واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی تبیین کرد؛
سه اصل برای فعال شدن مناسبات بین شیعه و سنی خبرگزاری رسا ـ رییس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: برقراری ارتباطات بین شیعه و سنی جهت خدمت مشترک به امت اسلامی بدون رعایت اصول مشترک، یا به مناسبات منتهی نمیشود یا اگر بشود فاقد دوام یا عمق کافی است، و یا حتی مضر خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی رییس دانشگاه مذاهب اسلامی در نشستی پیرامون مناسبات علمای شیعه و سنی در قم گفت: تحولات همگرایانه زیادی خصوصاً بعد از انقلاب اسلامی، در فضای جهان اسلام از خاستگاه مشترکات شکل گرفته است ولی تا دست یابی به وضعیتی فعال، پر کارکرد ، شاکله ساز، مناسبات پرداز و تأثیرگذار فاصله بسیار داریم.
وی "اجتناب از دعوت یکدیگر به اهتداء"، "تمرکز بر مشترکات علمی"، و "رعایت انصاف و احترام در قبال یکدیگر" را سه اصل لازم الرعایه برای تنظیم مناسبات و ارتباط سازنده میان علمای شیعه و سنی ذکر کرد.
حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی گفت: برقراری ارتباطات بین شیعه و سنی جهت خدمت مشترک به امت اسلامی بدون رعایت این اصول، یا به مناسبات منتهی نمیشود یا اگر بشود فاقد دوام یا عمق کافی است، و یا حتی مضر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه ما به مطالعات خرد بسنده کردهایم گفت: مطالعات کلان معطوف به تنظیم و تعریف نوع مناسبات و تبیین ضوابط و قواعد آن در موضع ضعف قرار دارد؛ اگر نگوییم که در وضعیت صفر به سر میبرد.
وی ادامه داد: اهمیت نگاه های کلان در این است که مناسبات را که امری چارچوب ساز و شاکلهساز است را محقق میکند و با تحقق آن هر طرف با امنیت کافی و عقلانیت لازم به تعامل با دیگری میپردازد و چنین تعاملی مشکلات امت اسلامی که متشکل از شیعه و سنی هستند را حل میکند.
وی گفت: تحولات همگرایانه زیادی خصوصاً بعد از انقلاب اسلامی، در فضای جهان اسلام از خاستگاه مشترکات شکل گرفته است ولی تا دستیابی به وضعیتی فعال، پر کارکرد، شاکله ساز، مناسبات پرداز و تأثیرگذار فاصله بسیار داریم.
وی ادامه داد: مشترکات میتواند کانونی فعال برای فعالیتهای مشارکتجویانه علمای شیعه و سنی در کنار یکدیگر باشد به شرط آن که سه اصل یاد شده را رعایت کنند.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه مشترکات نقش اساسی در همگرایی، تعالی، ارتباط انسانی و تعاملی دارد و اصولاً پرلایه و پرظرفیت هستند، افزود: همیشه میتوان نقطه اساسی مشترک با هر کسی را پیدا و بر اساس آن با او گفت و گو کرد، ولی باید دانست شیعه و سنی نیازی به چنین تلاشی ندارند؛ چرا که لیست بلند بالا و تمام نشدنی از مشترکات در مقابل روی آنها قرار دارد./9191/د102/ی
۱۳۹۲/۹/۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]