واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تحلیل دولت از مشکلات کشور درست است
رئیس قوه مقننه لایحه بودجه سال آینده را کمی خوشبینانه خواند و گفت: تحلیل دولت از مشکلات کشور درست است و رویکرد دولت برای حل مسائل اقتصادی صحیح به نظر میرسد.
فرارو: رئیس قوه مقننه لایحه بودجه سال آینده را کمی خوشبینانه خواند و گفت: تحلیل دولت از مشکلات کشور درست است و رویکرد دولت برای حل مسائل اقتصادی صحیح به نظر میرسد.
دکتر علی لاریجانی، شامگاه یکشنبه در نشست تلویزیونی که از شبکه قم به صورت مستقیم پخش میشد سخنانی ابراز داشت که اهم آن در ادامه می آید:
ما در چین منابعی داریم که دو بخش است، یک بخش اعتبارات و منابعی است که در بانکی در چین قرار دارد و دائما در حال استفاده از آن هستیم و خریدها از این طریق صورت میگیرد و بخش دوم نیز منابعی داریم که اضافه بر این بوده و این منابع جنبه اعتباری برای فاینانسها دارد.
در کل مسیر حرکت دولت مثبت است و در هر حال هر کس که کار اجرایی میکند با افت و خیزهایی مواجه است.
تحلیل دولت از مشکلات کشور درست است و رویکرد دولت برای حل مسائل اقتصادی صحیح به نظر میرسد که همین لایحه بودجه نشان میدهد که دولت اشکال کار را درست فهمیده و تلاش میکند آنها را برطرف کند.
به نظر من مسیر حرکت دولت در کل مسیر عقلایی است و توانسته درد را درست تشخیص دهد و برای درمان آن تلاش میکند.
رفتار و نوع سلوک دولت در عرصه جهانی نیز به سمتی بوده که شرایط را آرامتر کرده است و در داخل نیز آرامشی احساس میشود و مردم امیدوار به حل مسائل هستند.
یکی از ویژگیهای دولت یازدهم قانون مداری آن است و همین که لایجه بودجه را سر موقع دادهاند امر خوبی است و در کل تربیت امور دیوانی کشور باید بر اساس قانون باشد.
کل بودجه در سال آینده 190 هزار میلیارد تومان است که این رقم البته کمی خوشبینانه است اما قابل تحمل به نظر میرسد.
بودجه امسال که دولت قبلی ارائه کرد، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که البته بخشی از آن تامین نشد و به تعدیل خورد و متمم بودجه آمد و با این وجود تخصیصهای فعلی نیز کفاف نمیدهد.
ممکن است در لایجه بودجه سال آینده برخی نواقص وجود داشته و کمی نیز خوشبینانه باشد. یکی از کارهای خوبی که دولت در بودجه سال آینده به دنبال آن میباشد این است که به جای اینکه پروزههای جدیدی را شروع کند، برای تکمیل ۲۹۰ پروژه فعلی در کشور، اولویت قرار داد تا هر چه زودتر به نتیجه برسد که این امر کاری عقلایی است.
دولت در لایحه بودجه سال آینده به جای اینکه بخواهد ۳۷ هزار میلیارد تومان بودجه بخش عمرانی را بین همه کشور تقسیم کند، آن را برای تکمیل پروژهها نیمه تمام موجود اختصاص داده که البته این امر ممکن است توازن توسعه کشور را تحت الشعاع قرار دهد و ممکن است برخی از استانها پروژههای بیشتری داشته و برخی دیگر نیز پروژههای اندکی داشته باشند.
غیر از منابعی که برای پروژههای نیمه تمام در کشور داریم باید به توسعه متوازن نیز توجه داشته باشیم. در این راستا میتوان برای برخی از مناطق محروم کشورهای پروژههای عمرانی در زمینه گاز رسانی و خدمات دهی در نظر گرفت که این کار باید انجام شود.
آقای رئیس جمهور در گزارش 100 روزه خود توضیح دادند که هم اکنون ۴۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی در کشور وجود دارد که با احتساب نرخ تورم موجود، این پروژهها ۲۰ سال دیگر به اتمام میرسد.
به عنوان مثال بیمارستانی که امروز نیمه کاره است، ۲۰ سال آینده به نتیجه میرسد که در زمان بهره برداری نیز کلنگی به شمار میورد که راه حل این مشکل آن است که باید از مردم و بخش خصوصی کمک بگیریم، چرا که امروز نقدینگی خوبی در اختیار مردم است.
اوراق مشارکت با اوضاع تورمی موجود، مورد استقبال مردم قرار نمیگیرد که البته در لایجه بودجه سال آینده نیز، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای فروش اوراق مشارکت گذاشتهاند.
دولت میتواند برای حل این مشکل با بخشهای خصوصی قرار داد ببندد و تسهیلاتی در اختیار آنها قرار دهد تا پروژههای نیمه کاره به اتمام برسد و این موضوع میتواند به توازن توسعه کشور کمک کند که البته باید سازو کار اجرایی آن را در این زمینه آماده کرد.
دولت بودجهای برای احداث فرودگاه در قم نداشت که با ورود بخش خصوصی این کار آغاز شد که البته سایر بخشهای دولتی باید برای به ثمر رسیدن آن حمایت و تلاش کنند.
متاسفانه در کشور ما مشکل بوروکراسی برای سرمایه گذاری وجود دارد و سرمایه گذاری که میخواهد وارد عمل شود باید کفشی آهنین به پا کند و زمان ۳۰۰ روزه میخواهد تا بتواند موافقت نامههای بخشهای مختلف را دریافت کند که این مدت در سایر کشورها حداکثر یک ماه است.
باید یاد بگیریم که کشور را با هزینه کم اداره کنیم چرا که دولت بودجه زیادی ندارد. باید کشور را ارزان اداره کرد و از ابتکارات و کارآفرینی در این زمینه استفاده کنیم و این پروژه برای عمران و آبادانی قم بسیار موثر است.
اصل تئوری مسکن مهر که هدف آن این بود که زمین را از بورس خارج کند کار اشتباهی نبود اما این طرح بسیار گسترده شد و همین امر فشار زیادی به سیستم بانکی آورد و نابسامانیهایی در عمل بوجود آمد.
در طی اجرای طرح مسکن مهر، مسائل پیچیدهای بوجود آمد و به خاطر تورم هزینه ساختمان سازی بالا رفت و با مبلغ اولیه قابل اتمام نبود و امروز دولت تصمیم درستی گرفته که کار نیمه تمام در این زمینه را به اتمام برساند.
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]