واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تغيير رويكرد صداوسيما در قبال مناسبتهاي ملي به زمان طولاني نياز دارد
يك جامعهشناس ارزيابياش از عملكرد تلويزيون در پرداختن به مناسبتهاي ملي از جمله شب يلدا را اينگونه بيان كرد: طبيعي است كه رويكرد رسانه ملي ايدئولوژيك است و تاكيد كمتر از ضرورت به آيينها و مناسك ملي دارد.
او تصريح كرد: به نظر ميآيد به دليل رويكردهاي راديكال، صداوسيما فرصت اين را پيدا نكرده كه از گنج غني فرهنگ باستان ايران استفاده بهينه كند.
دكتر محمد علي محمدي دربارهي پرداختن به مناسبتهاي ملي و بهاء دادن به آنها از سوي صداوسيما معتقد است: مناسبتهاي ملي مثل شب يلدا جزو ميراث فرهنگي و ثروت ملي هر كشور هستند.
اين جامعهشناس در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين خصوص خاطرنشان كرد: جشنها و اعياد ملي، جزو ثروت ملي هر كشور هستند كه اين ميراث فرهنگي معمولا براي خرج كردن و مصرف كردن و سود مديريت جامعه به كار گرفته ميشوند كه اگر كسي از داشتههاي فرهنگياش استفاده نكند گويا ثروتي در دست دارد اما از آن استفاده نميكند و آن را هدر ميدهد.
وي همچنين با اشاره به تفاوت فرهنگ هر كشور در راستاي حفظ مناسبتهاي ملي يادآور شد: يكي از تفاوتهاي اساسي كشورهاي بافرهنگ، كمفرهنگ و آنهايي كه تمدن غني، تاريخي و ديني دارند، در همين ثروت انباشتهشدهي فرهنگي است.
او اضافه كرد: به دليل اينكه ما در كشورمان تمدن ديريني داريم و از يك سو هم كشورمان پر از آيينهاي مختلف باستاني است، بنابراين ميشود هر بخشي از جمعيت كشورمان را با يكي از آيينها و مراسم و مناسك به لحاظ روحي تقويت كرد تا بتوانند شادابي و انرژي خودشان را براي در خدمت جامعه بودن تقويت كنند.
وي در عين حال گفت: به نظر من پرداختن به مناسبتهاي ملي و بهاء دادن به آنها ربطي به عقيده ندارد. فرهنگ و آيينهاي فرهنگي هم مثل پولي است كه در دستمان همچون ثروت است كه جامعه بايد به لحاظ تكنيكال و فني از آنها جهت مديريت جامعه استفاده كند. حال اگر در رسانه ملي به اين مسائل توجه نميشود به نظر ميآيد به لحاظ كارشناسي اجتماعي و فرهنگي دچار ضعف علمي و رويكردي هستند.
اين جامعهشناس در بخشي از گفتوگوي خود با ايسنا با بيان اينكه تغيير رويكرد صداوسيما در حوزهي پرداخت به مناسبتهاي ملي به دورهي طولاني مدت فرهنگي نياز دارد، تصريح كرد: تصورم اين است تغيير رويكردي كه صدا و سيما در اين زمينه اتخاذ كرده است به يك دوره بلند مدت فرهنگي نيازمند است، بنابراين به دليل اينكه دولت به شكل مستقيم برآمده از آراء مردم است راحتتر ميتواند در قالب انجياوها و شهرداريهاي سطح شهر، آيينهايي را به رسميت بشناسد و مردم را به همگرايي و همايش دعوت كند.
محمدي در پايان يادآور شد: اگر اين اتفاق از سوي دولت بيفتد، آن زمان است كه رسانه ملي ميتواند راحتتر اين مراسم را پوشش دهد و اگر پوشش ندهد معلوم ميشود كه انگيزه و سياست جديدي را براي خود ايجاد كرده تا به آيينها و مراسم ملي جهت شادابي جامعه بينديشد.
انتهاي پيام
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]