واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي:انقلاب اسلامي فضا را به نفع علم و پژوهش باز كرد
رئيس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه يكي از ويژگيهاي انقلاب اسلامي اين بوده است كه فضا را به نفع علم و پژوهش باز كرده است گفت: با اين حال با فضاي مناسب پژوهشي و مديريت پژوهشي ايدهآل فاصله داريم.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، حجت الاسلام والمسلمين احمد مبلغي عصر امروز در مراسم تقدير از پژوهشگران برگزيده مركز تحقيقات اسلامي مجلس با اشاره به اينكه حيات و پيشرفت هر كشوري به حيات و پويايي و نشاط علم در آن كشور بستگي دارد اظهار كرد: حيات، پويايي و نشاط علم به فعال بودن پژوهش در آن علم باز ميگردد و اگر پژوهش در كار نباشد علم يك كالبد بي تحرك و ايستا خواهد بود.
وي با بيان اينكه حيات پژوهش به داشتن رويكردها و اصولي وابسته است گفت: از آن جمله ميتوان به رويكرد تمركز بر موضوعاتي كه حاكي از نيازهاي واقعي جامعه است و تاثيرات عظيم و اساسي كه در رفع نيازهاي جامعه دارد اشاره كرد.
رئيس مركز تحقيقات اسلامي مجلس با اشاره به رويكرد نوآوري در پژوهش بيان كرد: پژوهشي كه مبتني بر تثبيت ايدههاي موجود باشد مفيد نخواهد بود.
وي كيفيت در پژوهش را يكي از رويكردهاي حيات پژوهش دانست و عنوان كرد: خروجيهاي پژوهش بايد كيفي باشد و توان پاسخگويي به مسائل را داشته باشد.
مبلغي با بيان اينك حيات اين رويكردها وابسته به چند مورد است تصريح كرد: روش پژوهش، مديريت و امكانات مواردي هستند كه رويكردهاي پژوهش به آنها وابسته هستند.
وي با اشاره به اينكه مادامي كه پژوهش روش مناسبي نداشته باشد ناكام خواهد ماند گفت: فقدان مديريت جمعي موجب در جا زدن و انفكاك بين بخشهاي پژوهشي خواهد شد.
رئيس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي افزود: اگر امكانات پژوهشي مانند بودجه و وسايل پژوهشي نباشد مديريت نميتواند كاري انجام دهد.
وي با بيان اينكه اين سه مورد از ابرهاي باران خيز فرهنگ پذيرش سيراب ميشوند اظهار كرد: اگر فرهنگ پذيرش نباشد مديريت، روش و امكانات بي فايده خواهند بود و كسي نيز جرات حرف زدن نخواهد داشت.
مبلغي با اشاره به اينكه شاخصه درست يك جامعه مطالعاتي اين است كه پژوهشگر هميشه در بهترين جايگاه و محبوب ترين فضا و امكانات قرار بگيرد گفت: فقدان چنين امري موجب ميشود كه علم در جامعه پيشرفت نكند.
وي با بيان اينكه يكي از ويژگيهاي انقلاب اسلامي اين بوده است كه فضا را به نفع علم باز كرده است، تصريح كرد: با اين حال با فضاي مناسب پژوهشي و مديريت پژوهشي ايدهآل فاصله داريم.
رئيس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي يك مركز پژوهشي جديد است و تجربه نويني را در عرصه پژوهشهاي ديني شكل داده است گفت: اين مركز به دنبال حساس ترين موضوعات جامعه است و فاصلهاي بين موضوعات اين مركز و آنچه كه بايد در عينيت تحقق پيدا كند نيست.
وي با بيان اينكه شيوه مطالعاتي دراين مركز واجد ويژگيهايي است عنوان كرد: اين مركز ميان مطالعه فقهي و حقوقي يك آشتي و وضع تعاملي برقرار كرده است و به دليل تمركز بر موضوعات هسته قانون گذاري اين وضع تعاملي به صورت كم نظيري در مطالعات ما شكل گرفته است.
مبلغي با بيان اينكه بعد از انقلاب آرزوي حوزه بوده كه يك مطالعه جمعي انجام دهد گفت: عمدتا مطالعات جمعي حوزه دچار نازايي بوده زيرا مطالعات جمعي مديريت جمعي ميخواهد ولي در مركز ما مطالعات جمعي به شكل ويژهاي به وجود آمده است و ميتوان آن را گسترش داد و به سرانجامي رساند.
رئيس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه اين نشست براي تقدير و تشكر از محققاني كه ارتباط خوبي با مجلس فراهم كردهاند تشكيل شده است گفت: ما به دنبال اين هستيم كه اين مركز در روندهاي رسمي تصويب طرحها و لوايح جايگاه خود را پيدا كند و اين مسير در حال پيموده شدن است.
انتهاي پيام/2258/ك40
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]