واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: بورس كالا مكاني مناسب براي كشف قيمت طلاي سرخ
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1392/09/30
نايب رئيس شوراي ملي زعفران با بيان اينكه ما هنوز نمي دانيم قيمت واقعي زعفران در كشور چقدر است، گفت: بورس كالاي ايران با مكانيسم كشف نرخ واقعي مي تواند به دهنده خريداران، فروشندگان، كشاورزان و فعالان بازار زعفران كمك كند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه (سنا) ، محسن احتشام گفت : هم اكنون در بازار زعفران افرادي در فصل برداشت زعفران را با قيمت پايين از كشاورزان خريداري و انبار مي كنند و در زمان ديگر با قيمت هاي بالاتر مي فروشند و
منافع اصلي محصول را نصيب خود مي كنند.
وي افزود : بورس كالاي ايران با كشف قيمت اين محصول مي تواند كف قيمت را براي فعالان بازار مشخص و از نوسان بالاي قيمت اين محصول جلوگيري كند.
احتشام با تاكيد بر اينكه نبايد زعفران را با ديگر محصولات كشاورزي عرضه شده در تالار معاملات كشاورزي بورس كالا يكسان فرض كرد، گفت : اين محصول ويژگي هاي منحصر بفردي دارد و جزو كالاهاي لوكس قلمداد مي شود و خريداران جهاني آن نيز خاص و متفاوت هستند.
رئيس اتاق بازرگاني خراسان جنوبي افزود : اگرچه بخش زياد توليد زعفران براي ايران است، اما برندهاي ما در دنيا مشهور نيست كه معضل اساسي براي بازار زعفران ما به حساب مي آيد.
وي افزود : متاسفانه بخش زيادي از زعفران ايران به اسپانيا صادر مي شود و در آنجا با نام و نشان اسپانيا بسته بندي دوباره به آمريكا و اروپا صادر مي شود در در صورتي كه توليد زعفران اسپانيا به يك تن هم نمي رسد.
احتشام گفت : آنها با سرمايه گذاري تبليغاتي، زعفران ايران را به عنوان تامين كننده محصولشان قرار داده اند و با كاهش قيمت تمام شده، ارزش افزوده خوبي به دست آورده اند.
احتشام با بيان اينكه بورس كالا در عرصه بين المللي چه كمكي مي تواند به بازار زعفران كند ؟ اظهار داشت : تا زماني كه بازار زعفران ايران و صادرات آن نظام مند و قانونمند و ساز كار كنترل بازار زعفران ايجاد نشود ؛ نمي تواند در عرصه بين المللي به نام ايران عرض اندام كند، اما بورس كالا مي تواند اين بازار را قانون مند كند.
رئيس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان زعفران و زرشك خراسان جنوبي توضيح داد : برخي دلالان ، بدون كارت بازرگاني، صادرات انجام مي دهند و از كارت ديگران استفاده مي كنند.
محتشم گفت : بايد همه صادركنندگان زعفران يك انجمن واحد و مشخص داشته باشند و بازار را افراد سودجو به هم نريزند.
وي افزود : بعد از اينكه بازار زعفران نظام مند و قانونمند شد، بايد 100 درصد توليد زعفران كشور در تالار معاملات بورس كالاي ياران عرضه شود تا كسي نتواند بازار را مختل كند.
نايب رييس شوراي ملي زعفران تاكيد كرد : پيش از اينكه محصول وارد بورس كالا شود، لازم است بروكراسي اين بورس
به حداقل برسد، چرا كه خريدار خارجي ترجيح مي دهد به جاي درگير شدن در بروكراسي، از راه هاي ديگر محصول مورد نياز خود را تهيه كند.
احتشام گفت : علاوه بر حذف بروكراسي، بورس كالا بايد بتواند پنج متغير اثرگذار در تقاضاي زعفران را شامل محصول ، قيمت، كانال هاي توزيع، بسته بندي و تبليغات، مديريت كند.
مديريت اين پنج متغير، راه برند و برندسازي در سطح جهاني را فراهم مي كند.
وي افزود : البته قبول دارم بخشي از اين عوامل بايد خارج از بورس مديريت شود؛ اما بورس كالا بايد اين توانايي را داشته باشد كه سازكار خرده فروشي در عرصه بين المللي را ايجاد كند.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]