واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گذشته در اسكار ديده نشدفدا كردن ايراني بودن به بهاي يك توهم بي اساس
زمان يك بار ديگر نشان داد كه حضرات تصميم گيرنده به قاعدهاي از قواعد سينماي جهان دورند كه حتي مثلا نميتوانند تشخيص دهند اصغر فرهادي كه سال گذشته اسكار را از آن خود كرد احتمالا امسال ديگر دستش به تنديس اسكار نميرسد.
خبرگزاري فارس - محمدرضا پارسا : از همان شبي كه شنيديم مسولان فارابي (دوره گذشته)فيلم گذشته اصغر فرهادي را قرار است براي شركت در اسكار ارسال كنند از داد و فرياد و انتقاد دريغ نكرديم.اميدوار بوديم شايد هنوز اميدي باشد و مسولان بازنگري كنند و فيلم ديگري به اسكار ارسال شود.دليل اعتراضمان هم اين بود كه اين فيلم ايراني نيست و نه داستان و نه فضا و نه عناصر اصلي ديگرش هيچكدام ايراني نيستند و نمي توانند نماينده شايسته براي كشور ما باشند.
بعضيها هم با ما هم عقيده بودند و به اين انتخاب معترض شدند.يكي از اين افراد تهيه كننده دربند بود.
سمواتي به انتخاب "گذشته" براي اسكار اعتراض كردو گفت "گذشته" هيچ ربطي به فرهنگ و سينماي ايران ندارد؛ با اين انتخاب سينماي كشور را تحقير كردند. با اطلاعات غلط برخي، كميته انتخاب گول خورد. اين انتخاب براي سينماي ما خجالتآور است.
محمدعلي باشه آهنگر هم از جمله اين معترضين بود .وي مدعي شد:
مدير بخش بينالملل بنياد فارابي دوست عزيزم است و به خاطر گفته هاي نادرستش به خدا مي سپارمش. از آقاي اسفندياري مي خواهم اندكي خاطراتش را مرور كرده و جشنواره مقاومت سال قبل را به ياد بياورد كه در حياط مجتمع محل اقامتمان با ايشان گپ مي زدم و همان جا بود كه به ايشان گفتم:«شما مي دانيد لابي من و فيلم من براي راهيابي به اسكار كمتر از بقيه است. نه مدير اصلاح طلب از اين فيلم حمايت مي كند، نه مدير اصولگرا و نه مدير ميانه رو؛ دليلش هم يك چيز است؛ تفاوت!» ايشان همان جا اشاره كرد كه فلاني كه راي 16 اُم فيلم براي معرفي به اسكار را داده به همان فيلمي راي داده كه در نهايت بنا بود به اسكار معرفي شود و من هم پاسخ دادم:«آن فلاني خودش لابي كس ديگري است.»
اما به فاصله كوتاهي از اين اعتراض فرياد آنها كه توصيه ارسال اين فيلم را به اسكار كرده بودند بلند شد.چنان با اطمينان از برنده شدن اين فيلم در اسكار سخن ميگفتند كه حتي معتقد بودند برق اين جايزه ميارزد به اينكه فيلمي نه چندان ايراني به اسكار ارسال شود.
پشت بندش هم انواع تحليلها و استدلالها شروع شد كه به فلان دليل و بهمان حكم «گذشته »جايزه اسكار را از آن خود خواهد كرد.
همان ايام يكي از خبرگزاريها نوشت : «اسكات فينبرگ»، تحليگر باسابقه نشريه سينمايي هاليوودريپورتر در حالي به پيشبيني بختهاي اصلي جوايز اسكار 2014 در بخشهاي گوناگون پرداخته كه نماينده سينماي ايران به عنوان شانس اصلي كسب اسكار فيلم خارجي معرفي شده است.
طبق پيشبيني هاليوود ريپورتر، در بخش بهترين فيلم غيرانگليسي فيلم «گذشته» ساخته اصغر فرهادي – نماينده ايران – شانس اول است و پس از آن فيلمهاي «شبيه پدر، شبيه پسر» از ژاپن، «زيبايي بزرگ» از ايتاليا، «گلوريا» از شيلي و «اپيزودي از زندگي آيرون پيكر» از بوسني اصليترين بختهاي كسب اسكار محسوب ميشوند
مدير بخش بينالملل بنياد فارابي هم با عنايت به اين تحليلهاي مشكوك مدعي شد :در تمامي نشريات و مجلات معتبر خارجي «گذشته» به عنوان نماينده سينماي ايران در اسكار ذكر شده و اگر هم اين فيلم بتواند جايزه بهترين فيلم خارجي زبان را بگيرد، به نام ايران ثبت خواهد شد.
از سوي ديگر او حتي تلاش كرد ايراني نبودن گذشته را هم به شكلي توجيه كند : در حال حاضر در مراسم اسكار بهاي ويژهاي به نيروي خلاقه فيلم يعني كارگردان داده شده است و بنابراين «گذشته» در مراسم اسكار و تمام تبليغات مربوطه نماينده كشور ايران محسوب ميشود.
جالب اينجاست كه اين حضرات هم ما و هم ساير منتقدين به ارسال اين فيلم را چنان با شدت و حدت مورد عتاب قرار ميدادند و دست پيش ميگرفتند كه تو گويي منتقدين به تصميم آنها نعوذ باالله از قوانين اسلام خارج شدهاند.
به هر روي حالا زمان يك بار ديگر نشان داد كه حضرات تصميم گيرنده به قاعدهاي از قواعد سينماي جهان دورند كه حتي مثلا نميتوانند تشخيص دهند اصغر فرهادي كه سال گذشته اسكار را از آن خود كرد احتمالا امسال ديگر دستش به تنديس اسكار نمي رسد و نمي ارزد كه مليت و ايراني بودنمان را به بهاي يك توهم فدا كنيم.
انتهاي پيام / ا
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]