واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وضعيت ايران در رتبه بندي دولت الكترونيك/ 10 كشوري كه ديجيتالي شدند
ارزيابيهاي انجام گرفته از شاخص دولت الكترونيك در ميان 190 كشور دنيا حاكي از آن است كه ايران با كسب 4 هزار و 876 امتياز در رتبه 100 جهان قرار دارد و كشور كره جنوبي مكان اول اين رده بندي را با امتيار 9 هزار و 483 امتياز به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرنگار مهر، آمارهاي ارائه شده از وضعيت كشورهايي كه به شاخص هاي دولت الكترونيك دست يافته اند از رتبه 100 كشورمان در ميان 190 كشور دنيا حكايت دارد و اين در حالي است كه 10 كشور برتر دنيا در اين شاخص را كره جنوبي، هلند، انگلستان، دانمارك، آمريكا، فرانسه، سوئد، نروژ، فنلاند و سنگاپور تشكيل مي دهند.
مقايسه شاخص دولت الكترونيك ايران با جهان
هزاره سوم يا همان عصر فناوري اطلاعات با مفاهيمي چون اشتراك اطلاعات، تبديل فضاي حقيقي به فضاي مجازي و خروج آگاهانه از دنياي واقعي و ورود به دنياي مجازي همراه است. از اين رو مفهومي مانند دولت الكترونيك نيز در طول نيمه دوم دهه 1990 توسط بخش خصوصي كشور آمريكا شكل گرفت و با گذشت بيش از يك دهه تقريبا اين موضوع براي همه كشورهاي عضو سازمان ملل متحد مورد پذيرش قرار گرفت؛ در همين حال دولت الكترونيك توسط بانك جهاني نيز به عنوان ابزاري براي بهبود فرآيندهاي كسب و كار و ارائه خدمات به بخش دولتي و اشخاص تعريف شد.
هم اكنون بسياري از كشورها در سراسر جهان، به خوبي از مزاياي دولت الكترونيك آگاه هستند و از ابزار دولت الكترونيك براي بهبود ارائه خدمات به شهروندان استفاده مي كنند؛ براين اساس ارائه خدمات عمومي با كيفيت، راحتي دسترسي به خدمات عمومي، كاهش هزينه ها، كاهش شكاف ديجيتالي و مشاركت فعال شهروندان در سرمايه گذاري دولت از جمله مزاياي دولت الكترونيك محسوب مي شود.
در اين ميان براساس ارزيابي هاي انجام گرفته از شاخص هاي دولت الكترونيكي تا پايان سال 2012، ايران در ميان 190 كشور عضو سازمان ملل، با كسب 4 هزار و 876 امتياز براساس براساس شاخص EGDI (توسعه دولت الكترونيك) رتبه 100 جهان و دهم خاورميانه را دارد. در همين حال براساس شاخص EIU (شاخص آمادگي الكترونيك) كشورمان در ميان 70 كشور رتبه 69 و در خاورميانه رتبه پنجم را به خود اختصاص داده است.
در اين شاخص كشور كره جنوبي با امتياز 9 هزار و 483 در رتبه اول قرار دارد و كشور سنگاپور از آسيا نيز رتبه دهم اين جدول رده بندي را به خود اختصاص داده است و به نوعي مي توان گفت اين كشورها در ديجيتالي شدن به بلوغ كامل دست يافته اند.
بلوغ دولت الكترونيك در ايران
به گزارش مهر، موقعيت كنوني دولت الكترونيك در ايران از مرحله همانندسازي دولت الكترونيك در كشورمان حكايت دارد به نحوي كه در اين مرحله فرآيندها مطابق آنچه كه در دنياي فيزيكي صورت مي گيرد الكترونيكي مي شود؛ اين درحالي است كه بهبود و مهندسي مجدد فرآيند و سپس الكترونيكي كردن آنها، گام هاي بعدي محسوب مي شوند كه ايران را به مرحله بلوغ دولت الكترونيك نزديك مي كند. براين اساس يكپارچگي اطلاعات و سامانه هاي توزيع شده و به بياني ديگر ارائه خدمات يكپارچه از ويژگيهاي دولت الكترونيكي محسوب مي شود كه اين موضوع هنوز در ايران تحقق نيافته است.
اين درحالي است كه براساس چشم انداز دولت الكترونيك در ايران در افق 5 ساله برنامه پنجم توسعه كشور، توانمندسازي دستگاههاي اجرايي براي عرضه موثر خدمات الكترونيكي دولتي به روشي امن، يكپارچه و آسان و از طريق كانال هاي الكترونيكي چندگانه تكليف شده است.
كد خبر: 2200225
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۱ - ۰۸:۳۸
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]