واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تغییر رویکرد صداوسیما در قبال مناسبتهای ملی به زمان طولانی نیاز دارد
یک جامعهشناس ارزیابیاش از عملکرد تلویزیون در پرداختن به مناسبتهای ملی از جمله شب یلدا را اینگونه بیان کرد: طبیعی است که رویکرد رسانه ملی ایدئولوژیک است و تاکید کمتر از ضرورت به آیینها و مناسک ملی دارد.
به گزارش نامه نیوز، او تصریح کرد: به نظر میآید به دلیل رویکردهای رادیکال، صداوسیما فرصت این را پیدا نکرده که از گنج غنی فرهنگ باستان ایران استفاده بهینه کند.
دکتر محمد علی محمدی دربارهی پرداختن به مناسبتهای ملی و بهاء دادن به آنها از سوی صداوسیما معتقد است: مناسبتهای ملی مثل شب یلدا جزو میراث فرهنگی و ثروت ملی هر کشور هستند.
این جامعهشناس در این خصوص خاطرنشان کرد: جشنها و اعیاد ملی، جزو ثروت ملی هر کشور هستند که این میراث فرهنگی معمولا برای خرج کردن و مصرف کردن و سود مدیریت جامعه به کار گرفته میشوند که اگر کسی از داشتههای فرهنگیاش استفاده نکند گویا ثروتی در دست دارد اما از آن استفاده نمیکند و آن را هدر میدهد.
وی همچنین با اشاره به تفاوت فرهنگ هر کشور در راستای حفظ مناسبتهای ملی یادآور شد: یکی از تفاوتهای اساسی کشورهای بافرهنگ، کمفرهنگ و آنهایی که تمدن غنی، تاریخی و دینی دارند، در همین ثروت انباشتهشدهی فرهنگی است.
او اضافه کرد: به دلیل اینکه ما در کشورمان تمدن دیرینی داریم و از یک سو هم کشورمان پر از آیینهای مختلف باستانی است، بنابراین میشود هر بخشی از جمعیت کشورمان را با یکی از آیینها و مراسم و مناسک به لحاظ روحی تقویت کرد تا بتوانند شادابی و انرژی خودشان را برای در خدمت جامعه بودن تقویت کنند.
وی در عین حال گفت: به نظر من پرداختن به مناسبتهای ملی و بهاء دادن به آنها ربطی به عقیده ندارد. فرهنگ و آیینهای فرهنگی هم مثل پولی است که در دستمان همچون ثروت است که جامعه باید به لحاظ تکنیکال و فنی از آنها جهت مدیریت جامعه استفاده کند. حال اگر در رسانه ملی به این مسائل توجه نمیشود به نظر میآید به لحاظ کارشناسی اجتماعی و فرهنگی دچار ضعف علمی و رویکردی هستند.
این جامعهشناس در بخشی از گفتوگوی خود با ایسنا با بیان اینکه تغییر رویکرد صداوسیما در حوزهی پرداخت به مناسبتهای ملی به دورهی طولانی مدت فرهنگی نیاز دارد، تصریح کرد: تصورم این است تغییر رویکردی که صدا و سیما در این زمینه اتخاذ کرده است به یک دوره بلند مدت فرهنگی نیازمند است، بنابراین به دلیل اینکه دولت به شکل مستقیم برآمده از آراء مردم است راحتتر میتواند در قالب انجیاوها و شهرداریهای سطح شهر، آیینهایی را به رسمیت بشناسد و مردم را به همگرایی و همایش دعوت کند.
محمدی در پایان یادآور شد: اگر این اتفاق از سوی دولت بیفتد، آن زمان است که رسانه ملی میتواند راحتتر این مراسم را پوشش دهد و اگر پوشش ندهد معلوم میشود که انگیزه و سیاست جدیدی را برای خود ایجاد کرده تا به آیینها و مراسم ملی جهت شادابی جامعه بیندیشد.
1392/9/30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]