تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830876753




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلايل بروز فساد و رانت در اقتصاد كشور


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: دلايل بروز فساد و رانت در اقتصاد كشور
غلامرضا تاجگردون، نايب رئيس كميسيون برنامه، بودجه
ظهور فساد و رانت مسئله تازه‌اي در اقتصاد ايران نيست. همواره اقتصاد ايران چه در قبل از انقلاب و چه در بعد از انقلاب همواره شاهد اين پديده شوم در اقتصاد بوده است. افرادي كه مسبب اصلي اين مسئله هستند، ارتباط تنگاتنگي با ساخت قدرت در كشور دارند.البته اين مسئله، يعني ارتباط افراد با ساخت قدرت به تنهايي نمي‌تواند عامل اين اتفاق در كشور باشد. ظهور اين افراد در ساخت اقتصادي كشور علل گوناگوني دارد. اولين دليل را در اين رابطه مي‌توانيم در نحوي تنظيم قوانين جستجو كنيم. متاسفانه در مقاطعي در كشور شاهد بوديم كه قوانين در كشور به صورتي تنظيم مي‌شود كه اصطلاحا به آن گرد نويسي در قوانين گفته مي‌شود. اين شيوه در هنگام تدوين لايحه بودجه بكار مي‌رود. نقطه اوج اين اتفاق را در دولت‌هاي نهم و دهم شاهد بوديم. اگر نگاهي به بودجه‌هاي ارائه شده در اين دو دولت بيندازيم، متوجه مي‌شويم كه اين بودجه‌ها به شدت تاثير همان اصلاح گردنويسي قرار دارند. نكته دوم در اين زمينه اين است كه قوانين مورد توجه قرار نمي‌گيرند.
نگاهي به بودجه‌هاي ارائه شده در دولت نهم و دهم، ما را با اين واقعي روبرو مي‌كند كه ارقام و منابعي در بودجه‌هاي ارائه شده توسط اين دو دولت وجود دارد كه فاقد رديف و هزينه كرد مشخص است. يعني منابعي در بودجه وجود داشته است كه اختيار هزينه كرد آن‌ها در اختيار دولت و شخص رئيس دولت قرار داشته است. يكي از شيوه‌هايي كه در اين دو دولت سبب فساد و رانت شد، شيوهاي تهاتري بود كه به دليل شرايط تحريم هال بر اقتصاد كشور تحميل شد.
هنگامي كه مشاهده مي‌كنيم كه افراد خود را از قوانين بالاتر مي‌بينند، بايد منتظر باشيم تا رانت و فساد در فضاي كشور بروز كند. مديران هرگاه خود را بالاتر از قوانين ببينند، به راحتي قوانين را دور مي‌زنند و هيچ ارزشي براي اجرايي كردن قوانين قائل نيستند. نكته سوم كه سبب بروز فساد در عرصه اقتصادي كشور مي‌شود، انتخاب و انتصاب نيروهايي است كه بدون هيچ رابطه و تنها از روي ضابطه در رأس قرار مي‌گيرند. معمولا بايد افرادي كه در پست‌هاي مختلف قرار مي‌گيرند، سلسله مراتب را در طي كرده باشند اما در مواقعي مشاهده مي‌شود كه پست‌هاي كليدي بدون توجه به سلسله مراتب‌ها و گذشتن از فيلترهاي مختلف تنها به دليل ارتباط‌هايي كه با ساخت قدرت دارند در پست‌هاي كليدي و مهم قرار مي‌گيرند. به طور مثال ابتدا بايد به يك مدير اجازه داد تا اجازه امضاي يك ميليون توماني داشته باشد. بعد 10 ميليون توماني و بعد به وي اختيار امضاي 100 ميليوني بدهيم.
اما هنگامي كه اين سلسله مراتب را نداريم و ضابطه به جاب رابطه حاكم مي‌شود مشاهده مي‌كنيم كه به آن فرد اجازه امضاي يك ميليارد توماني داده مي‌شود. در واقع اين افراد به صورت آسانسوري در ساخت قدرت جابه جا مي‌شوند. نكته چهارمي كه در اين زمينه وجود دارد، عدم نظارت كافي در كشور است.
اين عدم نظارت كافي در كشور سبب مي‌شود كه اين افراد با جرات و جسارت بيشتري به كار و فعاليت‌هاي مفسدانه خود بپردازند.
اگر نگاهي به بعد نظارتي براي مقابله با فساد و رانت در كشور بيندازيم متوجه مي‌شويم كه زمان بررسي پرونده‌هاي از اين دست، 2 تا 3 و گاها تا 5 سال به طول مي‌انجامد.
اين اتفاق سبب مي‌شود كه هم جامعه نسبت به آن مسئله سرد شود و گرد فراموشي بر آن بنشيند و هم با توجه به شرايط اقتصادي كشور، بعد از گذشت اين مدت ديگر ابعاد آن فساد و رانت و ضربه‌اي كه از اين راه به اقصاد كشور وارد مي‌شود، چندان بزرگ به نظر نمي‌آيد. در مجموعه بايد بگويم كه مقابله با اين پديده شوم در اقتصاد كشور، نيازمند عزم و اراده جديدي تمام مسئولان كشور است.

جمعه 29 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن