واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: انتقـاد روسای کمیتههـای سنا از طرح تحریمهـای ایـران
10 نفر از رییسان کمیتههای سنای آمریکا در انتقاد از اقدامات رییس کمیته روابط خارجی سنا که اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را خواستار است، در نامه مشترکی به رهبر اکثریت سنا، از وی خواستند تلاشهای این کمیته برای تشدید تحریمها را رد کند و هشدار دارند که این طرح میتواند به مذاکرات هستهیی با ایران آسیب بزند.
آفتاب: در نامه رییسان 10 کمیته سنای آمریکا به هری رید، رهبر اکثریت سنا آمده است که در مرحله کنونی و در حالی که مذاکرات ادامه دارد، ما معتقدیم که تحریمهای جدید به نفع کسانی در ایران خواهد بود که بیشتر از همه مشتاق شکست مذاکرات هستند.
به گزارش روزنامه هافینگتن پست، رابرت منندز، رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا یکی از حامیان اصلی طرح تحریمهای جدید علیه ایران است.
روز پنجشنبه یک مقام ارشد کاخ سفید، ممندز را به تلاش برای ایجاد اختلال در مذاکرات متهم کرد.
این مقام عالیرتبه آمریکایی گفت: ما بارها قویا با هرگونه طرح تحریمهای جدید در طول مذاکرات مخالفت کردهایم. ضرورتی ندارد که کنگره این طرح را تصویب کند، زیرا ما در حال تقویت تحریمهای موجود هستیم و اگر مذاکرات موفقیتآمیز نباشد یا اگر ایران تقلب کند، میتوانیم به تحریمها روی بیاوریم.
این مقام آمریکایی افزود: این طرح به رییسجمهور آمریکا انعطافپذیری لازم برای مذاکره درباره توافق را نمیدهد. حقیقت این است که تصویب تحریمهای جدید در حال حاضر در جامعه بینالمللی شکاف ایجاد میکند، تندروهای ایرانی را تقویت میکند و احتمالا چشمانداز یک راهحل دیپلماسی را از مسیر خود منحرف میکند. اعضای کنگره که تصویب این طرح را خواستار هستند، در حال بستن در دیپلماسی هستند و باعث میشوند احتمال این که گزینهای جز گزینه نظامی برای ما باقی نماند، افزایش یابد.
جی کارنی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید نیز هشدار داد که باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا هرگونه طرح تحریمهای جدیدی را وتو خواهد کرد.
با این وجود منندز تنها کسی نیست که اعمال تحریمهای شدیدتر علیه ایران را خواستار است. طرح پیشنهادی منندز و سناتور مارک کرک، تحت حمایت 12 سناتور دموکرات دیگر از جمله سناتور چارلز شومر و همینطور 12 سناتور جمهوریخواه آمریکایی قرار دارد.
یک دستیار کمیته روابط خارجی سنای آمریکا مدعی شد که طرح پیشنهادی مذاکرات هستهیی را مختل نمیکند.
او گفت: هیچ تحریم جدیدی فورا اجرایی نمیشود و همه تحریمهایی که قرار بود تحت توافق ژنو لغو شود، لغو میشود.
این مقام آمریکایی افزود که اگر پس از شش ماه توافقی حاصل نشود یا ایران وظایفش را نقض کند، آنگاه تحریمها اجرایی میشوند و هدف آنها این است که «همه بدانند که در انتهای تونل چه چیزی نهفته است».
روزنامه هافینگتن پست گزارش داد که سخنگوی منندز بلافاصله برای اظهارنظر در دسترس نبود.
10 سناتوری که نامه اعتراضی را امضا کردهاند، تیم جانسون رییس کمیته بانکداری، دایان فاینشتاین رییس کمیته اطلاعاتی، کارل لوین رییس کمیته خدمات مسلح، باربارا میکولسکی رییس کمیته تخصیص بودجه، جان راکفلر رییس کمیته تجاری، باربارا باکسر رییس کمیته کارهای محیط زیست و عمومی، توماس کارپر رییس کمیته امور دولتی و امنیت داخلی، پاتریک لیهی رییس کمیته قضایی، ران وایدن رییس کمیته منابع طبیعی و انرژی و تام هارکین رییس کمیته بهداشت، آموزش، کار و مستمری هستند.
آنا گالاند، مدیر اجرایی سازمان «موو آن» نیز از منندز و شومر انتقاد کرده است.
به گزارش ایسنا،وی در بیانیهای اعلام کرد: دموکراتهایی مانند سناتور شومر و منندز باید از حمایت از تلاشهای جمهوریخواهان برای مختل کردن دیپلماسی اوباما خودداری کنند. آخرین چیزی که کشور ما به آن نیاز دارد، یک جنگ دیگر است. درست نیست سناتورها تعمدا پتانسیل یک راهحل دیپلماتیک را مختل کنند. ما از همه سناتورها میخواهیم از اقدامی که خطر درگیری را بالا میبرد، خودداری کنند.
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]