واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي ورود شركت هاي سهامي زراعي به بورس كالا
معاون اداره كل پنبه، دانه هاي روغني و گياهان صنعتي وزارت جهاد كشاورزي اظهار كرد: بهتر است شركت هاي كشت و صنعت، شركتهاي سهامي زراعي و شركت هاي تعاوني توليد كه از توان علمي و فني بالاتري نسبت به كشاورزان برخوردارند، در بورس كالا فعال شوند و خريد و فروشهاي خود را از اين طريق انجام دهند.
شاهپور شكاري در جلسه هم انديشي كه با حضور مديران وزارت جهاد كشاورزي و شركت هاي سهامي زراعي و صنايع تبديلي در بورس كالاي ايران برگزار شد، تصريح كرد : بازاريابي و بازرگاني بخش كشاورزي يكي از معضلات اين بخش است و زمينه هاي حل اين معضل در عرضه محصولات كشاورزي در بورس كالا فراهم ميشود.وي با تاكيد بر اينكه فعالان بخش كشاورزي با معامله در بورس كالا از معضلات اداري و تشريفات مزايده و مناقصه رهايي مي يابند به اين نكته اشاره كرد: آنها ديگر در فرايند مطالبات طولاني مدت قرار نمي گيرند و به محض انجام معامله دو طرف خريدار و فروشنده به تعهدات خود عمل مي كنند. همچنين با توجه به بسترهاي فراهم شده بورس كالا، ديگر كشاورز و فعال بخش كشاورزي مجبور نيست محصول خود را با قيمت پايين تر به سلف خرها بفروشد.
وي با بيان اينكه براي هيچكس معلوم نيست كه قيمت واقعي محصولات كشاورزي در زمان برداشت بالاتر و يا پايين تر از قيمت تضميني باشد ، تشريح كرد: براساس ماده 33 قانون افزايش بهره وري بخش كشاورزي و منابع طبيعي اين مشكل قابل حل است. از اين به بعد توليدكنندگان محصولات كشاورزي ميتوانند محصولات خود را در بورس كالاي ايران عرضه كنند و در صورت كاهش قيمت بورس نسبت به قيمت تضميني اعلامشده از سوي دولت، مابهالتفاوت آن توسط دولت به توليدكنندگان پرداخت ميشود.
شكاري در بخش ديگري از صحبت هايش تاكيد كرد: اتحاديهها و تعاونيهاي بخش كشاورزي همچنين مي توانند از طريق بورس تامين مالي كنند؛ به طور مثال الان كشاورز پول ندارد كه كود بخرد، كشاورز مي تواند از طريق بورس تامين مالي كند و پس از برداشت، محصول را تحويل دهد و من معتقدم كه با حضور در بورس كالا بازار محلي شركت هاي سهامي زراعي تبديل به يك بازار ملي و چه بسا جهاني شده و قيمت مناسبي براي كالاهايشان كشف خواهد شد.بر اساس اين گزارش، سيامك جليلوند معاون اداره كل نظامهاي بهرهبرداري وزارت جهاد كشاورزي در اين جلسه هم انديشي ضمن اعلام آمادگي براي تعامل با بورس كالا، علت حضور نداشتن شركتهاي سهامي زراعي در بورس را عدم شناخت كافي عنوان و بر فرهنگسازي توسط بورس تاكيد كرد.
وي توضيح داد : بيش از 1350 تعاوني توليد در مجموعه شركتهاي سهامي زراعي فعاليت دارند و سه تا 12 هزار هكتار اراضي يكپارچه در اختيار اين شركت هاست كه داراي سيستم هاي مكانيزه بهرهبرداري هستند. در اين راستا سعي شده است كه صنايع تبديلي تكميلي نيز در كنار اينها فعال شوند تا زنجيره ارزش تكميل شود. از نظر انبارداري محصولات، امكانات خوبي در اختيار اين شركت هاي توليدي نيز قرار دارد و بهتر است شرايطي فراهم شود كه مديران عامل شركتهاي زراعي در جلسات تخصصيتري حضور يافته تا با سازوكار بورس كالا آشنا شوند.
وحيدرضا ابطحي مديرعامل اتحاديه هاي تعاوني توليدي كشوراظهار كرد : با توجه به ابلاغ ماده 33 دستورالعمل اجرايي قانون افزايش بهره وري بخش كشاورزي بايد تمامي كارخانه ها در بورس حضور داشته باشند و همه اتحاديه ها با يك ساختار حمايتي حضور يابند و هنگامي كه بخش كشاورزي نهاده اي را از بورس بخرد، به تبع آن محصول نهايي را با رغبت بيشتري در بورس عرضه مي كند؛ مثل كارخانجات خوراك دام، آرد و... . ضمن آنكه ما در استان فارس انبار ذرت مجهز به ذرت خشككني نيز در اختيار داريم كه درهاي آن به روي بورس كالا باز است.جاويد رحيمي مديرعامل شركت سهامي زراعي اسلام آباد شهرستان قائن با بيان اينكه اين شركت قابليت اتصال سه حلقه كشاورز، انبار و كارگزار را دارد، بيان كرد : متاسفانه بخش كشاورزي شناخت كافي از بورس كالا ندارند و نمي داند كه چه مزيت هايي براي آنها در بورس نهفته است و اين شركت آمادگي عرضه چغندرقند و محصولات لبني را نيز در بورس دارد.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]