واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رييسي در همايش جايگاه اديان در نظامهاي حقوقي: جريانهاي ساخته شده با نام دين را نبايد به حساب اديان الهي گذاشت
ما تكفيريها را مسلمان نميدانيم، صهيونيسم را يهودي نميدانيم و استكبار را هم مسيحي نميخوانيم، چراكه با آموختهها و آموزههاي اديان رابطهاي ندارند. رييسي در همايش جايگاه اديان در نظامهاي حقوقي: جريانهاي ساخته شده با نام دين را نبايد به حساب اديان الهي گذاشت
معاون اول قوءقضاييه با اشاره به اينكه جريانهاي ساخته و پرداخته شده با نام دين را نبايد به حساب اديان الهي گذاشت، ادامه داد: به نام تشيع جريان بهائيت، به نام اهل سنت جريان تكفيري، به نام يهوديت صهيونيسم و به نام مسيحيت سلطه و استكبار را ساختهاند كه آنها هم اديان و هم جوامع بشري را تهديد ميكنند.
به گزارش خبرنگار ايلنا، حجت الاسلام و المسلمين سيد ابراهيم رئيسي در همايش ملي جايگاه اديان در نظامهاي حقوقي كه صبح امروز-شنبه- در دانشگاه علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: اديان الهي ريشه در دين حنيف ابراهيمي دارند و در فطرت انساني با يكديگر مشترك هستند و به حقخواهي و عدالتخواهي اعتقاد دارند.
معاون اول قوهقضائيه با بيان اينكه ما بايد به همه انبياء اعتقاد داشته باشيم و نبايد به جدايي آنها دامن بزنيم، گفت: به جاي اختلاف دين، تكامل اديان تعبير درستتري است، چراكه اديان در اصول با يكديگر اختلاف ندارند.
وي دين را باعث ائتلاف جوامع بشري دانست و خاطرنشانكرد: افرادي كه از اختلاف اديان سخن ميگويند بايد از آنها پرسيد مگركفر و شرك باعث وحدت ميشود كه بگوييم اديان باعث تفرقه هستند.
رئيسي ادامه داد: آنچه از آموزههاي ديني نسبت به انسان داريم اين است كه انسانها بايد رباني و الهي شوند و بتوانند چهار رابطه را رقم بزنند كه شامل رابطه با خود، رابطه با خدا، رابطه با ديگران و رابطه با جهان و محيط زيست است.
معاون اول قوه قضائيه با بيان اينكه در اديان الهي ظلم به خود، خدا، ديگران و محيط زيست محكوم است، ابراز داشت: ظلم امر مردودي در اديان الهي است و فرقي نميكند كه ظالم، مسلمان، يهودي، مسيحي و يا هر دين الهي ديگر باشد و بايد در مقابل ظلم و استكبار كه از سوي هر فرد و مدعي اديان باشد، ايستاد.
رئيسي با اشاره به اينكه پيامبر عاليقدر اسلام ميفرمايند حق نداريد عليه اهل كتاب ظلم روا داريد، تصريح كرد: در نظام اسلامي اساس حقوق شهروندي نسبت به مسلمانان، يهوديان، مسيحيان و ساير اديان الهي يكسان است و همه اديان بايد از عدالت و امنيت يكساني برخوردار باشند.
معاون اول قوهقضائيه با بيان اينكه آنچه در اين نشست بايد مورد توجه قرار بگيرد روبرو شدن اديان با امواج دگرگون سازي بشري است، گفت: موج مدرنسازي، موج عرفيسازي و موج جهانيسازي امواجي هستند كه در عصر معاصر اديان را دگرگون ساختهاند و بايد پرسيد كه تعامل متدينين به اديان در برابر اين امواج چگونه بايد باشد و چگونه ميتوان دين را در متن و لايههاي زندگي و شئون آن مشاهده كرد و از فرصتهاي آن استفاده و از تهديدهايش رهايي يافت.
وي با بيان اينكه در نظام اسلامي ايران حقوق اديان برابر است، ابراز داشت: از نظر مؤسس نظام اسلاميمان كه در آثار و گفتارشان مشهود است همه اديان بايد از حقوق شهروندي، سياسي و اجتماعي برخوردار باشند و عدالت و امنيت براي آنها تضمين شده باشد.
رئيسي ادامه داد: در كشورمان اديان الهي داراي نظام حقوقي متناسب با دينشان هستند و در اجراي حقوق شهروندي آنان نيز گامهاي اساسي برداشته شده است.
معاون اول قوه قضائيه با اشاره به اينكه جريانهاي ساخته و پرداخته شده با نام دين را نبايد به حساب اديان الهي گذاشت، ادامه داد: به نام تشيع جريان بهائيت، به نام اهل سنت جريان تكفيري، به نام يهوديت صهيونيسم و به نام مسيحيت سلطه و استكبار را ساختهاند كه آنها هم اديان و هم جوامع بشري را تهديد ميكنند.
رئيسي با بيان اينكه اين جريانها فقط پوششي به نام دين دارند، خاطر نشان كرد: ما تكفيريها را مسلمان نميدانيم، صهيونيسم را يهودي نميدانيم و استكبار را هم مسيحي نميخوانيم، چراكه با آموختهها و آموزههاي اديان رابطهاي ندارند.
معاون اول قوه قضائيه گفتگو بين اديان را راهكار مناسبي براي تقريب آنها دانست و ادامه داد: امروز به نام حقوق بشر، غربيها حقوق انسانها را تضييع ميكنند و ما را متهم به نقض آن ميكنند.
وي در ادامه افزود: ما به عنوان مدعي غرب را متهم ميكنيم كه حقوق اوليه انسانها را ضايع ساخته است.
رئيسي در پايان خاطرنشان كرد:اي كاش دادگاه عادل بينالمللي به دور از نفوذ قدرتهاي سلطهگر وجود داشت تا ستمگراني كه به نام دين و براي اميال ستمگرانه خود به افراد ظلم ميكنند را مجازات ميكرد.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]