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي سيستان خبر دادراهاندازي بزرگترين گلخانه تحقيقاتي الگويي شرق كشور در زهك رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي سيستان گفت بزرگترين گلخانه تحقيقاتي الگويي شرق كشور در ايستگاه تحقيقات كشاورزي زهك راهاندازي شده است شيرعلي كوهكن امروز دردر گفتوگو با دكتر عليرضا زالي رئيس سازمان نظام پزشكي كشور بررسي شد پس از 8 سال سايه سياست از سر سلامت كوتاه
در گفتوگو با دكتر عليرضا زالي رئيس سازمان نظام پزشكي كشور بررسي شد پس از 8 سال سايه سياست از سر سلامت كوتاه شد فاطمه احمدزاده رفتار مبتني بر لجاجت در بين منتخبان سازمان نظام پزشكي سناريوي تلخي بود كه در سالهاي گذشته و تا قبل از استقرار دولت يازدهم به جامعه پزشكي كشور تحميل شدرئيس دفتر تحقيقات كاربردي فرماندهي انتظامي استان مركزي:عملياتي كردن دستاوردهاي پژوهشي در كشور از برنامههاي نا
رئيس دفتر تحقيقات كاربردي فرماندهي انتظامي استان مركزي عملياتي كردن دستاوردهاي پژوهشي در كشور از برنامههاي ناجا است رئيس دفتر تحقيقات كاربردي فرماندهي انتظامي استان مركزي عملياتي كردن دستاوردهاي پژوهشي در سطح كشور را از برنامههاي مهم ناجا عنوان كرد به گزارش خبرگزاري فارس از اررئيس مركز آزمون دانشگاه آزاد اسلامي: متقاضيان ثبت نام بدون آزمون دكتري بايد فارغ التحصيل باشند
رئيس مركز آزمون دانشگاه آزاد اسلامي متقاضيان ثبت نام بدون آزمون دكتري بايد فارغ التحصيل باشند ناصر اقبالي گفت داوطلبان ممتاز در نظر داشته باشند در صورتي كه در زمان ثبت نام فارغ التحصيل شده و معدل آنها مشخص شده باشد ميتوانند از اين امتياز استفاده كنند به گزارش سرويس اجتماعيرئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي:نظام سلامت ايران برگرفته از كشورهاي غربي است
رئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي نظام سلامت ايران برگرفته از كشورهاي غربي است رئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي گفت نظام سلامت ايران برگرفته از كشورهاي غربي است ما در سال ۱۴۰۴ بايد قدرت برتر منطقه باشيم و اين هدف بدون توجه به سلامت معنوي ايرانيان و داشتن يك مدل بومي سلامترئيس مركز تحقيقات وحدت اسلام در بلاد شام در گفتوگو با فارس:فتواي مفتي سعودي درباره عمليات انتحاري تلاش براي ت
رئيس مركز تحقيقات وحدت اسلام در بلاد شام در گفتوگو با فارس فتواي مفتي سعودي درباره عمليات انتحاري تلاش براي تبرئه سعوديهاست رئيس مركز تحقيقات و پژوهشهاي وحدت اسلام در بلاد شام فتواي مفتي سعودي درباره تحريم عمليات انتحاري را تلاشي جهت تبرئه سعوديها از حوادث جاري در منطقه داندكتر مسعود نيلي مشاور اقتصادي رئيسجمهور در گفتوگو با ايران: كليد حل مشكلات اقتصادي كشور «اجماع» است
دكتر مسعود نيلي مشاور اقتصادي رئيسجمهور در گفتوگو با ايران كليد حل مشكلات اقتصادي كشور اجماع است منصور بيطرف دكتر مسعود نيلي را در دفتر جديدش كه در مؤسسه عالي آموزش و پژوهش مديريت و برنامهريزي است ملاقات كرديم او هماكنون دو سمت دارد يكي آنكه مشاور اقتصادي رئيس جمهوري اسرئيس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي:انقلاب اسلامي فضا را به نفع علم و پژوهش باز كرد
رئيس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي انقلاب اسلامي فضا را به نفع علم و پژوهش باز كرد رئيس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه يكي از ويژگيهاي انقلاب اسلامي اين بوده است كه فضا را به نفع علم و پژوهش باز كرده است گفت با اين حال با فضاي مناسب پژوهشي و مديريترئيس مركز تحقيقات عوامل مؤثر بر سلامت جامعه:طرح تأثير آموزش در سرطانهاي شايع زنان در بيرجند اجرا ميشود
رئيس مركز تحقيقات عوامل مؤثر بر سلامت جامعه طرح تأثير آموزش در سرطانهاي شايع زنان در بيرجند اجرا ميشود رئيس مركز تحقيقات عوامل مؤثر بر سلامت جامعه دانشگاه علوم پزشكي بيرجند از اجراي طرح تأثير آموزش مبتني بر مدل تغيير اعتقادات بهداشتي بر رفتارهاي غربالگري سرطانهاي شايع زنان دربا حضور نايب رئيس مجلس شوراي اسلاميپژوهشگران برگزيده مركز تحقيقات اسلامي مجلس تقدير شدند
با حضور نايب رئيس مجلس شوراي اسلاميپژوهشگران برگزيده مركز تحقيقات اسلامي مجلس تقدير شدند مراسم تقدير از پژوهشگران برگزيده مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي عصر امروز در مركز فقهي ائمه اطهار ع شهر قم برگزار شد به گزارش خبرگزاري فارس از قم در اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها