تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835898528




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیرینگی مهدویت در میان ادیان الهی و غیر الهی


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



عضو هیأت علمی پژوهشکده مهدویت تبیین کرد؛
دیرینگی مهدویت در میان ادیان الهی و غیر الهی خبرگزاری رسا ـ وجود روایات بسیاری که از معصومین(ع) درباره مهدویت به یادگار مانده، خود دلیل روشنی است بر اینکه عمر اندیشه مهدویت به صدر اسلام باز گشته و همزمان با طلوع اسلام با روایات پیامبر گرامی اسلام جزو باورداشت مسلمانان تلقی شده است.



به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، همه ادیان الهی و غیر الهی از دیرباز به مسأله منجی اعتقاد داشته‌اند و آن را از باورهای خدشه‌ناپذیر خود می‌پندارند، به عبارت دیگر عقیده به منجی قبل از ظهور اسلام نیز وجود داشته است.
حجت‌الاسلام الهی‌نژاد عضو هیأت علمی پژوهشکده مهدویت در یادداشتی به بررسی همین موضوع پرداخته است که توجه علاقه‌مندان را به آن جلب می‌کنیم.
باروداشت منجی باورداشتی است پردامنه و دارای گستره وسیع به طوری که همه پیروان ادیان آسمانی و غالب ادیان غیر آسمانی را در نوردیده و همه آنان به نوعی بدان اذعان و اعتقاد دارند. بی شک وقتی که وجود و پیدایش ادیان دارای سابقه طولانی و دیرینه باشد پس بالتبع منجی‌گرائی که در اسلام از آن به مهدویت یاد شده نیز دارای سابقه دیرینه خواهد بود. اما دلیل قدمت منجی باوری به قرار ذیل است.
آیات:
«وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُون‏» و در حقیقت، در زبور پس از تورات نوشتیم که زمین را بندگان شایسته ما به ارث خواهند برد.
چنانکه امام باقر (ع) در تفسیر آیه می‌فرماید: هم أصحاب المهدی فی آخرالزمان :‏ آن‌ها (بندگان صالح وشایسته) اصحاب امام زمان(ع) هستند.
نکته‌ای که لازم است در این جا بیان شود این است که در کتاب‌های تفسیری پیرامون آیه فوق دیدگاه‌های مطرح شده است:
1ـ زبور به معنای همه کتاب‌های اسمانی و ذکر به معنای لوح محفوظ یا ام‌الکتاب است
2ـ زبور به معنای کتابی که بر حضرت داوود نازل شده و ذکر به معنای تورات است
حال اگر تفسیر نخست را در نظر بگیریم دیرینگی و قدمت منجی گرایی و نجات بخشی که در اسلام درقالب مهدویت تبلور پیدا کرده به خوبی قابل برداشت است یعنی موضوع موعودگرایی و مهدویت به قبل ازخلقت بنی‌آدم بر گشته و نزد علم الهی محفوظ بوده است.
و اگر تفسیر دوم را در نظر بگیریم باز می‌توانیم قدمت نجات بخشی و مهدویت را به ادیان اسمانی گذشته سرایت داده و دیرینگی ان را به تاریخ قبل از اسلام باز گردانیم.
البته آیات بسیاری در قران پیرامون مهدویت وارد شده است که در این جا به همین مقدار اکتفا می‌شود.
روایات:
قدمت اندیشه مهدویت از منظر روایات به دو طریق قابل اثبات است:
1ـ وجود روایات بسیاری که از معصومین(ع) خصوصاً پیامبر گرامی اسلام (ص) پیرامون مهدویت به یادگار مانده، خود دلیل روشنی است بر اینکه عمر اندیشه مهدویت به صدر اسلام باز گشته و همزمان با طلوع اسلام با روایات پیامبر گرامی اسلام جزو باورداشت مسلمانان تلقی شده است و در طول تاریخ اسلامی در میان مسلمانان ادامه حیات داده و هم اکنون جزو باورهای اصیل اسلامی می‌باشد.
چنانکه پیامبر اسلام (ص) می‌فرماید: «إِنَّ الْمَهْدِیَّ مِنْ عِتْرَتِی مِنْ أَهْلِ بَیْتِی یَخْرُجُ فِی آخِرِ الزَّمَانِ تُنْزِلُ لَهُ السَّمَاءُ قَطْرَهَا وَ تُخْرِجُ لَهُ الْأَرْضُ بَذْرَهَا فَیَمْلَأُ الْأَرْضَ عَدْلًا وَ قِسْطاً کَمَا مَلَأَهَا الْقَوْمُ ظُلْماً وَ جَوْرا»؛ مهدى از عترت و اهل بیت من است و در آخر الزمان قیام نماید. آسمان براى او باران ببارد و زمین بذرهاى خود را بیرون دهد. او هم زمین را پر از عدل و داد کند چونان که مردم پر از ظلم و ستم کرده باشند.
باز حضرت فرمودند: «لَوْ لَمْ یَبْقَ مِنَ الدُّنْیَا إِلَّا یَوْمٌ وَاحِدٌ لَطَوَّلَ اللَّهُ ذَلِکَ الْیَوْمَ حَتَّى یَخْرُجَ فِیهِ وَلَدِیَ الْمَهْدِیُّ فَیَنْزِلَ رُوحُ اللَّهِ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ فَیُصَلِّیَ خَلْفَهُ وَ تُشْرِقَ الْأَرْضُ بِنُورِهِ وَ یَبْلُغَ سُلْطَانُهُ الْمَشْرِقَ وَ الْمَغْرِب»؛ اگر نماند از دنیا مگر یک روز هر آینه خدا این یک روز را طولانى کند تا آنکه فرزندم مهدى ظهور کند و روح اللَّه عیسى بن مریم فرود آید و پشت سرش نماز بخواند و زمین بنورش روشن گردد و حکومتش به مشرق و مغرب برسد.
2ـ در میان احادیث مهدویت یکسری روایاتی وجود دارند که اندیشه مهدویت را به پیش از اسلام باز می گردانند و به نوعی انبیا و اولیای گذشته را بشارت دهنده امام مهدی(ع) و ظهور او می دانند.
پس از بیان مطالب بالا به این نتیجه می‌رسیم که بر اساس آیات و روایات، حج و مهدویت در امر دیرینگی با هم مشترک هستند و قدمت آن دو به ابتدا آفریش انسان باز می‌گردد بلکه باید گفته شود که حج از لحاظ دیرینگی و قدمت از مهدویت نیز بیشتر بوده و از این نظر قبل از آنکه مورد توجه بنی آدم قرار بگیرد مورد توجه موجودات آسمانی یعنی فرشته‌ها و ملائک بوده است./9191/د101/ی



۱۳۹۲/۹/۲۵






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن